Gehaakte vogels om te knuffelen

2 gehaakte vogels op een boomstam

Gehaakte vogels om te knuffelen!

Grote en kleine gehaakte vogels

Wist je dat ik wel 15 haakpatronen heb, waar of een vogel de hoofdrol speelt of waar een vogel onderdeel van is? Ik wist niet dat het er zoveel waren! Ze hebben wel allemaal een speciale reden waarom ik ze ontworpen heb. Vaak ook een hele persoonlijke reden.

 

Er zitten een paar kleine vogeltjes tussen, waar je ook heel goed een sleutelhanger van zou kunnen maken. Ook zijn er een paar middelgrote vogeltjes zoals de meeuwen, ganzen en de flamingo. Deze zijn super leuk als decoratie en als klein knuffeltje. De familie Squeek, Tweet en Sweet zijn de echte grote vogels die niet kunnen wachten om met jou te knuffelen!

 

Wie kom je allemaal tegen:

Boer Henk

Squeek, Tweet & Sweet

Meeuwen

Faye Flamingo

Jack & Coco Gans

Kippetjes

Allemaal kleine vogeltjes

 

 

Als je op de foto’s klikt, kom je bij het patroon!

Laten we beginnen met Boer Henk!

Het geluid van de naderende zomer!

Voor mij is het geluid van een zwaluw het geluid dat bij de zomer hoort. Je kent vast deze spreuk wel: Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar meerdere wel! Dat laatste stukje heb ik er zelf bij bedacht!

 

In het haakpatroon van Boer Henk heb ik geprobeerd de zomer in een haakpatroon te vangen. Boer Henk is gekleed in de kleuren van een boerenzwaluw, maar hij heeft ook een pet in de vorm van een zwaluw. Zodra hij de zwaluwen hoort, zet hij zijn Zwaluw pet op en viert dat de zomer eraan komt!

 

Boer Henk is dus geen echte vogel geworden. Dit haakpatroon is de uitzondering tussen alle andere haakpatronen waar wel echt een vogel in voor komt!

Wil je het hele verhaal van Boer Henk lezen? Je vindt het hier: De Zomer gevangen in een haakpatroon.

In mei leggen alle vogels een ei!

In mei leggen alle vogels een ei,

Behalve de kievit en de griet, die leggen in de meimaand niet.

Ook Squeek en Tweet, die leggen in de meimaand niet.

Zij nemen wat langer de tijd, voor Sweet hun mooie meid!

 

De inspiratie om Squeek en Tweet te maken kwam door de eksters en kauwtjes bij ons in de straat. Ze zijn ’s ochtends vroeg zoveel herrie aan het maken, net voor mijn slaapkamerraam, ik werd er gewoon wakker van! Het lijkt net alsof ze gezellig met z’n allen over jou aan het kletsen zijn, ze moeten ook altijd zelf het hardst lachen.

De naam Squeek heb ik gekozen door het geluid dat voornamelijk de eksters produceren! Daarnaast vond ik het wel een goed plan om deze vogels wat groter te maken en dat kan heel goed met Yarn and Colors Charming, een soort Stone Washed garen en haaknaald 3.

 

Het zijn lekker grote fantasie vogels geworden die houden van knuffelen en heel stil kunnen zijn!

Zon, zee, strand en… meeuwen!

Het is geen geheim; ik houd van het strand en de zee en ja, daar horen ook meeuwen bij.

Meeuwen laten zich graag aan de kust zien, vooral als er veel mensen zijn. Als er veel mensen zijn, dan ligt het eten voor het oprapen voor de meeuwen!

In  mijn Amigurumi Haak Bookazine Aan de Kust vind je beide: heerlijke ijsjes, een bakje patat en vliegende meeuwen!

Dus pas maar op dat de meeuwen jouw patatjes niet pikken!

 

Ook in het haakpatroon Strand en Zee kom je meeuwen tegen. Dit zijn meeuwen die op hun gemakje zitten te wachten op alles wat komen gaat! Ze hebben grappige knietjes!

In dit haakpatroon vind je ook een gehaakte vis van drijfhout, een bootje en een reddingsboei.

Flamingo’s op een Tropisch Eiland

Als ik denk aan een Tropisch eiland dan denk ik aan witte stranden, blauwe zee of oceaan, heerlijke cocktails en flamingo’s!

Faye Flamingo heeft haar Ticket to the Tropics al geboekt! Ze zit heerlijk op een poef met haar zwemvliezen in het koele water van het zwembadje. Op haar hoofd heeft ze een zonnehoed!

