Blog waarom een bok zoals Milton James

Het verhaal achter Milton James, Steampunk Bok

Een bok, geen geit!

Waarom een bok en niet een leuke hond voor Franklin en Victoria, hoor ik je denken!?!

Die keuze heeft alles te maken met de foto hieronder.

Hier zie je opa Lucas, de opa van mijn opa, met zijn geit. Met deze geit heeft hij meerdere prijzen gewonnen.

 

Ik heb opa Lucas helaas nooit zelf gekend, maar ik heb de verhalen van mijn moeder en opa en oma gehoord. Opa Lucas was visser en is ver in de 90 geworden. Tot op hoge leeftijd was hij lid van een wandelvereniging en heeft hij vele kilometers afgelegd. En één van zijn hobby’s was dus het houden van geiten. Hij had dus geiten en was een fervent wandelaar!

 

Zijn schoonzoon en dochter, de opa en oma van mijn moeder, hadden ook een aantal geiten. Ik herinner me nog hoe ik ze vond stinken. Soms, heel soms, als ik geitenkaas eet, dan ruik ik nog wel eens die geiten van Opa Aart en oma.

Opa Lucas met bok

Een haakpatroon van een koppige bok

De foto van Opa Lucas met zijn geit dook op, op het moment dat ik aan het bedenken was, wat of wie ik voor Franklin en Victoria kon maken. En zeg nou zelf, deze stoere bok is erg geschikt om als steampunk bok door het leven te gaan. Het is een ongebruikelijk huisdier en daarom juist zo leuk voor Franklin. Het is een ideaal wandelmaatje voor Franklin!

 

Maar Milton James past ook heel goed bij mijzelf; ik ben een steenbok, net zoals mijn vader en mijn oma. We hebben allemaal een eigen willetje en kunnen een klein beetje koppig zijn!

 

Van mijn oma heb ik ook haar sieraden met een steenbok erop gekregen, zo af en toe kom ik ze nog wel eens tegen als ik in mijn sieraden doosje aan het wroeten ben. 😉

Milton James haakpatroon van een bok, geen geit

Haak Milton James de bok in het garen dat jij wilt!

Milton James heb ik 2 keer gehaakt. De eerste keer met Royal van Zeeman, de tweede keer met Yarn & Colors Charming, een stonewashed garen. Voor zijn sik, baard en haar wilde ik iets ruigs en stoers en heb ik gekozen voor Lammy Yarns Fourrure. Maar je kunt natuurlijk elk ander fluffy garen gebruiken die jij wilt.

 

Ik heb hem 2 tassen op zijn rug gegeven. Hij gaat maar wat graag met Franklin Forge op pad. Dan zijn die tassen super handig voor als ze wat vinden onderweg!

 

Wil je meer lezen of Franklin en zijn vrienden, dan raad ik je aan ook een kijkje op de pagina van Franklin te kijken!

Milton James gehaakt door super testhaaksters!

Ook kan Milton James kiezen of hij zijn bril op zijn kop zet of dat hij zijn hoed opzet. Maar het kan ook allebei, zoals je bij Marion op de foto ziet!

Wilma heeft Milton James gehaakt met Tweed van Zeeman, zodat hij lekker groot wordt voor haar Franklin!

Milton James gehaakt door Marion
Milton James gehaakt door Wilma

Haakpatroon Milton James, Steampunk Bok

Wil je Milton James ook zelf eens haken? Het patroon is hier te vinden:

Amigurumi haakpatroon bok, Milti=on James

Nu ga ik eens verzinnen wat leuk zou zijn voor Victoria om te haken! Heb je nog ideeën, dan hoor ik het graag! 🧡

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.