De mooiste haakpatronen voor Pasen

De mooiste haakpatronen voor Pasen

De aller leukste haakpatronen voor Pasen

Het is al bijna weer Pasen!

Zeg je Pasen, dan zeg ik Paaseitjes! Zodra de Kerstman zijn slee weer terug naar de Noordpool heeft gevolgen, kun je ze al vinden in de winkels: Paaseitjes! Op de voet gevolgd door chocolade paashazen en andere Paaslekkernijen!

Ik heb daar totaal geen problemen mee, want als ik  bedenk dat ik andere foto’s van mijn Paascreaties wil maken, dan dienen deze lekkere chocolaatjes als extraatje voor een leuke foto-shoot!

Zie je me in de winkel paaseitjes in mijn mandje stoppen, dan is dat dus voor mijn gehaakte creaties! ;)

 

Is het nou een Paashaas of een Paaskonijn?

Bij ons brengt een haas eieren op Pasen, in Engelstalige landen is dat een konijn. Toch stammen ze allebei af van een Duitse Paashaas. Eind 18de eeuw dook die voor het eerst op in Duitse kinderprenten en -boeken. Vanuit Duitsland verspreidde de paashaas zich naar de rest van Europa.

Toen veel Europeanen in de negentiende eeuw naar Amerika verhuisden, namen ze hun paashaasgebruiken mee. Ergens onderweg werd de haas vervangen door een konijn, vermoedelijk omdat het lieve woord ‘bunny’ (konijn) beter aansloot bij de leefwereld van kinderen dan het hardere ‘hare’ (haas).

 

Heksen met Pasen?!

Ik heb nog een heel leuk weetje voor je. In Zweden geloven kinderen in Paas heksen: volgens de Zweedse overlevering was het gebruikelijk dat heksen op donderdag voor Pasen naar een legendarische berg vlogen. Volgens de traditie verkleden de Zweedse kinderen zich als heksen en gaan van deur tot deur te gaan om hun buren een vrolijk Pasen te wensen in ruil voor lekkernijen.

 

Alle gehaakte Lente en Paas creaties

Ik heb al mijn amigurumi haakpatronen voor de Pasen en de Lente bij elkaar verzameld in dit blog.

Wie weet kom je een paar bekenden tegen, maar het kan ook zomaar zijn, dat jouw nieuwste haakproject hiertussen zit!

 

Mijn verzameling is niet zo heel groot, maar wel super leuk natuurlijk! Misschien wordt het weer tijd voor een nieuw Paas of Voorjaars patroontje. Het idee van Heksen met de Pasen spreekt me ook wel aan!

Klik op de afbeeldingen en je wordt naar het patroon geleid.

 

Laten we van start gaan met een klein patroontje!

Eierwarmer Gnome

Houd jouw eitjes warm met deze super grappige Gnome Eierwarmers! Je vrolijkt echt jouw Paasontbijt of brunch op met deze kabouters! Haak de baarden met fluffy garen of gebruik een stukje nepbont.

Dit haakpatroon is een leuk klein projectje. Geef ze na het Paasontbijt mee aan jouw gasten en ze gaan glimlachend weer naar huis! Succes verzekerd!

Nieuw- Nieuw!! Henny Hen!

Henny Hen vindt het in de ochtend nog wat koud en doet dan graag haar omslagdoek om! Ze is een hele gezellige kloeke dame, die jou graag gezelschap komt houden! 

Een mooi haakproject voor de Pasen!

Paastrio – Paashaas, paaskipje en lammetje

Zijn ze niet super leuk, dit Paastrio?! Deze gehaakte Paashaas wordt vergezeld van een leuke kip en een schattig lammetje!

Ze zijn niet alleen decoratief op de Paastafel, maar ook om er een mooie voorjaarsdecoratie van te maken. Zoek een geschikte schaal en zet ze tussen wat stro en versier met Paaseitjes!

Breng het Voorjaar in huis met deze Gnome

Geef de Paashaas even vrij en laat deze vrolijke Gnomes de eieren schilderen en jouw Paastafel aankleden!

Men denkt dat Tomtes er alleen in de winter zijn, maar deze kleine mannetjes bewijzen het tegendeel. Grijp jouw haaknaald en wat zachte kleurtjes katoen en ga aan de slag met dit leuke haakpatroon!

Eieren schilderen met de Paashaas

Harrison Haas houdt van schilderen. Hij schildert graag Paaseieren, maar in zijn vrije tijd schildert hij graag iets anders, zoals bijvoorbeeld een wortel.

Dit haakpatroon van deze creatieve haas is gemaakt met Stone Washed garen, waardoor hij lekker groot is geworden. Het patroon is compleet met de beschrijving van een pot verf, een verfkwast, eieren en een wortel.

 

Combineer Knutselen en haken! Een muurhanger voor Pasen!

Houd je van knutselen en haken? Dan is dit een heel leuk haakpatroon voor de Pasen. Een Paashaas en een Paas kip om aan de muur te hangen.

Maar ik zie zo’n vrolijke kip ook al hangen in de keuken.

Pak karton, een schaar, gekleurd ijzerdraad of een paar pijpenragers en een tangetje. Ga daarna op zoek naar jouw haaknaald en de geschikte kleuren acrylgaren. Een tekening van de mal van het lijf vind je ook in het haakpatroon.

Ben je van plan om dit patroon met katoen te haken, dan moet je de mal iets kleiner maken, maar dat is zo gepiept!

Zeg je Lente, zeg je bloemen!

Echte voorjaarsbloemen zijn natuurlijk tulpen, narcissen en blauwe druifjes. Ik heb een superleuk Klaproosmeisje voor je: Poppy! Zaai de klaproos in het vroege voorjaar en je hebt van mei tot en met juli mooie bloemen! Als je Poppy haakt in het voorjaar, dan heb je niet alleen van mei tot en met juli plezier van haar, maar echt het hele jaar lang! Ze heeft geen water nodig, het enig dat je hoeft te doen is haar te haken!

Pasen en chocolade: Haasjes Truffel en Fudge

Ze horen nu eenmaal bij elkaar: Pasen en chocolade. Zo horen de haasjes Truffel en Fudge ook bij elkaar! Ze hebben allebei een wortel tas  of wortel rugzak en hebben een vrolijke tuinbroek en een prachtige jurk aan! Je kunt heerlijk spelen en knuffelen met deze chocolade haasjes!

Ga gauw aan de slag, dan ben je ruim op tijd klaar voor Pasen!

Gratis haakpatroon voor Pasen

Als laatste heb ik ook nog een gratis haakpatroontje voor de Pasen voor je: De Gekke Eierwarmers!

Dit kleine projectje is heel leuk om jouw restjes katoen mee op te maken. Ook is er maar een klein beetje fluffy garen nodig, of je gebruikt een klein stukje nep bont. In een handomdraai haak je een paar van deze grappige eierwarmers.

Haken met Fluffy garen

Tussen de haakpatronen voor Pasen komen een aantal patronen voor, zoals de Gnomes, waar je haakt met fluffy garen. Ikzelf ben gek op fluffy garen, maar ik kan me voorstellen dat jij het niet altijd zo leuk vindt! Daarom heb ik een blog met tips voor je om te haken met fluffy garen.

Tips om te haken met Fluffy Garen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.