Faye is echt een super leuk project om te haken. Wist je trouwens dat haar patroon de Crochet Along was van 2021?

Een gans is een goede waakhond!

Ik heb het altijd aan de stok met ganzen. Dat was vroeger al zo, als ik samen, met mijn moeder, onze honden aan het uitlaten was. Het is nog steeds niet echt verbeterd, ze komen altijd achter me aan. Het zijn dus niet mijn favoriete vogels. Wist je dat ze wel hele goede wakers zijn? Zouden ze daarom achter me aan komen? Ik kom gewoon te dichtbij!

 

Toen mijn moeder me vroeg om een haakpatroon voor een gans kon ik natuurlijk niet weigeren. Deze Ganzen Jack en Coco zijn veel leuker dan hun echte familieleden, veel makkelijker om mee te knuffelen ook!

Ook vond ik het leuk om er gelijk een Jailbird bij te maken. Een gans met een gestreept gevangenis shirtje, een petje en een bal aan zijn poot. Zijn favotiete nummer is Jailhouse Rock van Elvis Presley!

Kip ik heb je!

Maar liefst 3 kippen kun je vinden tussen alle haakpatronen!

In de Paaswandhangers vind je naast een haas ook een kip. Uiteraard ontbreekt in het Paastrio ook geen kip, naast een paashaas en een lammetje!

 

De allerleukste en charmantste kip is natuurlijk Henny Hen met haar omslagdoek! Deze kloeke dame geniet in de ochtend van de rust op de boerderij. Gauw slaat ze haar omslagdoek om, want het is ’s ochtend nog een beetje fris!

Van grote vogels naar kleine vogeltjes

We hebben nu de grootste en middelgrote vogels gehad, deze vogels zijn allemaal zelf het onderwerp van het haakpatroon. Nu volgen de kleinere vogeltjes die een mooie aanvulling voor een creatie zijn.

 

 

Een oude foto als inspiratie

Claire heb ik ontworpen naar een oude kinderfoto van mijn moeder. Daarop stond ze in haar matrozenjurkje met een grote strik in haar haar. Als speelgoed heb ik haar een trekvogeltje gegeven.

 

 

Een vogelverschrikker of een liefhebber van vogels?

Mijn ontwerp van Vince de Vogelverschrikker heeft natuurlijk ook een vogel. Hij heeft dan wel de naam dat hij vogels verjaagd, maar Vince is goede vrienden met de vogels, trouwens ook met de muisjes die in zijn jas wonen!

Vogelnestje in een boom

Heel veel vogels maken hun nest in een boom! Dit vogeltje heeft het hoofd van Ent uitgekozen om een nestje op te bouwen. Komt dat even mooi uit, want Ent droomt ervan om zelf een boom te worden!

 

 

Een wit vogeltje in een kerststukje

Toen ik Holly aan het ontwerpen was, vond ik een vogeltje erg bij haar passen. Holly is een Kerstmeisje en is geïnspireerd door de hulstplant. De bladeren en bessen van de hulst worden gebruikt in kerststukjes. Een wit vogeltje staat ook altijd erg leuk in een kerststukje, vandaar dat dit ook een wit vogeltje is geworden.

 

 

Een eendje als zwemband

We sluiten af met een eendje als zwemband. Het is toch een beetje een vogeltje, dus deze hoort er ook bij!

Het eendje als zwemband hoort bij het haakpatroon Kopje Thee. Het kinderliedje ‘Schuitje varen, theetje drinken’ was de inspiratie voor dit ontwerp. Het hondje vaart in een kopje thee naar de overkant. Mocht hij overboord slaan dan kan het zwemband-eendje hem goed laten drijven!

Allemaal vogels om te haken!

Je hebt ze nu in alle kleuren en maten voorbij zien komen, van geel naar roze naar wit en zwart, van groot naar klein. Heb jij al een favoriete vogel uitgezocht om te gaan haken?

Zit er ook een vogel tussen die jij al gehaakt hebt? Laat ze gerust zien door me een email te sturen op info@cbscreations.nl of stuur een berichtje via Facebook. Ik ben dol op foto’s!

 

Denk je nu; hé, deze vogel zit er niet tussen. Die zou ik ook wel eens graag in een gehaakte vorm zien! Stuur me een mailtje, berichtje of laat het hieronder weten. Wie weet zie jij jouw idee hier een andere keer bij staan. Ik nodig je dan zeker uit om het patroon te helpen testen!

Reactie plaatsen

Reacties

Daniella Buis
3 dagen geleden

Misschien hierover ook een haakboek maken?

Beets Jenny
17 uur geleden

Koekoek