Mijn haakbelevenissen van 2023

Alle haak belevenissen van 2023

Niet alleen maar haakpatronen in 2023!

Het is al weer het 3e jaar dat ik een overzicht maak van het afgelopen jaar in haakpatronen. Ik vind dit wel een hele leuke traditie! Alle dit jaar uitgebrachte haakpatronen komen weer voorbij en alle andere leuke dingen die ik op haakgebied heb gedaan en heb mogen meemaken! De webshop is bijvoorbeeld uitgebreid met een aantal garenpakketten en met de hand bewerkte haaknaalden. Ik heb dit jaar weer een heleboel leuke collega ontwerpers mogen ontmoeten, die ook allemaal van de partij waren bij Festivals of op de KreaDoe bij Wolplein. Je leest er hier alles over!

 

Klik op de foto's en je komt bij de patronen, haaknaalden en/of pakketten

Joy, het Elfje uit een magisch fototoestel

We zijn het jaar gestart met een Elfje dat uit een fototoestel kwam.

Weet je nog dat Franklin een cadeau kreeg van een verre oom, die allemaal spullen van de grootvader van Franklin had opgestuurd? In die doos met bijzondere spulletjes zat ook een magische fototoestel. Het duurde even voordat Franklin het onder de knie had, maar uiteindelijk is het toch gelukt.

Met dit fototoestel kun je elfjes zien vliegen en druk je snel genoeg op het knopje dan kun je zo’n elfje zelfs vangen!

Nou ja vangen! Joy, het elfje uit het fototoestel, laat zich alleen zien als ze daar zin in heeft. Omdat ze Franklin zo aardig vond, durfde ze zich wel te laten zien.

 

Ook is er een aanvulling op het patroon van het Elfje Joy, zodat je haar kunt laten zitten in een ring, omringd door bloemetjes.

Deze stoere vent stond opeens op de stoep: Alistair MacFire

Alistair MacFire wilde zijn verre neef Franklin wel eens zien. Hij had al veel over hem gehoord, dus hij wilde wel eens kennismaken! Die kennismaking was heel gezellig! De middag werd afgesloten met een lekkere BBQ!

 

Alistair MacFire is een verre neef van Franklin, van moeders kant. Hij heeft een stoer beroep. Hij is smid en maakt de mooiste dingen met zijn hamer en aambeeld in zijn smederij. Alistair maakt messen om te gebruiken in de keuken, maar hij kan ook een zwaard voor je maken, als je die ter decoratie aan de muur wilt hangen. 

 

Heb je Franklin al eens gehaakt, dan draai je je hand niet om voor Alistair!

BBQ: lekker buiten eten!

Toen Alistair bij Franklin op bezoek kwam had hij zijn eigen BBQ meegenomen. Hij houdt ervan om zijn eten op de barbecue te bereiden.

Wat Franklin en Victoria toen nog niet wisten is dat hij deze BBQ ook zelf had gemaakt.

 

Deze BBQ kun je ook zelf haken. Het is een complete barbecue met mes en spatel en allerlei groente en vlees om op de BBQ te bereiden. Als toetje kun je nog marshmallows roosteren. Haak hem nu en je kunt met het mooie weer ook buiten eten!

Houd jij ook zo van slapen? Sandy en Mandy wel!

De zusjes Sandy en Mandy zijn echte slaapkopjes! Ze doen niets liever dan lekker in hun bed liggen slapen! Zijn ze wakker, dan blijven ze lekker in hun nachtjaponnetjes lopen. Ze hebben ook van die schattige pantoffels met een fluffy randje. Een slaapmuts op hun hoofd en een knuffel in hun armen, maakt het plaatje helemaal compleet!

 

Als extraatje zit er ook een lief slaapmaskertje bij dit haakpatroon!

De crochet along van 2023: Een Strandhuisje als haakhulpje

Ik heb dit jaar mijn liefde voor het strand en de zee niet onder stoelen of banken gestoken! Dat zou toch wat zijn?! Een echt Strandhuisje!

