Het neusje van de Paashaas!

Blog: Het neusje van de paashaas

Het neusje van de Paashaas! 

Geduld en opnieuw beginnen

Soms gaat het ontwerpen van een creatie niet van een leien dakje. Heel vaak heb ik voor ogen hoe ik een creatie wil maken. Negen van de tien keer lukt het ook zoals ik het wil. Maar die ene keer duurt het wat langer. Dan is het vaak een kwestie van geduld of van weer overnieuw beginnen. Dat was ook het geval bij het ontwerpen van mijn Paashangers. Lees je mee?

 

De creaties in mijn houten pallet

Er hangt een houten pallet bij ons in de woonkamer. Misschien heb je er al wel eens foto’s van voorbij zien komen. Ik heb deze met krijtverf wit geschilderd, mijn man heeft er een extra plankje bij gemaakt, waar weer wat oogjes onder hangen. Rechtsboven zijn twee stenen knoppen bevestigd om creaties aan op te hangen. Per seizoen verander ik wat er in mijn pallet staat en hangt. Zo zijn al mijn Jumping Jack haakpatronen zoals mijn Kerstman, Kerst Elf, Heks en Vogelverschrikker, erg geschikt om aan mijn pallet te hangen.

Haakpatroon Strand en Zee

Mijn Strand en Zee setje heb ik speciaal ontworpen om in mijn pallet te zetten. Als je niet zo dicht bij het strand en de zee woont, dan moet je de zee en het strand maar in huis halen!

De vis van drijfhout kan ik mooi samen met het bootje en de reddingsboei ophangen en de zeemeeuwen zitten op hun gemakje op de planken de huiskamer in te kijken.

 

Pasen in huis!

Ik kwam er achter dat ik nog niets had voor de Pasen om in mijn pallet te hangen. Wel om neer te zetten, zoals het Paastrio, maar dus nog niets om op te hangen.

Het Paastrio, het paashaasje, het kippetje en het lammetje sieren zo af en toe mijn pallet. Maar ze staan ook heel leuk in een mooie schaal vol met stro en gedecoreerd met kleine eitjes.

Op zoek dus naar iets leuks voor de Pasen om op te kunnen hangen!

Van hout had ik een leuke kip voor de Pasen om in de tuin te hangen. Dat leek mu een leuk idee om die in een gehaakte vorm na te maken!

De kip was zo ontworpen en gehaakt. En al zeg ik het zelf, de kip ziet er best schattig uit!

De Paashaas

Het volgende ontwerp was een Paashaas. Ik was heel tevreden over het lijf, tevreden over de poten, tevreden over de oren, maar als ik alles in elkaar zette dan vond ik het 2 keer niks!!

 

Het overkomt me wel eens vaker dat ik niet tevreden ben over een creatie. Dan zet ik het gewoon op de kast, in het zicht, en loop ik er een paar dagen omheen en voorbij, totdat ik weet wat ik wil veranderen.

 

Maar nu bleef ik het niet zo leuk vinden. Zou ik dan de kleur van de Paashaas moeten veranderen of toch de vorm van de neus of wel alle twee? Of laat ik het nog even hangen en denk ik er nog even over na?

Na nog even wat tijd genomen te hebben om er over na te denken, ben ik dus toch maar weer verder met de Paashaas gegaan. Ik heb de oren weer losgehaald. De oren heb ik veel dichter bij elkaar gezet, boven op de kop. Nee, ik vond het nog steeds niet echt leuk.

Neus van de Paashaas

Ik heb de neus, de mond en de snorharen er maar af gehaald. Gewoon weer opnieuw beginnen!

 

De neus heb ik opnieuw ontworpen en in een andere kleur gehaakt. Ook de mond anders gedaan en ander materiaal genomen voor de snorharen. De Paashaas heeft ook een lief strikje gekregen en een wortel. En wat blijkt? Ik vind hem nu wel leuk!! Ik hoop dat jij hem straks ook leuk vindt.

 

Draaide het toch allemaal om het neusje van de Paashaas!!

Alle haakpatronen voor de Pasen zijn verzameld in een leuk blog: De mooiste haakpatronen voor Pasen!

Daar kom je de Paashangers ook tegen met nog meer leuke Paaspatronen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.