Vol van inspiratie door Fantasy Fest

Een inspirerend bezoek aan het Fantasy Fest

Bezoek ook eens een Fantasy Fest of een Castle Fest!

Naast een hele leuke middag of dag, levert het je ook gigantisch veel inspiratie op! Ik kan het weten!

Zonder Franklin geen CB's Creations

De reden waarom ik CB’s Creations ben gestart is Mr. Franklin Forge, mijn Steampunk Elf, of voor zijn vrienden, gewoon Franklin. Hij heeft al veel avonturen beleefd, alleen, maar ook samen met de andere familieleden van CB’s Creations.

Wil je meer over hem lezen, hij heeft zijn eigen pagina:

Franklin Forge!

Maar wat is Steampunk nu precies?

Steampunk is een fantasy stroming dat het Victoriaanse tijdperk combineert met Sciencefiction en waarbij stoomkracht nog steeds de belangrijkste technologie is. Er worden futuristische uitvindingen gedaan en mensen gebruiken mechanische onderdelen in kleding en gebruiksvoorwerpen. De kleding doet je denken aan de Victoriaanse jurken en kostuums, welke zijn versierd met fictieve wapens, stoomkracht machinerie, klokjes, radars, kettinkjes en goggles (brillen). Ook hoeden worden versierd met wijzertjes en radartjes. Uurwerken en tandwieltjes staan centraal binnen de Steampunk.

 

Franklin Forge, Steampunk Elf

Franklin heeft ook niet voor niets een hoge hoed op, waar een bril op de rand ligt. Hij heeft een lang gilet aan en heeft altijd zijn zakhorloge bij zich. Hij woonde tot voor kort op een klein stationnetje. Hij houdt van stoommachines en is gefascineerd door klokken en tijd. Zijn vriendin Victoria Amber Fleming is in dezelfde Victoriaanse en Steampunk stijl gekleed.

Fantasy Fest of Castle Fest

Een Fantasy Fest is een evenement dat gewoonlijk wordt georganiseerd in de context van fantasy, sciencefiction of cosplay. Het is een viering waar mensen samenkomen om zich te verkleden als personages uit boeken, films, strips of videogames. Het is dus heel breed van middeleeuwse fantasie tot sciencefiction, een mix van Gothic, Steampunk en Victorian style, maar ook anime, manga en comics.

 

Een Castle Fest daarentegen vindt vaak plaats op een kasteellocatie of een grote buitenlocatie en biedt een unieke sfeer die geïnspireerd is op middeleeuwse tijden, met muziek, entertainment, markten en activiteiten die passen bij dat thema. Hoewel mensen zich nog steeds verkleden als fantasiepersonages op een Castle Fest, ligt de nadruk vaak meer op middeleeuwse kleding en atmosfeer.

 

Op beide festivals vind je vele kraampjes waar je de leukste snuisterijen kon kopen. Naast de vele kramen worden er ook workshops en demonstraties gegeven. Je kunt er genieten van optredens en je kunt er eten en drinken in stijl.

Je mag zijn wie je wilt!

Op 17 februari heb ik, samen met Marja van Pixel 2 Mix, een bezoek gebracht aan het Fantasy Fest in Rijswijk. Ik had er al wel eens van gehoord, net zoals ik wel eens van een Castle Fest had gehoord, omdat mijn oudste zoon er wel eens was geweest, maar zelf was ik er nog nooit naartoe geweest. Marja trouwens ook niet!

 

Op het Fantasy Fest mag je dus zijn wie je wilt! Marja en ik waren er gewoon als onszelf naar toe gegaan. We hebben ons laten onderdompelen in Fantasy Fest!

Ik heb mijn ogen uitgekeken. Naast dat ik vele leuke kraampjes heb gezien, zag ik ook zoveel interessante mensen rondlopen op het Fantasy Fest! Van elfjes tot Vikingen, van mensen uit de middeleeuwen tot Harry Potters, van sneeuwwitje tot een vos! Het was een doorlopende stroom aan inspiratie!

 

Veel haakwerk op het Fantasy Fest

Een aangename verrassing was het vele haakwerk op het Fantasy Fest. We hadden allebei niet verwacht dat er best wel veel gehaakt wordt in de Fantasy wereld. Niet alleen werden er vele knuffels en andere Fantasy creaties te koop aangeboden, zoals grote draken, maar ook bijzondere gehaakte shawls, riemen en ceinturen.   

Er zaten ook genoeg dames te haken. Op één kraam troffen we zelfs wat garenpakketjes aan van die leuke zoete creaties.

Pedr de Viking samen met Holly, Poppy en Ent

Een aantal van mijn creaties zouden zich ook helemaal hebben thuis gevoeld tussen alle bezoekers van het Fantasy Fest. Voor de hand liggend zijn natuurlijk Franklin Forge en Victoria Amber Fleming.

Maar ook de neef van Franklin, Alistair MacFire had ik zomaar daar tegen kunnen komen. Hij is een mix van Steampunk met middeleeuwse trekjes.

 

Toen ik bij een kraampje aan het kijken was en me omdraaide stond er een Viking naast me. Dat zou Pedr de Viking ook leuk gevonden hebben!

 

Er liepen echt veel Elfen en Faunen rond, sommigen met hoorntjes, zoals Alwin Eikenblad, anderen zagen er meer uit als Holly, Ent en Poppy.

Een echt feest!

Het was echt een feest om naar al deze Fantasy figuren te kijken. De Victoriaanse dames en heren, die strak in het pak en jurk rondliepen. Het was net of ik een paar eeuwen terug in de tijd was. Marja en ik hebben genoten van al die mooie hoofdtooien en prachtige middeleeuwse gewaden van de elfen en faunen. Het heeft me weer zoveel inspiratie opgeleverd!! Ik moet gauw gaan ontwerpen!

 

Of we nog iets gekocht hebben?

Ik heb 2 mooie armbanden gekocht en we gingen allebei naar huis met een doosje chocoladezoenen! 😉

Reactie plaatsen

Reacties

Marja
2 maanden geleden

Hi Claudia, wat was het een leuke middag hè. Mensen/Elfen/Faunen/Sneeuwwitje/etc kijken blijft toch ook altijd een heerlijke bezigheid 🤩

Arina
een maand geleden

Leuk verhaal Claudia‼️ en eindelijk eens duidelijke uitleg over steampunk.

Marjan
een maand geleden

Mooie blog weer, Claudia! Lijkt me een superleuk evenement, je hebt het zo mooi omschreven. Heel interessant, alles rondom de middeleeuwen en de Victoriaanse tijd. En jouw prachtige creaties passen daar bijzonder goed bij!