Een Vrolijke Verzameling Amigurumi Kikkers

5 ontwerpers allemaal gehaakte kikkers

Een Bonte en Vrolijke Verzameling Amigurumi Kikkers!

Kwakende kikkers

Kikkers zijn hele interessante dieren. Ze hebben een fascinerende levenscyclus, waarbij ze zich in het water ontwikkelen van kikkervisje tot volwassen kikker. Ze staan bekend om hun kenmerkende roepgeluiden, die variëren van luid en krachtig tot zacht en melodieus, afhankelijk van de soort en de omgeving.

 

Als het goed is heb je de kikkers ook al gehoord bij jou in de buurt of als je ergens aan het wandelen was!

Kikkers geven hun grootste concert in de paartijd, van mei tot in juni. De kikkers die je hoort zijn mannetjes. Die kwaken om vrouwtjes te laten weten waar ze moeten zijn!

Het zijn vooral de groene kikkers die je het meest zult horen. Groene kikkers hebben aan de zijkant van hun kop kwaakblazen. Die blazen ze vol lucht, waardoor ze een flink geluid kunnen produceren. Met z’n allen klinken ze dan als een groot concert! Het geluid dat het voorjaar is begonnen!

 

Met hun kleurrijke en charmante uitstraling zijn kikkers geliefde onderwerpen geworden voor creatieve projecten zoals amigurumi haakwerk, waarin hun levendige persoonlijkheden tot leven komen in schattige en speelse creaties.

Kikker verzameling van top ontwerpers

Amigurumi kikkers!

In dit blog komen vijf getalenteerde ontwerpsters samen om hun unieke kijk op amigurumi kikkers te delen! Hoewel we allemaal geïnspireerd zijn door dezelfde schattige wezens, brengen we elk onze eigen stijl, flair en creativiteit naar voren. Van levendige kleuren tot speelse details, onze kikkers zijn stuk voor stuk uniek en onderscheidend.

 

Wij laten je zien hoe verschillend en divers de wereld van amigurumi's haken kan zijn terwijl we onze eigen interpretaties van deze grappige en luidruchtige groene vrienden delen. Laat je door ons inspireren om zelf aan de slag te gaan met deze geweldige, grappige en veelzijdige groene kikkers!

 

De kikkers die je in dit blog voorbij ziet springen zijn van:

Marja Hermes van Pixel 2 Mix, Angelique Millonzi van Mrs Milly, Imke Crooijmans van Creïmtions, Marjan Schepers van Millionbells en Claudia Bierau van CB’s Creations.

Katja & Kareltje - Het Kikker Bruidspaar 

Katja ๐Ÿ‘ฐ & Kareltje ๐Ÿคต๐ŸŽฉ - Het Kikker Bruidspaar ๐Ÿธ๐Ÿ’

Pixel 2 Mix – Marja Hermes

 

In het pittoreske dorpje Berkel en Rodenrijs, naast een schilderachtige sloot, woont een bijzonder koppel: Katja & Kareltje - Het Kikker Bruidspaar. ๐ŸŒฟ๐Ÿก

Katja, met haar prachtige witte jurk en elegante sluier, is een beeldige bruid. ๐Ÿ‘ฐ๐Ÿ’ Kareltje ๐Ÿคต, in zijn nette pak en met een charmante shoker, is de trotse bruidegom. ๐Ÿคต๐Ÿ’ Samen vormen ze een schitterend Duo, waar de liefde echt vanaf spat en spettert. โœจ๐Ÿ’‘๐Ÿ’ž

 

Inspiratie

De inspiratie voor dit Kikker Bruidspaar komt uit de sloot voor mijn huis, waar kikkers in mei en juni hun paringsgeluiden laten horen en mij uit mijn slaap houden ๐Ÿ™„. Het nachtelijke kwaken diende als inspiratie en maakt dit bruidspaar extra levendig en uniek. ๐ŸŒŒ๐Ÿธ๐ŸŽถ

 

Wil jij ook een Katja & Kareltje - Het Kikker Bruidspaar haken ๐Ÿงถ voor jezelf of als cadeautje voor een toekomstig bruidspaar? ๐ŸŽ๐Ÿ’ž

 

Er zijn zowel digitale PDF Haakpatronen als geprinte A5 Boekjes met het Haakpatroon beschikbaar. Daarnaast zijn er ook complete haakpakketten, zodat je direct aan de slag kunt, zonder op zoek te hoeven gaan naar alle materialen. ๐ŸŒฟ๐Ÿ’š

Jimmy de kikker

Jimmy de kikker

Millionbells – Marjan Schepers

 

Heb jij Jimmy de kikker al gespot? Elke dag, heel vroeg in de ochtend, gaat Jimmy op pad met zijn hengel, zoekt een mooi plekje langs de waterkant en gooit dan zijn hengel uit. Tijdens het wachten vangt hij een paar sappige vliegjes als ontbijt en geniet hij van de dauwdruppels en de ochtendzon. Het is nog wel wat frisjes, maar gelukkig heeft hij zijn gestreepte bodywarmer mee. Dan heeft hij opeens beet en vol trots haalt hij de ene na de andere vis uit het water! Hij legt ze bij elkaar om ze te bewonderen en tevreden laat hij ze dan weer terugglijden in het water.

Als je Jimmy eens ziet, ga dan met hem mee, dat vindt hij gezellig!

 

Inspiratie:

Dit haakpatroon heb ik ontworpen voor iemand die van kikkers houdt. Zelf vind ik het ook erg grappige beestjes en heb ze vroeger, in mijn jeugd, vaak gespot in de sloten en het kleine riviertje dicht bij huis.

Uren kon ik me vermaken, buiten spelen, op zoek naar alles wat groeit en bloeit!

