Het verhaal van Victoria Amber Fleming

amigurumi haakpatroon Victoria Amber Fleming

Het verhaal van Victoria Amber Fleming

 

Het verhaal achter het amigurumi haakpatroon van Victoria Amber Fleming, de vriendin van Franklin Forge, Steampunk Elf.

 

Franklin Forge, de start van CB’s Creations

Franklin Forge ken je denk ik al wel. Hij is mijn trots, de reden dat ik CB’s Creations ben begonnen. Na een lange tijd alleen te zijn geweest, vond ik dat het tijd werd dat hij een vriendin kreeg. In 2018 was het zover, de komst van Victoria Amber Fleming, een dame op leeftijd, net zoals Franklin. Ze houdt van de zee en heeft iets met sleuteltjes.

 

Franklin Forge heeft het hele proces gevolgd van het ontwerpen en creëren van Victoria en heeft hier in zijn eigen woorden verslag van gedaan.

Pssst, ik krijg een vriendin!

Voordat ik iets leuks ga vertellen, zal ik me eerst eens netjes voorstellen, voor de mensen die mij nog niet kennen.

 

Mijn naam is Franklin Forge, Mr. Franklin Forge! Ik ben een Steampunk Elf en woon al vele jaren in een klein trein stationnetje. Ik ben helemaal gek van stoommachines en zeer gefascineerd door klokken en tijd.

 

Zie je mijn zakhorloge? Deze is mij zeer dierbaar en heb ik gekregen van de eerste trein conducteur van dit station. Elke dag loop ik mijn ronde om te controleren of alles hier op het station wel op tijd loopt.

 

Ja, ik weet ook wel dat ik een creatie van Claudia ben. Ze heeft geprobeerd haar boetseer technieken in het haken toe te passen en toen ben ik ontstaan. En ik moet zeggen: ik ben zeer tevreden met mezelf. Trots ben ik ook op het feit dat ik de reden ben dat CB’s Creations is ontstaan in mei 2017. Ik sta op haar profiel foto voor haar Facebook pagina en op haar kaartjes! Tegenwoordig zelfs in een mooie getekende versie!

 

Maar weet je wat het leukste nieuwtje is? Ik weet eigenlijk helemaal niet of ik het al mag vertellen, maar doe het toch! Ik krijg een vriendin!!!!

Franklin zijn zakhorloge
Franklin krijgt een vriendin.

Het is af en toe wel eens eenzaam, zo alleen op mijn stationnetje, en daarom ben ik extra blij dat ik straks niet meer alleen ben. Ik heb Claudia al zien sjouwen met allerlei katoentjes, wolletjes etc. Ik heb ook stiekem over haar schouder mee gekeken toen ze aantekeningen aan het maken was in haar haakboekje. Ik ben zo benieuwd! Ik hoop zo dat ze een aardige dame is! En dat ze ook een beetje van Steampunk houdt. Voorlopig moet ik nog even geduld hebben, maar ik houd jullie op de hoogte.

Ze is zo zacht!

Tussen alle andere werkzaamheden, waar ze ook druk mee is, is Claudia ook druk met mijn vriendin. Ik zie haar ook regelmatig achteruit-haken, haha! Toen ze even niet thuis was heb ik eens even tussen de bolletjes gekeken.  Ik vind haar kleurtjes ook leuk! Wat wordt ze zacht!!

Zucht, ik kan niet wachten!

Franklin met bolletjes wol
Franklin met de benen van Victoria

Ja hoor, ze heeft 2 benen...!

Het is september 2018, de jongste zoon van Claudia heeft vorige week een scooter ongeluk gehad en loopt nu met zijn linker been in het gips, omdat hij zijn enkel gebroken heeft. Het was dus even hectisch hier in huis en ik zag dat Claudia minder tijd had om te haken en te ontwerpen.

 

En hoe ironisch, ze heeft zojuist de twee benen van mijn toekomstige vriendin gemaakt! Helemaal heel, zonder breuk, haha!

 

Nog even en dan komt er vast een lijf bovenop die twee prachtige benen en handen en armen, oh ja en ook nog een hoofd! Had ik al gezegd dat ik bijna niet meer kan wachten?

Hand in hand...

Zulk goed nieuws!

Zoals jullie op de foto kunnen zien heb ik haar hand mogen vasthouden! Ik ben er helemaal een beetje onderste boven van. Zulke leuke kleine handen met vinger-loze handschoenen. Er zitten zulke leuke armen aan die handen. Ik heb wel begrepen dat ze nog naar de manicure wil, maar ik vind het nu al geweldig! Beetje bij beetje krijgt mijn toekomstige vriendin steeds meer vorm. Maar wachten duurt zo lang!

 

Oh, ik ben verliefd!!

Ik heb haar vandaag voor het eerst in de ogen kunnen kijken! Oh, ik ben verliefd! Ik krijg een geweldige dame als vriendin, ik geloof dat ik alles leuk aan haar vind, haar ogen, haar haar en ik geloof dat Claudia tijdens het haken ook een heel aardig karakter heeft mee-gehaakt! Ik kan bijna niet meer wachten totdat ze helemaal af is! Zou ze mij wel leuk vinden?!? Ik hoop het zo!

Franklin en Victoria hand in hand
Franklin met het hoofd van Victoria

Mijn wachten wordt beloond!

Na velen weken te hebben moeten wachten en steeds een klein deeltje van mijn toekomstige vriendin te mogen zien, kan ik jullie melden dat ik haar in volle glorie heb mogen bewonderen! Ze is in één woord GEWELDIG!

 

Haar haar, haar kleding, haar nagels, gewoon alles vind ik geweldig!! Ik ben er ondersteboven van.

Ik ga jullie nu ook onthullen hoe ze heet: Victoria Amber Fleming!

 

Victoria woont in een huisje vlak bij de zee. Ze vindt het heerlijk om de zee te zien, te horen en te ruiken! Ze is vaak bij het strand te vinden, want je weet nooit wat je vindt. Ze heeft altijd een bos sleutels bij zich, handig om deuren en kisten open te maken, die anders gesloten zouden blijven. Reizen doet ze ook graag, niet alleen per boot, maar ook per trein. Dicht bij de kust is een oud trein stationnetje waar ze regelmatig komt…

 

Ik word er helemaal poëtisch van en heb voor haar een gedicht geschreven.

Voor je het weet zit ze altijd naast me hier op het bankje!!

Franklin wachtend op zijn Victoria

Dear Victoria,

A million stars up in the sky

one shines brighter I can't deny

A love so precious a love so true

a love that comes from me to you

The angels sing when you are near

within your arms I have nothing to fear

You always know just what to say

just talking to you makes my day

I love you honey with all of my heart

together forever and never to part.

Een happy ending!

Als je de verhalen van Franklin een beetje volgt dan weet je dat het hij helemaal gelijk heeft gekregen. Victoria is altijd naast hem op het bankje te vinden!

Wil je niets missen van de verhalen van Franklin? Schrijf je dan hier in! Je krijgt dan gelijk het haakpatroon van zijn Zakhorloge!

Milton James en Cattery Fra Vesken

Tegenwoordig worden ze ook vergezeld van Milton James, de Steampunk bok. Hij vindt het geweldig om met Franklin op pad te gaan. Victoria is heel gelukkig met haar Cattery Fra Vesken, super lieve kittens die in een handtas zitten!

Franklin heeft ook een eigen pagina op deze website: Verras hem eens met een bezoekje: Franklin Forge

Reactie plaatsen

Reacties

Anneke Halley
2 jaar geleden

Hier kan ik van genieten !