Franklin Forge

Franklin Forge op zijn bontje, haakpatroon

Van haakpatroon naar boegbeeld van CB’s Creations

Het was een beetje te verwachten! Een hele eigen pagina op mijn website voor Franklin Forge!

 

Franklin Forge is mijn trots, de start van CB’s Creations, zonder hem geen website! Dus deze pagina heeft hij meer dan verdiend!

Franklin is het boegbeeld voor CB’s Creations geworden met een mooi getekend portret als logo, je vindt hem terug op mijn visitekaartjes en op mijn stickers!! Bestel je steekmarkeerders dan vind je zijn beeltenis ook op het kaartje waar ik de steekmarkeerders aan vast klik.

Het verhaal van Franklin

Laat ik Franklin Forge eerst even aan je voorstellen!

 

Mr. Franklin Forge, Steampunk Elf woont al vele jaren in een klein trein stationnetje. Hij houdt van stoommachines! Hij is gefascineerd door klokken en tijd. Zijn zakhorloge heeft hij gekregen van de eerste trein conducteur van het station. Elke dag doet hij zijn ronde om te controleren of alles op tijd loopt!

Wil je meer lezen over mijn inspiratie om Franklin te maken? Dan heb ik een leuk blog voor je: Van Idee naar Creatie!

Ben je benieuwd naar het haakpatroon van Franklin Forge zelf? Deze vind je hier: Haakpatroon Franklin Forge

 

Alle vrienden en bijzondere spullen van Franklin

Zo in de loop van de tijd heeft Franklin allemaal leuke avonturen beleefd en vele nieuwe vrienden gemaakt. Victoria Amber Fleming is in zijn leven gekomen. Hij heeft een wandelmaatje gekregen in Milton James de Bok. Er zijn steekmarkeerders in de webshop te vinden met de beeltenis van Franklin erop. Kortom, het is nooit saai met Franklin in de buurt. Neem zelf maar eens een kijkje hieronder!
Franklin Original Steekmarkeerders!!

Naast dat Franklin overal te zien is op deze website, staat hij ook op de visitekaartjes en stickers. Nu zijn er ook speciale Franklin Original Steekmarkeerders! Een setje van 3 steekmarkeerders met een plattegrond, een klokje en een afbeelding van Franklin erop! Ze zitten ook nog eens op een mooi steekmarkeerder kaartje waar hij op pronkt!

Deze steekmarkeerders zijn 20mm, net iets groter dan andere steekmarkeerders waardoor ze ook super geschikt zijn om als decoratie voor jouw creaties te gebruiken!

Wil je weten hoe je steekmarkeerders kunt gebruiken? Lees dan dit blog: 8 manieren om steekmarkeerders te gebruiken!


Hoed en zakhorloge van Franklin, haakpatronen

Gratis haakpatroon zakhorloge

Franklin dicht ook elke keer een stukje voor in de nieuwsbrief: Franklins Verhaal. Hij zit vol verhalen en maakt ook altijd wel wat mee! Ik zou niet meer zonder hem kunnen. Geef je je op voor de Verhalen van Franklin dan heeft hij ook nog het haakpatroon van zijn zakhorloge voor je. Zijn cadeautje voor jou!

 

Zijn hoed is onderdeel van zijn eigen haakpatroon, als je deze met lekker dik garen haakt, wordt hij mooi groot!


Victoria Amber Fleming

Victoria is de vriendin van Franklin en woont in een huisje vlak bij de zee. Ze vindt het heerlijk om de zee te zien, te horen en te ruiken! Ze is vaak bij het strand te vinden, want je weet nooit wat je vindt. Ze heeft altijd een bos sleutels bij zich, handig om deuren en kisten open te maken, die anders gesloten zouden blijven. Reizen doet ze ook graag, niet alleen per boot, maar ook per trein. Dicht bij de kust is een oud trein stationnetje waar ze regelmatig komt…

 

In een blog heeft Franklin stap voor stap omschreven hoe Victoria Amber Fleming in zijn leven is gekomen. Lees gauw verder!

Het verhaal van Victoria!

 

 

Het haakpatroon van Victoria vind je hier: 👇

Franklin en victoria Amigurumi haakpatronen

Wist je dat je ook een combinatie pakket kunt kopen? Het haakpatroon van Franklin en Victoria samen!


Steampunk haken, Bok Milton James

Zijn wandelmaatje Milton James, de bok.

 

Op een dag kwam er zomaar een bok binnen wandelen bij Franklin; Milton James, de Steampunk Bok. Sindsdien zijn ze dikke wandelmaatjes. Ze wandelen wat af en vinden ze iets moois onderweg, dan heeft Milton 2 handige tassen op zijn rug, waar alles in kan. Ook handig om iets te eten voor onderweg mee te nemen!

Wil je het verhaal achter Milton James weten? Lees dan het blog: Waarom een bok? en je komt het te weten!

 

Het amigurumi haakpatroon van deze stoere bok vind je hier:


Een pakketje voor Dhr. F. Forge

Groot nieuws! Franklin heeft een pakketje ontvangen van een verre oom met allemaal spulletjes van zijn grootvader!