Jimmy de kikker is dus eigenlijk ook een fijne herinnering aan mijn jeugd in het buitengebied.

 

Het patroon:

Het patroon is geschreven voor gevorderde haaksters, maar voor fanatieke en ietwat gevorderde beginners zou dit patroon ook wel te tackelen zijn.

Gehaakt van acrylgaren (Stylecraft Special DK bv) en haaknaald 3,5 mm wordt Jimmy ongeveer 25 cm hoog. Je kunt hem natuurlijk ook van katoen of wol haken. Als je een grotere of kleinere versie van Jimmy wil maken, dan kies je gewoon dikker of dunner garen met een bijpassende maat haaknaald.

Het digitale PDF patroon is geschreven in diverse talen, waaronder Nederlands, en je kunt het direct na aankoop downloaden via de bevestiging in je mail.

Knuffel-Kikker

Knuffel-Kikker

Creïmtions – Imke Crooijmans

 

Knuffel-Kikker is een heel bijzonder kereltje. Met zijn guitige gezicht en grote glimlach maakt hij iedereen aan het lachen. Zijn zachte lijf is heerlijk om mee te knuffelen en zijn frisse kleuren brengen vreugde in iedere kinderkamer.

 

Knuffel-Kikker is zeer geliefd bij de kinderen omdat hij altijd klaar staat om met ze te spelen en hen op te vrolijken als ze verdrietig zijn. Deze kikker is niet zomaar een knuffel, hij is een echte vriend, hij luistert geduldig naar alle verhalen, geeft knuffels als ze nodig zijn en houdt de wacht als zijn vriendje in slaap valt.

Met zijn grappige gezicht brengt hij iedereen aan het lachen, met een vriendje als Knuffel-Kikker voel je je nooit alleen.

 

Inspiratie:

Ik had net het patroon van Knuffel-Aap gemaakt, dit was het eerste ontwerp van een Knuffel-Dier waar ook voetjes aan zaten. Knuffel-Aap nam ik trots mee naar een beurs en daar ontstond het idee, mede door de gesprekken die ik met anderen had. Die dag kwam het ene idee na het ander naar boven borrelen en al snel wist ik hoe ik hem zou gaan maken. Na deze beurs ben ik dan ook gelijk begonnen met het ontwerp van Knuffel-Kikker.

 

Wil jij deze leuke Knuffel-Kikker ook maken?

Het digitale, PDF patroon is verkrijgbaar via mijn webshop

Farah de Kikker

Farah de Kikker

Mrs Milly – Angelique Millonzi

 

Farah is een vrolijke kikker. Ze woont in een mooie vijver omringt door veel kleurrijke bloemen. Haar beste vrienden zijn twee bijtjes, Bella en Buzz. Samen vormen ze een onafscheidelijk trio. Iedere ochtend maken ze samen plannen voor een nieuwe dag vol avonturen, zoals verstoppertje spelen tussen de rietstengels. En ‘s avonds, wanneer de zon ondergaat en de lucht oranje, roze en paars kleurt, kwaakt Farah er vrolijk op los.

 

Inspiratie

Het idee voor Farah was er ineens. Ik had al diverse long legs gehaakt voor het boek (Long Legs Amigurumi) en vond Farah een mooie toevoeging. Haar tuinbroekje past ook op veel andere long legs. Op mijn website vind je een aanpassing voor het patroon van de tuinbroek om er aan de achterkant een extra opening in te haken, voor long legs met een staart. Die heeft Farah namelijk niet. ๐Ÿ˜Š

 

Het patroon is verkrijgbaar in 3 talen: Nederlands, Engels en Duits, en vind je op mijn website.

Nelson met zijn Banjo

Nelson met zijn Banjo

CB’s Creations – Claudia Bierau

 

Maak kennis met Nelson de Kikker, de banjo-virtuoos! Hij leeft voor muziek, tokkelt vrolijk op zijn geliefde instrument en is altijd klaar om de vijver, met al zijn vrienden, te laten swingen.

 

Haak deze vrolijke kikker voor de muziekliefhebber in jouw leven en ontdek het bijpassende haakpatroon voor een betoverende vijver waar Nelson en zijn vrienden optreden!

 

Inspiratie

Kikker Nelson heb ik ontworpen voor de Crochet Along van 2022. Ik probeer altijd een ontwerp te maken waar zo veel mogelijk dames/heren aan mee kunnen haken. Als je de basissteken kent dan kun je mee doen aan de Crochet Along.

 

Net zoals Marja, denk ik bij kikkers altijd aan het geluid dat ze maken, vandaar dat mijn kikker maar mooie muziek moest maken! Mijn inspiratie kwam van Willie Nelson, een Amerikaanse Countryzanger.

Ik wilde mijn Nelson een beetje dat country gevoel meegeven, met zijn hoed, zakdoek om zijn hals en tuinbroek. Om zijn muziek te maken heeft hij een banjo gekregen waar hij zijn bluegrass muziek op kan spelen. Laat nou net Willie Nelson een album hebben gemaakt dat Bluegrass heet!

 

Wat Marja heeft met kikkers, dat ze zoveel lawaai maken, heb ik trouwens met eksters! Ze zitten bij ons voor in de boom en maken net zolang herrie totdat ik er wakker van wordt! En wat hebben ze dan een lol, althans zo lijkt het!

 

Ben jij klaar om deze vrolijke kikker te haken en meer muziek in jouw leven te brengen?

PS:

Hij voelde zich zo overgeslagen! Wie? Harald de Kikker! Hij houdt ook van zingen! Daarom doet Harald de Kikker ook gezellig mee met deze geweldige samenwerking!

Harald de Kikker

groene kikkers om te haken

Dank je wel voor je bezoek en heel veel haakplezier!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.