Dit Strandhuisje kun je mooi als haakhulpje gebruiken en jouw haaknaalden er in opbergen. Er deden weer veel dames mee met deze crochet along en er zijn super veel mooie strandhuisjes gehaakt.

 

Denk je: dit wil ik ook een keer proberen? Je kunt nog steeds complete haakpakketten bestellen om 2 van deze Strandhuisjes te maken. Ook zijn de handige binnenwerkjes los te bestellen.

 

Denk je nu, wat is een crochet along? In dit blog leg ik je uit wat het is en hoe het werkt. Wat is een Crochet Along?

Een wel heel bijzondere Oester

Deze Oester past perfect bij het Strandhuisje of bij de andere haakpatronen van mijn Strand en Zee collectie. Een lief klein haakpatroontje van een Oester. Binnenin vind je geen parel, zoals bij andere oesters maar een bolletje katoen!

Ontwerp Op Zee voor Gek op Haken

Gek op Haken is de gezelligste haakclub van Nederland en omstreken! Als lid van Gek op Haken heb je wel toegang tot 300 haakpatronen en nog veel meer andere leuke deals!

Speciaal voor de leden van Gek op Haken heb ik deze Vissen Pannenlap en dit Eierwarmer Bootje, samen Op Zee, ontworpen. Weer eens wat anders en  toch helemaal in mijn Strand en Zee thema.

Wil je ook lid worden van Gek op Haken? Dat kan hier:

https://gekophaken.nl/sp/lid-worden-gek-op-haken/

Een kabouter of een marionet? Een dansende kabouter marionet Jiggle!

Het kan gewoon allebei! Jij hebt de touwtjes in handen! Maak je alleen een kabouter die van dansen houdt of maak je daadwerkelijk een kabouter die kan dansen? Met dit haakpatroon van kabouter Jiggle kan het. In dit patroon zit ook de beschrijving hoe je een marionet van hem maakt.

 

Ook voor dit pakket zijn complete haakpakketten te koop. Maar je kunt ook alleen de benodigdheden kopen om een marionet te maken, hoe handig is dat?!

 

Wil je niet haken met fluffy garen, dan heb ik nep bontjes voor je om een baarden snor voor Jiggle van te maken.

Ga je mee op Safari met dit haakpatroon van Tijger?

Houten pegdolls waren de inspiratie om Tijger te ontwerpen. Je kunt heel leuk met hem spelen. Als je een rammelkraal in zijn lijf stopt, kan hij ook nog geluid maken! Grrrr!

 

Tijger is ontworpen voor het Safari Festival van Wolplein van 23 september 2023.

Garenpakketjes voor Tijger zijn te bestellen via Wolplein.

 

Wie weet komen er binnenkort wel familieleden van Tijger voorbij huppelen!

Safari Festival Wolplein

Op 23 september was het dan zover! Wolplein organiseerde voor het eerst sinds een lange tijd weer een Festival. Ik was één van de ontwerpers die daarbij mochten zijn.

In het inspiratiecentrum van Wolplein in Zaltbommel kreeg elke ontwerper haar eigen plekje om haar creaties te showen. Het thema van dit Festival was Safari en daar hadden alle ontwerpers een bijpassend patroontje bij ontworpen. Die van mij is Tijger!!

Het was een super geslaagde dag met leuke collega ontwerpers, personeel van Wolplein en uiteraard het publiek dat kwam kijken!

KreaDoe 2023

Dit was zo leuk! Ik mocht dit jaar 3 dagen op de KreaDoe staan. In de stand van Wolplein had ik mijn eigen tafel! Van daar uit lokte Franklin, hoog op mijn tafel, iedereen de stand in!

