Viking Pedr Hansson, aangenaam!

Mag ik je voorstellen aan Pedr de Viking?

In een van mijn andere blogs heb ik eens gemeld dat ik ooit nog wel eens een Wildeman/Viking wilde ontwerpen. Het heeft een behoorlijke tijd geduurd voordat het idee van een Viking eindelijk echt vorm kreeg. Als er een ander idee in mijn hoofd zat dat graag eerder ontworpen wilde worden, dan kreeg dat idee voorrang! En dat gebeurde regelmatig!

Ragnar Lothbrok

Het is er dan eindelijk toch van gekomen: een Viking! Ik heb me laten inspireren door meerdere TV-series en door onderzoek op internet naar Vikingen. De TV serie Vikings was een erg grote inspiratie bron, met name Ragnar Lothbrok. Ook ben ik eens gaan kijken bij de afbeeldingen van Wickie de Viking, waar ik vroeger samen met mijn broer naar keek. Maar ik heb ook naar afbeeldingen gekeken van de film: How to train your dragon.

 

Ik wilde een stoer uitziende Viking maken met een wilde baard. Ik heb dus voornamelijk gekeken naar de Vader van Wickie de Viking en de vader van Hiccup uit How to train your dragon. Deze 2 vaders heb ik gecombineerd met Ragnar Lothbrok. En zie hier mijn Viking.

Vader van Wickie de Viking
Vader van Hiccup, How to train your dragon
Ragnar Lothbrok Vikings Serie

Stoere gehaakte helm met hoorns

Pedr de Viking is bewapend met een mesje, een bijl en een schild. Hij heeft een bontmantel en een helm met hoorns. Echte Vikingen hadden geen hoorns op hun helm, maar omdat Pedr mijn creatie is en we allebei heel erg eigenwijs zijn heeft mijn Viking wel hoorns op zijn helm!

Pedr mag er dan woest uitzien, in het echt is hij heel aardig!

Stoere Viking, haakpatroon, Helm met hoorns

Fluffy garen

Wat ziet er stoer en zowel zacht uit! Juist Fluffy Garen! In het patroon van Pedr heb ik 3 soorten fluffy garen gebruikt. Voor zijn haar en baard heb ik gebruikt gemaakt van Lammy Yarns Astrakan. Het ziet er wat wilder uit dan bijvoorbeeld de Schachenmayr Brazilia, die ik voor het randje van de laars heb gebruikt.

Voor zijn mantel heb ik Scheepjes Grizzly gebruikt. Dit is een vrij dik en stug fluffy garen. Als alternatief zou je Durable Furry of Lammy Yarns Panda kunnen gebruiken. Heb je wat dunner fluffy garen dan zou je de mantel wat breeder en langer kunnen maken.

 

Nep bont als alternatief voor Fluffy Garen

Nou hoor ik je bijna denken: Fluffy garen is zo moeilijk om mee te haken! Is daar niet een andere oplossing voor? Ja, natuurlijk!

Er zijn een aantal mogelijkheden. Je kunt voor het haar en voor de mantel ook een stukje nep bont gebruiken. Als je een mantel van nep bont maakt moet je wel het een en ander met de hand dicht en vast naaien.

Het haar en de baard maken van nep bont kan ook heel goed, als zal jouw Pedr er dan niet zo wild uit zien!

 

Wil je toch proberen te haken met fluffy garen, dan heb ik een heel handig blog voor je: Tips om te haken met Fluffy Garen!

Haken met fluffy garen, Pedr de Viking
Pedr de Viking en fluffy garen

Pedr de Viking is een ver familielid

Ik vind het leuk om mijn stamboom uit te pluizen. Tijdens dat uitzoek werk kwam ik uit bij een verre voorvader via vaderskant. Om precies te zijn van de kant van de oma van mijn oma, van vaderskant.

In 1781 trouwden in Amsterdam Pieter (Pedr of Pedor) Hansson met Magdalena Wilkens. Pedr is ongeveer geboren in 1748 en afkomstig uit Graa-Dyb in Denemarken. Pedr en Magdalena woonden een tijd in Den Helder, waar zij ook beiden zijn overleden. Magdalena in 1813 en Pedr in 1828. Den Helder is de stad waar ik ben opgegroeid!

 

Uiteindelijke kan ik concluderen dat ik dus een beetje Viking bloed in me heb!

Ondertrouw Pieter Hansen en Magdalena Wilkens
Kaart van Denemarken

Frame van elektriciteitsdraad in zijn lijf

Als stoere Viking heeft Pedr een frame van elektriciteitsdraad in zijn lijf. Maar hij kan ook heel goed zonder draad gemaakt worden. Vul hem dan goed op!

 

Wil je Pedr ook haken, via de button hieronder ga je direct naar zijn patroon:

Frame van elektriciteit

PS: Ik ben dol op foto’s, dus als je Pedr gehaakt hebt, stuur dan vooral een foto naar me toe!

Je kunt de foto sturen naar info@cbscreations.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.