• 👉 Patronen in ✔ Nederlands ✔ English ✔ Deutsch
  • 📌Unieke, veelzijdige, verrassende en zelfs verslavende amigurumi haakpatronen!

Tips: Hoe, wat, waarmee?!

Waar koop jij jouw bolletjes garen, welk gereedschap is handig om te gebruiken om de gehaakte creaties te maken. Wat neem je mee op vakantie? Maar ook een aantal tips wat je kan haken voor het einde van het schooljaar. Wat zijn leuke combinatie van haakpatronen bijvoorbeeld? Of bekijk het blog eens om zelf oogjes te schilderen om jouw gehaakte creatie echt uniek te maken.

Informatie en Tips over haakgereedschap, oogjes . Wat moet ik nu weer haken?

Schoenen haken voor jouw gehaakte pop

Een schoen of een laars maakt de outfit van jouw gehaakte creatie compleet. Je kunt met de schoenen en de kleur van de schoenen nog eens extra het karakter van jouw gehaakte pop benadrukken! De meeste schoenen en laarzen worden gelijk aan het been van de creatie vastgehaakt, maar er zijn ook poppen die schoenen hebben, die je aan en uit kunt trekken. Vaak zijn dat ook poppen waar je de rest van de kleren ook kunt verwisselen. Mijn IJsbrand de Beer is daar een goed voorbeeld van. Je kunt IJsbrand ook omtoveren in een hulpje van de Kerstman.

Lees meer »

8 Manieren om steekmarkeerders te gebruiken

Steekmarkeerders zijn kleine hulpmiddeltjes, kleine voorwerpjes van plastic of metaal waarmee je iets kan aangeven in jouw haakwerk, zodat je minder snel de tel kwijt raakt bijvoorbeeld. Er zijn verschillende soorten steekmarkeerders. Je hebt steekmarkeerders die open kunnen en je hebt hele dichte steekmarkeerders. De dicht steekmarkeerders worden gebruikt bij het breien. Als haakster gebruik je de steekmarkeerders die open kunnen, deze hebben een sluiting.

Lees meer »

De allerleukste kapsels voor amigurumi

Uiteraard is de kleding van jouw gehaakte pop erg belangrijk voor de uitstraling van de creatie, maar net zo belangrijk is het haar! Een bepaalde haarkleur en het juiste kapsel kan een amigurumi creatie echt tot leven brengen. Mijn eigen Franklin Forge daarentegen heeft geen haar, hij gaat kaal door het leven en dat past echt bij hem!

Lees meer »

Haken is goed voor je!!

Haal jij ook zo veel voldoening uit het haken van mooie creaties? Ik hoef je vast niet meer te vertellen dat haken heel erg leuk is! Maar wist je dat haken en niet alleen haken, maar ook elke andere creatieve hobby, heel gezond voor je is?

Lees meer »

Hoe maak je leuke foto's van jouw amigurumi?

Je hebt net de laatste hand gelegd aan een amigurumi haakpatroon waar je mee bezig was. De laatste draadjes van jouw gehaakte creatie zijn weggewerkt! En wat is het toch een super leuke amigurumi geworden! Je bent er zo trots op dat je er graag een foto van wilt maken en die wilt delen op jouw eigen tijdlijn op Facebook, op Instagram of in haak-gerelateerde Facebookgroepen. Je hebt helemaal gelijk! Het is hartstikke leuk om jouw gehaakte creaties te laten zien. Ik zelf vind het altijd erg fijn om naar de werkjes van anderen te kijken.

Lees meer »