• 👉 Patronen in ✔ Nederlands ✔ English ✔ Deutsch
  • 📌Unieke, veelzijdige, verrassende en zelfs verslavende amigurumi haakpatronen!

Pedr de Viking

Mag ik jullie voorstellen aan Pedr de Viking?

 

Een tijdje terug meldde ik in mijn blog dat ik ooit ook nog eens een Wildeman/Viking wilde ontwerpen. En ik ben er eindelijk aan toegekomen. Geïnspireerd door de serie Vikings, ben ik ook eens gaan kijken bij afbeeldingen van Wickie de Viking, waar ik vroeger samen met mijn broer naar keek. Of wat dachten jullie van de film: How to train your dragon?

 

 

Ik wilde een stoer uitziende Viking maken met een wilde baard. Ik heb dus voornamelijk gekeken naar de Vader van Wickie de Viking en de vader van Hiccup,  in combinatie met Ragnar Lothbrok. En zie hier mijn Viking.

 

Pedr is bewapend met een mesje, een bijl en een schild. Hij heeft een bontmantel en een helm met hoorns. Echte Vikingen hadden geen hoorns op hun helm, maar omdat Pedr mijn creatie is en alle twee heel eigenwijs, heeft hij hoorns op zijn helm!

Hij mag er dan woest uitzien, in het echt is hij heel aardig!

 

Maar waarom Pedr?

Ik vind het leuk om mijn stamboom uit te pluizen. Tijdens dat uitzoek werk kwam ik bij een verre voorvader via vaderskant.  Pedr Hansson, geboren ongeveer in 1748 en afkomstig uit Graa-Dyb in Denemarken. In 1781 trouwde Pedr Hansson in Amsterdam met Magdalena Wilkens. Dus ik heb een beetje Viking bloed in me…

 

Wil je Pedr ook haken, via de button hieronder ga je direct naar zijn patroon:


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.