Bij het pakketje zat een briefje: “Van jouw grootvader vond ik nog een aantal spulletjes, ik denk dat jij ze goed kan gebruiken! Maar let op, niet alles werkt precies zoals je denkt of zult verwachten!”

 

Het bijbehorende haakpatroon heet: Op pad met Franklin, de link ernaar toe vind je bij het 5e Item!

1e Item

Een Fototoestel

Dit fototoestel is niet zomaar een fototoestel. Ja, je kunt er gewone foto’s mee maken, maar draai je aan een knopje op de achterkant,  dan kun je een foto maken van het elfje dat net door het beeld vliegt! Maar je moet wel snel zijn, voordat je het weet is het elfje al weer weg!

Franklin kan niet wachten om foto’s te kunnen maken!

2e Item

Een Flesje

Als je onderweg bent zul je ook wel eens dorst krijgen. Het flesje vult zich dan vanzelf met water om te drinken! Er zit altijd genoeg in om jouw dorst te lessen!

3e Item

Een Verrekijker (Hollandse Kijker)

Deze verrekijker is een echte Hollandse Kijker. Een Hollandse Kijker is een lenzenkijker, je kunt er ver mee kijken, maar niet zo ver als een telescoop, je zal dan ook geen sterren zien. Maar deze is wel heel bijzonder. Je kunt ermee in de toekomst kijken. Het laat je de avonturen zien die nog moeten komen tijdens jouw mooie wandelingen!

4e Item

Een Tas

Een tas is altijd handig om bij je te hebben als je op pad gaat. Deze tas geeft je precies wat je nodig hebt, op het moment dat je het nodig hebt!

Zoals het flesje zicht vult met water als je dorst hebt, zo vind je in de tas een lekkere boterham als je honger hebt of een sleutel om gesloten deuren mee open te maken!

Uiteraard kun je ook jouw horloge in de tas stoppen om onderweg de tijd af te lezen.

5e Item 

Een Magische Wandelstok

Een wandelstok die kan horen, zien, ruiken en praten! Deze wandelstok zal je de weg wijzen, waar je ook gaat! Hij waarschuwt je als je niet de juiste weg kiest! En kletst daarbij de oren van je hoofd!

Franklin kan niet wachten om al deze magische spulletjes uit te proberen en om op pad te gaan! Het haakpatroon vind je hier: 👇


Cattery Fra Vesken

Milton James de Bok kwam spontaan aanlopen bij Franklin en Victoria. Hij vergezelt Franklin regelmatig op zijn wandelingen en verder gaat Milton zelf op stap om ergens lekker groen gras te scoren.

Victoria wilde een huisdier waar ze wat meer voor zou moeten zorgen. Heel toevallig kwam ze Cattery Fra Vesken op het spoor!

Deze Cattery had nog 3 super schattige kittens. Victoria kon niet kiezen en heeft ze alle drie mee naar huis genomen!

Het zijn Noorse Boskat kittens. Deze zijn zo super schattig omdat hun haren nog alle kanten uit staan. Als ze wat ouder zijn worden het hele statige katten met een weelderige haardos. De naam Fra Vesken is Noors voor “Uit de handtas”. De kittens passen ook heel goed in de handtas van Victoria.

Alhoewel… er is maar plaats voor 1 kitten, de andere 2 neemt ze onder haar arm mee.

 

Victoria is maar wat blij met haar kittens Saga, Tyr en Rune. Het zal je niet verbazen dat Franklin ze ook heel leuk vindt!


Haakpatroon kleine lieve elfjes

Joy het Elfje uit het fototoestel

Weet je nog dat Franklin een pakketje kreeg met spulletjes van zijn grootvader erin? Daar zat ook een heel bijzonder fototoestel in. Lees het maar eens na bij Op pad met Franklin hierboven.

Al kijken door het fototoestel zag Franklin een Elfje en bij toeval wist hij haar te ‘vangen’ door op de afdrukknop van het fototoestel te drukken!

Ze heeft eerst de kat uit de boom gekeken, maar is er achter gekomen dat Franklin een goede gast is! Ze durft zelfs af en toe een andere elfjes mee te nemen!

In Franklin op pad om elfjes te vinden, lees je hoe het Franklin echt gelukt is om Joy op de foto te krijgen! 

Het haakpatroon van het Elfje vind je hier:


Alistair MacFire

Alistair is een verre neef van Franklin van moeders kant. Alistair is smid van beroep en heeft al ontzettend veel messen en zwaarden gemaakt in zijn smederij met zijn hamer en aambeeld!

Als hobby heeft hij koken, vooral buiten zijn eten bereiden op de BBQ. En wat doe je dan als smid? Juist, je maakt je eigen barbecue met mes en spatel.

Het is een stoere BBQ geworden compleet met prei, champignons, worstjes, hamburgers, kippenpootje en marshmallows.

 

Meer over Alistair MacFire kun je lezen in: Alistair MacFire, Elf en Smid.