Alistair MacFire, Smid en Elf

Blog: Alistair MacFire, Elf en Smid

Alistair MacFire Elf en Smid

Laat je fantasie de vrije loop!

Na een aantal kleinere creaties ontworpen te hebben de afgelopen maanden, vond ik het wel weer leuk om een wat grotere creatie te maken. Dat is Alistair geworden. Alistair is met zijn 43 cm niet de allergrootste, dat blijft toch Franklin Forge met zijn 50+ cm, maar vergelijk je hem met Flint of Joy, dan is hij echt een reus!

 

Als je mijn patronen een beetje kent dan weet je vast dat ik het leuk vind om creaties met karakter te ontwerpen. Ik vind het super leuk om verhalen te vertellen bij mijn ontwerpen. Elke creatie leent zich voor een eigen verhaal, maar in de Elfenwereld kan ik mijn fantasie lekker de vrije loop laten!

Franklin Forge en Victoria Amber Fleming

Er wordt mij regelmatig gevraagd of Franklin en Victoria geen kinderen krijgen. Nee, Franklin en Victoria krijgen geen kinderen. Ze zijn al op leeftijd en hebben het heel gezellig met elkaar en met alle andere creaties hier in huis. Ze hebben natuurlijk ook de zorg voor de bok Milton James en de 3 kittens van Cattery Fra Vesken. Ze hebben het hartstikke druk en zijn vaak een dagje weg om ergens heerlijk een wandeling te maken.

Franklin heeft ook zijn magische spulletjes van zijn grootvader gekregen. Door een gelukje of ongelukje was hij in staat om met zijn magische fototoestel een foto van een Elfje in het bos te maken. Dus je vindt regelmatig ook nog eens 3 Elfjes bij Franklin en Victoria, die zo af en toe komen aanvliegen!

Wil je meer weten over Franklin en Victoria, neem dan eens een kijkje op de speciale pagina die Franklin op de website van CB’s Creations heeft! 👉

Alisatir MacFire Steampunk haken

Een Elf en een smid

Geen kinderen voor Franklin en Victoria, maar dat betekent niet dat ze geen familieleden hebben! In de stijl van Franklin en Victoria ben ik begonnen met ontwerpen. Het zou een mannelijke Elf worden, dat stond al wel vast, maar hoe verder?

Zoals je misschien kunt zien, heeft Alistair een andere vorm hoofd, andere wangen en een andere neus. Ook zijn voeten zijn andere ontworpen dan die van Franklin en Victoria.

 

Ken je het programma Forged in Fire dat uitgezonden wordt op History Channel? In dat programma strijden altijd een aantal smeden tegen elkaar om in een korte tijd een zo goed en mooi mogelijk mes of zwaard te smeden.

Dat programma was de inspiratie voor mijn Alistair MacFire. Een Elf met een echt beroep en dan ook nog eens een stoere vent ook!

De naam MacFire heb ik gekozen omdat het perfect past bij Franklin Forge. Alistair is dan ook een neef van Franklin van moeders kant, de MacFire’s. De moeder van Franklin Elizabeth MacFire trouwde heel lang geleden met Benjamin Forge! Maar dat is een verhaal voor een andere keer!

Haakwerk en elektriciteitsdraad

Zoals je misschien weet werk ik vaak met elektriciteitsdraad. Dat is nou eenmaal mijn ding! Ik maak daar het frame of de versteviging van voor mijn creatie. Het is soms wel een uitdaging om te haken met een draad in het midden, gelukkig draag ik een bril. 😉 Het is wel verstandig om het uiteinde even om te buigen!

Werken met een frame geeft de creatie net iets extra’s. Je kunt ze dan in allerlei standen zetten om steeds weer een andere foto te maken.  

Denk je, nee, dat draad is niets voor mij! Dat kan natuurlijk. Al mijn creaties zijn ook zonder draad te maken. Het is een kwestie van goed vullen!

Frame in haakwerk maken met elektriciteitsdraad
Haar haken met fluffy garen

Haar! Fluffy haar!!

Een ander dingetje, dat je in veel van mijn creaties tegenkomt is fluffy garen. Ik ben dol op fluffy garen! Niet alleen om naar te kijken en af en toe eens te voelen hoe zacht het is, maar ook om mee te haken! Alistair heeft ook van dat mooie roodbruine haar gehaakt met fluffy garen.

Er zijn verschillende alternatieven voor haken met Fluffy Yarn. Heb je wel eens gedacht aan een stukje nep bont?

Maar de echte die hard probeert natuurlijk te haken met fluffy garen. Ik heb een blog voor je met een aantal handige tips om te haken met fluffy garen.

Tips om te haken met Fluffy Garen!

Goed gereedschap

Elk beroep en elke hobby kent zijn eigen speciale gereedschappen. Net zoals ik als ontwerper een etui vol met haakgereedschap heb, heb jij als fervent haakster dat natuurlijk ook! Het soort en merk haaknaalden zou wel kunnen verschillen, iedereen heeft een eigen favoriete haaknaald.

Alistair maakt ook gebruik van speciaal gereedschap om zijn beroep van smid uit te kunnen oefenen. Hij heeft al heel wat zwaarden en messen met zijn hamer en aambeeld gemaakt!

Aambeeld, hamer en zwaard, haakpatroon
Alistair samen met Franklin

Het verhaal van Alistair MacFire

Zoals net al verklapt is Alistair een verre neef van Franklin Forge, van moeders kant, de MacFire’s. Alistair heeft het vak van smid van zijn vader, Douglas MacFire, geleerd. Alistair is een echte ambachtsman! Hij heeft thuis een complete ingerichte smederij waar hij met behulp van vuur, zijn hamer en aambeeld ijzer veranderd in zwaarden en messen! Zwaarden voor de sier en messen om te gebruiken in de keuken!

 

Alistair is wel een stoere vent, hij heeft 2 oorbellen in, een mooie ring en armband om. In zijn vrije tijd is hij een kunstenaar op de BBQ. Op dit moment denkt hij erover na om zijn eigen BBQ te gaan smeden! Dat gaat hem zeker lukken!

Informatie over de BBQ kun je hieronder vinden!

 

Amigurumi haakpatroon

Het haakpatroon van Alistair is geschikt voor de haakster en haker die wel van een uitdaging houdt. Het is echt een patroon waar je al jouw fantasie in kwijt kunt. Varieer eens met zijn kleuren en het fluffy garen op zijn hoofd! Geef hem een paar andere oorbellen en andere sierraden. Je kunt hem echt maken zoals jij het graag wilt!

Amigurumi haakpatroon Alistair MacFire

BBQ

Het is Alistair gelukt om een barbecue te maken, compleet met mes en spatel.

Alle groente en vlees vind je ook in het haakpatroon terug!

Hij kan nu in de tuin aan de slag om de lekkerste gerechten te bereiden!

Haakpatroon barbecue met groente en vlees

Heb je Alistair of de BBQ gehaakt?

Ik ben dol op foto's!! Stuur je me een foto als je Alistair, de BBQ of één van mijn andere patronen hebt gehaakt?

Je kunt de foto's sturen naar mijn e-mailadres: info@cbscreations.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.