• 👉 Patronen in ✔ Nederlands ✔ English ✔ Deutsch
  • 📌Unieke, veelzijdige, verrassende en zelfs verslavende amigurumi haakpatronen!

Grappenmakers

Grapjurk

Als je wel eens mijn eerdere blogs hebt gelezen dan weet je dat ik mijn inspiratie overal en nergens vandaan kan halen. Voordat ik mij volledig stortte op het ontwerpen van Amigurumi’s, maakte ik al creaties geboetseerd van klei en houtpulp. De kleren werden vaak genaaid, maar soms haakte ik ook de kleren. Toen al!

 

De poppenmaaksters die mij het meest inspireerden waren Jos Lambregts, om haar marionetten, Marlaine Verhelst om haar verfijnde uitdrukkingen in het gezicht en gebruik van kleuren, en Willemijn van der Spiegel, o.a. om haar gebruik van de natuur in en met haar creaties.

Jos Lambregts Marionet
Marlaine Verhelst
Willemijn van der Spiegel Clowns

 

De creaties van Willemijn van der Spiegel hadden eerst geboetseerde hoofden, handen en voeten, het lijf was van stof. Later veranderden haar creaties geleidelijk naar geïmpregneerde textiele creaties.

Haar boek Clowns & Co inspireerde mij om Grapjas te maken. Zijn naam was er eerder dan hoe hij er precies uit zou komen te zien. En hoe zou deze clown de mensen aan het lachen kunnen maken? Jongleren! Altijd leuk.

 

Vandaar ook dat Grapjas een frame van elektriciteitsdraad in zijn lichaam heeft. Zo krijgt het lijf meer stevigheid om de 3 jongleerballen hoog te kunnen houden.

Bij Grapjas is in het achterste deel van zijn jas om een dun ijzerdraad gehaakt, zodat de jas vrolijk omhoog wipt! Grapjas was een feit!

Grapjas

Het leuke aan de Nederlandse taal is dat we een paar leuke namen voor een grappenmaker hebben, maar hoe zit dat in het Engels en het Duits? Grapjas werd in het Engels Funny Guy en in het Duits Spaßvogel.

Ja, en als er eenmaal een Grapjas is dan moet er ook een Grapjurk komen. In het Engels een Funny Girl en in het Duits een Buntervogel. Het heeft wel bijna 1,5 jaar geduurd voordat ik haar ook daadwerkelijk ging maken.

 

In gedachte was ze er al een tijdje. In februari van dit jaar had ik haar wimpers al gekocht, gevonden tussen de carnavalsspullen. In De Breiwinkel, hier in Papendrecht, kwam ik haar haar tegen. Haar naam zegt het al, ze zou een kleurrijke jurk krijgen. Ik heb er voor gekozen om haar een nepbloem te geven, zo één waarvan je niet zeker weet of er geen water uit komt als je er aan ruikt.

Grapjurk kan heel goed zonder frame van elektriciteitsdraad worden gemaakt, een steuntje om haar nek recht te houden is voldoende.

 

Op mijn Facebookpagina en website kon je volgen wat ik aan het haken was en hoever ik al was. Wat een leuke reacties kreeg ik daar op!

Heb je de Grapjurken van de test-dames al gezien? Alle drie zo leuk en zo anders!

Nu ik een Grapjas en Grapjurk heb gemaakt kan een Lolbroek niet achterblijven! Maar hoe lang zal dat duren? Het idee zit al wel weer in mijn hoofd…


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.