Alle familieleden

Alle verhalen van de leukste familieleden van CB's Creations!

 

De creaties van CB’s Creations noem ik familieleden. Als je er zo’n tijd intensief mee bezig bent dan worden de gehaakte creaties ook wel een beetje familie. Van een aantal heb ik uitgebreid beschreven hoe ze tot stand zijn gekomen! Ze stellen zich graag aan je voor. Ook het hele verhaal hoe Victoria Amber Fleming, de vriendin van Franklin Forge is ontstaan, vind je hieronder terug.

Alle Familieleden zoals Gene de Wasbeer, Hondje Tanja en Mol & Muis.

Gehaakte vogels om te knuffelen

Wist je dat ik wel 15 haakpatronen heb, waar of een vogel de hoofdrol speelt of waar een vogel onderdeel van is? Ik wist niet dat het er zoveel waren! Ze hebben wel allemaal een speciale reden waarom ik ze ontworpen heb. Vaak ook een hele persoonlijke reden.

Lees meer »

De zomer gevangen in een haakpatroon

Het is moeilijk te geloven, maar ik had bedacht dat het wel leuk zou zijn om wat meer te vertellen over enkele leden van mijn CB's Creations Familie. En als eerste dacht ik aan mijn Boer Henk. Het blijkt namelijk dat ik het patroon van Boer Henk al in 2017 heb gemaakt! Deze charmante Boer Henk verdient gewoon een eerbetoon!

Lees meer »

Milkshake zorgt voor opschudding

Miss Straw Berry Shake is ontstaan doordat ik een keer mijn hobby spullen aan het opruimen en organiseren was. Soms bewaar ik spulletjes waarvan ik op dat moment nog niet weet wat ik er mee zal doen of dat ik er ooit iets mee zal doen. Maar je weet maar nooit, toch!?!

Lees meer »

Alistair MacFire, Smid en Elf

Na een aantal kleinere creaties ontworpen te hebben de afgelopen maanden, vond ik het wel weer leuk om een wat grotere creatie te maken. Dat is Alistair geworden. Alistair is met zijn 43 cm niet de allergrootste, dat blijft toch Franklin Forge met zijn 50+ cm, maar vergelijk je hem met Flint of Joy, dan is hij echt een reus!

Lees meer »

Franklin op pad om elfjes te vinden

Wandelingen maken door onze buurt, door het bos, over de heide en langs het strand is wel iets dat ik graag doe. Vaak wordt ik vergezeld van Victoria of van Milton James de Bok. Als hij mee gaat hoef ik geen extra tas mee te nemen, want alles wat we onderweg vinden kan bij hem in de tassen. Nou is het niet zo dat we alles wat we tegenkomen meenemen. Nee, alleen een hele bijzondere steen of schelp bijvoorbeeld. Maar ik heb ook al wel eens een oude pijpenkop gevonden. Echte schatten!! Mijn verzamelspullen!

Lees meer »

De muis die op vakantie ging!

De muis die op vakantie ging! Dat zou een leuke titel zijn voor een kinderboek! Zo’n muis die allerlei avonturen beleeft en met mooie plaatjes in het boek. Helemaal leuk als je dan ook nog de muis kan haken om het allemaal nog tastbaarder te maken.

Lees meer »

Het neusje van de Paashaas!

Soms gaat het ontwerpen van een creatie niet van een leien dakje. Heel vaak heb ik voor ogen hoe ik een creatie wil maken. Negen van de tien keer lukt het ook zoals ik het wil. Maar die ene keer duurt het wat langer. Dan is het vaak een kwestie van geduld of van weer overnieuw beginnen. Dat was ook het geval bij het ontwerpen van mijn Paashangers. Lees je mee?

Lees meer »

Grappenmakers

Als je wel eens mijn eerdere blogs hebt gelezen dan weet je dat ik mijn inspiratie overal en nergens vandaan kan halen. Dat geldt ook voor de mijn creaties Grapjas en Grapjurk, al blijf ik daar wel dicht bij huis, ik haal mijn inspiratie uit mijn boekenkast!

Lees meer »