Milkshake zorgt voor opschudding

Miss Straw Berry Shake zorgt voor opschudding

Miss Straw Berry Shake schudt de boel door elkaar!

Waar opruimen al niet goed voor is!

Miss Straw Berry Shake is ontstaan doordat ik een keer mijn hobby spullen aan het opruimen en organiseren was. Soms bewaar ik spulletjes waarvan ik op dat moment nog niet weet wat ik er mee zal doen of dat ik er ooit iets mee zal doen. Maar je weet maar nooit, toch!?!

 

Knutselen en haken

Ik vind het erg leuk om knutselen en haken te combineren, vandaar ook mijn ontwerpen zoals de Jumping Jack-serie (Trekpoppen), Pig in Space en Bloempothuis van Mol en Muis.

 

Potjes, bekers, vooral met deksel, oefenen nou eenmaal een grotere aantrekkingskracht op  mij uit dan andere voorwerpen. Mijn oma bewaarde ook altijd de yoghurt bekers, dus het zal wel een familietrekje zijn, haha! Dus toen ik een keer samen met mijn zoon bij de McDonald's was heb ik de milkshake beker bewaard en een schoon doosje van de hamburger (maar dat doet er nu niet toe!). Ik wist toen nog niet wat ik er mee zou gaan doen.

 

Al opruimende kwam ik die milkshakebeker weer tegen. Onmiddellijk wist ik dat ik mijn versie van een milkshake zou gaan maken: een aardbeien milkshake. Compleet met een rietje dat uit het hoofd zou steken en een deksel op het hoofd.

Bloempothuis van Mol en Muis
Pig in Space, haakpatroon
Jumping Jack Christmas, amigurumi haakpatroon

Een aardbeien Milkshake

Dat idee zat zo “dwars” in mijn hoofd, dat ik gelijk aan de slag ben gegaan. Bolletjes bij elkaar gezocht en haken maar! Maar als je Miss Shake zo in een dichte beker zet, dan zie je niets van haar lichaam. Gelukkig bestaan er ook transparante shake bekers. Maar wat ik ook heel leuk vind om te doen, is het werken met servetten. De servetten had ik al uitgezocht. Bij de Action heb ik dezelfde soort papieren bekers gekocht (bruin geblokt) en laten ze daar nou net van die leuke papieren rietjes hebben. Een beker heb ik verknipt om als mal te dienen om de servetten mee op maat te knippen. Een andere beker heb ik wit geschilderd en daar een leuk servet op gelijmd. Ik ben zeer tevreden met het resultaat!

 

Een Milkshakebeker beplakt met servetten is een prima onderkomen voor Miss Straw Berry Shake. Ze is zeer tevreden en ik ook!

Bekers met deksel en rietje
Miss Straw Berry Shake, haakpatroon

Miss Melon Shake & Miss Cappuccino

Maar je kunt er niet alleen een Straw Berry Shake van maken. Mijn testhaaksters hebben er andere smakelijke drankjes van gemaakt! Wat dacht je van een Miss Melon Shake van Martine of van Miss Cappuccino van Marion. Zo zijn er zijn nog veel meer variaties te verzinnen.

Miss Melon Shake
Miss Cappucciono

De slagroom op Miss Cappuccino heeft Marion gemaakt op de volgende manier:

50 lossen opzetten,  in ieder losse 2V (100), in iedere vaste 2V (200)

 

De gratis patroontjes voor het schijfje meloen en de moorkop vind je hier:

Schijfje meloen
Moorkop

Heb je nog meer ideeën om een shake te maken? Laat een reactie hieronder achter!

Haakpatroon Mr. Pop Corn

 

Een hele goede combinatie vormt Miss Straw Berry Shake met Mr. Pop Corn! Deze gezellige en lekkere vent is helemaal thuis in zijn popcornbakje. Ook zijn bakje is beplakt met servetten en voor een deel beschilderd. Hij heeft een streng popcorn in zijn hand, maar ook zijn haar is gehaakt met veel popcornsteken!

 

Ze zijn heel decoratief om neer te zetten! Ik zie ze zomaar als cadeau voor iemand die houdt van popcorn of van milkshakes! Maar ik krijg ook spontaan zin om naar de film te gaan!

 

Zoek jij een leuke film uit, dan breng ik lekker milkshakes en popcorn mee!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.