Hoe chocola kan leiden tot een haakpatroon

Allemaal chocolade als inspiratie voor een haakpatroon

Van Kerstbonbons naar Paaseitjes!

Chocolaatjes, ik ben er gek op! Eigenlijk vind ik alles met chocola lekker!

Een heerlijke chocolademousse of een chocoladetaartje waar het binnenste nog lekker zacht en smeuïg is als je je lepel erin zet… Een heerlijke kersenbonbon of zo’n chocoladeblaadje met stukjes gebrand suiker erdoor, of zo’n sinaasappel-partje met chocola er over heen.

Ik maak ook wel eens een heerlijk Mexicaans gerecht met chocolade en kip. Oh, of…

Nou ja, je snapt het wel, zo kan ik nog wel even doorgaan.

Een blik vol chocolaatjes

Quality Street, nostalgische chocolaatjes

Mijn vader zat bij de Marine en was daardoor regelmatig voor kortere of langere tijd van huis. Als ze met het schip Engeland hadden aangedaan dan bracht hij vaak ook een blik met chocolaatjes mee. Mijn favoriet was en is nog altijd Quality Street! Soms bracht hij een klein blikje Quality Street mee, maar vaak ook zo’n hele grote! De geur alleen al, als je de deksel van het blik opendoet en dan al die mooie chocolaatjes in die mooie gekleurde cellofaantjes en zilverpapier. Het water loopt me nu al weer in de mond!

 

Misschien ken je de Quality Street blikken nog van vroeger. De dame en de soldaat die 70 jaar lang op de blikken stonden zijn personages uit de nostalgische komedie Quality Street van J.M. Barrie van 1901. Het toneelstuk inspireerde chocoladeproducent Mackintosh en daarom vernoemde hij de chocolade er naar. Quaity Street is dus ontworpen met nostalgie in het achterhoofd.

 

Voor mij is een Quality Street chocolaatje ook een vorm van nostalgie. Het leuke is dat mijn oudste zoon tegenwoordig ook vaak op zee zit. En misschien kun je het al raden, afgelopen Kerst bracht hij een blik met Quality Street voor me mee!

De cellofaantjes zijn vervangen door papier, maar de geur, als je de deksel opendoet, is nog steeds hetzelfde! Zo leuk dat hij de traditie van mijn vader over heeft genomen om een blik Quality Street voor zijn moeder mee te nemen!

Een modern blik Quality Street

Van chocola naar Haakpatroon

Binnenkort is het Valentijnsdag en dan geeft men elkaar ook vaak chocolade. Daarna volgt al snel Pasen met zijn chocolade paaseitjes en de chocolade paashaasjes.

Mijn nieuwe patroon heeft alles met Chocolade Haasjes te maken en omdat ik zo gek ben op chocola! . Het zijn de schattige paashaasjes Truffel en Fudge geworden! Ze zijn om op te vreten!!

 

Ik had dus zodra de paaseitjes in de winkel lagen, deze al in mijn winkelmandje liggen. Niet om te eten, maar voor de foto’s. Gek, dat niet iedereen dat gelooft!

 

PS: Ik vind de haasjes Truffel en Fudge geschikt om het hele jaar van te genieten of mee te spelen!

Kopje thee tijdens het haken

Tijdens het haken heb je natuurlijk ook wel zin in een kopje thee. Bij mijn gratis haakpatronen vind je een haakpatroontje van een super leuk theezakje. Een leuk idee om deze te vullen met een zakje thee en een chocolaatje om aan een theeleut cadeau te doen!

 

Heerlijk toch, thee, chocolaatje en een haakwerkje? Wat wil je nog meer?!

Gehaakt theezakje met thee en chocolade

Een chocolademuseum in Middelburg

Tijdens een weekendje weg, ben ik met mijn man naar het Chocolade Museum in Middelburg geweest: Sjakies Snoepwinkel!

Het was niet alleen heel leerzaam, maar ook erg lekker! Wij gingen uiteraard voor de Full Tasting Experience! Je loopt dan door het museum met een doosje met allemaal stukjes chocolade om te proeven, compleet met uitleg. Er was er geen één bij die ik niet lekker vond! Sommige waren erg verrassend van smaak!

 

Na afloop mochten we bij de winkel ernaast, de Chocolate Lovers, nog een bonbon gaan uitzoeken! Uiteraard kwamen we daar niet met lege handen vandaan!

Echt een aanrader!

 

Ben je een keer in de buurt, ga dan zeker eens kijken en proeven!

 

https://www.sjakies-snoepwinkel.nl/

 

Je ziet mij hier op een KitKat bankje zitten met de beroemde spreuk van Forrest Gump erboven:

Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get.

 

Daarnaast onze aankoop: Een doosje bonbons, een Willie Wonka reep, het proef doosje en de reep chocolade die je extra kreeg in het museum.

Claudia op een KitKat bankje
Allemaal chocolade

Reactie plaatsen

Reacties

Gerdie
4 maanden geleden

Wanneer komen de patronen van de Valentijn haasjes

micheline
4 maanden geleden

Hier in Oostende hebben wij een Engels winkeltje met al wat je kan denken van Engels gerief koeken ,the,mackingtoch snoep Allee te veel om op te noemen geweldig zo een winkel,en al die chocolade grtjs