• 👉 Patronen in ✔ Nederlands ✔ English ✔ Deutsch
  • 📌Unieke, veelzijdige, verrassende en zelfs verslavende amigurumi haakpatronen!

Van idee naar creatie Laatste Deel

Hoe krijg ik toch die ideeën uit mijn hoofd omgevormd naar daadwerkelijke ontwerpen of creaties? Dat kan op heel veel verschillende manieren! Ik gebruik zeer veel verschillende wegen om mijn einddoel te bereiken.

Zonder inspiratie kan ik geen ontwerpen creëren. Inspiratie kan uit zeer verschillende hoeken komen.

 

 

Inspiratie kan overal vandaan komen!  

 

Zoals nu wel duidelijk is kan ik echt overal mijn inspiratie vandaan halen. Als ik een film zie met een leuk karaktertje dan zie ik alweer een gehaakte creatie. Staat er een houten Pinokkio boven op de boekenkast, dan is dat de reden om hem na te haken.

Toen ik bezig was met The Egg Brothers zocht ik eigenlijk iets om donkere glazen in de bril te maken, maar dan zouden zijn ogen niet meer zichtbaar zijn. Maar toen ik een gekleurd dekseltje op een beker yoghurt zag, moest ik gelijk weer aan een bril denken. Een flower power bril, een flower power meisje, een soort Janis Joplin.....

 

 

Als een oud klasgenootje haar profielfoto op Facebook verandert dan mondt dat bij mij uit in het maken van Linnette.

 

 

Mijn oudste zoon had een boek besteld over Vaesen (sprookjesfiguren uit Scandinavië). En daar stonden van die mooie tekeningen in, dan raad je het al, ik kan niet wachten om er één te maken!

Kijk ik de serie Vikings dan krijg ik al ideeën hoe mijn eigen Nordman er uit moet gaan zien. En een Inuït (Eskimo) staat ook nog op mijn lijstje.

 

Ook staat er nog een oude speelgoed aap in mijn boekenkast, die zou ik ook zo graag nog eens in gehaakte vorm maken. Met de kerst zag ik hele leuke kerstbeeldjes voorbij komen en ook die gaan er nog een keer komen in gehaakte vorm, hopelijk nog voor deze kerst!

 

 

En soms duurt inspiratie krijgen wat langer…

Ik heb al een tijdje geleden een hoofd gehaakt met hoorns. Maar hoe nu verder?

 

 

Ik wil graag een meneer Tumnus van Narnia maken, maar dan heel anders J. Ik ben nog voor mezelf aan het uitvogelen hoe ik zijn benen zal maken en ondertussen wordt ik afgeleid door allerlei andere inspiratie die op mijn pad komt.

 

 

Veel Haakplezier!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Tonnie Stuivenberg
7 maanden geleden

Hoi claudia, heb net alles gelezen en bewonder jouw inzet en fantasie. de hele familie doet mee begrijp ik. Zelf zou ik zoveel willen maken maar ik doe er altijd lang over . Nu ben ik bezig met de poppen Floortje en Floris en er zijn zoveel andere dingen dat er van haken niet altijd wat komt. Maar ik geniet van de verhalen van mr Franklin en kijk altijd naar je creaties. Hoop dat je nog lang door kunt gaan, groetjes van Tonnie