Weer een aantal nieuwe collega ontwerpers ontmoet en super veel leuke fans en enthousiastelingen ontmoet. Vooral de zaterdag was gigantisch druk, maar echt geweldig om te doen. Als afsluiter van de dag ben ik gezellig wezen eten met Angelique (Mrs Milly), Marjan (Millionbells), Marja (Pixel 2 Mix) en Imke (Creïmtions)! Dat moeten we zeker gauw nog eens doen, dames!

Een cadeautje voor mezelf: Project tas van Hobby Bags

Na de drukke en succesvolle dagen op de KreaDoe vond ik dat ik mezelf wel een cadeautje mocht geven! Ik zag Just Kimberley met zo’n leuke project tasje rond lopen, dat ik eens op de website van Hobby Bags van Inge Manders ben gaan kijken. Laat ze nu net een leuke Project Bag hebben in de kleuren van mijn website, met petrol als basiskleur! Ik heb gelijk een Notions bag voor mijn haaknaalden en een Stitch Marker bag, voor mijn steekmarkeerders en andere kleine dingen, mee besteld. Alle drie in het zelfde mooie stofje! Ik ben er super blij mee!

 

https://www.hobbybags.nl/

Met de hand bewerkte haaknaalden

Wist jij dat haaknaalden konden vliegen? Ik ook niet, maar toen ik eenmaal mijn met de hand bewerkte haaknaalden op mijn website had gezet, waren ze binnen de kortste keren uitverkocht.

Er staan er nu ook weer een aantal online, maar voor hoe lang, ik heb echt geen idee!

Toch nog een extra haakpatroon voor de Kustliefhebber!

Ik kon het niet laten! Ik had nog geen vuurtoren tussen mijn Kust-ontwerpen en ook nog geen anker en visnet! Deze 3 heb ik gecombineerd in mijn Wandhanger Aan Zee.

Je kunt kiezen om een rond of rechthoekig visnet te haken en die te versieren met uiteraard een vuurtoren, een anker, visjes, krabben en een reddingsboei.

De zeesterren die je op de foto ziet komen uit mijn haakboek Aan de Kust.

Waar ga jij jouw visnet ophangen?

Kerst Festival Wolplein

Mijn beurs en Festival avontuur van 2023 sloot ik af met het Kerst Festival op 18 november. Wederom georganiseerd door Wolplein in het inspiratiecentrum in Zaltbommel. Ook voor deze dag hadden alle ontwerpers een leuke creatie gemaakt met het thema Kerst. Uit mijn creatieve brein is Vlokje het Sneeuwvlokje ontstaan, met als wens een witte Kerst! Je leest alles over Vlokje hieronder.

Ik heb weer genoten van een zeer goede verzorgde en drukke dag bij Wolplein. Zo leuk om dames te ontmoeten die ik alleen via Facebook ken!

 

Een leuk weetje: de lijfjes van de Kerst Gnomes die ik bij me had bij de KreaDoe en het Kerst Festival zijn gehaakt door mijn moeder!

Een sneeuwvlokje gevangen in een haakpatroon!

Het laatste haakpatroon van het jaar is dit super grappig sneeuwvlokje! Maak er zo veel als je wilt! Je kunt er een slinger van maken of versprongen voor je raam ophangen! Maak ze van verschillende materialen en je krijgt grote en kleine sneeuwvlokken!

Deze vlokjes smelten niet, dus ga gerust lekker bij de kachel zitten om ze te haken! Help jij mee om er een witte winter met veel sneeuw van te maken?

 

Vlokje het Sneeuwvlokje is ontworpen voor het Kerst Amigurumi Festival van Wolplein van 18 november 2023.

Garenpakketjes voor dit sneeuwvlokje zijn te bestellen via Wolplein.

Crochet Guild Australia

Op de verjaardag van Sinterklaas kondigde The Crochet Guild Australia hun Kerst Nieuwsbrief aan, met daarin een artikel over mij en mijn patronen! Ze hebben een foto van Chef Antoine genomen om de nieuwsbrief te promoten! Wat een eer!

CB’s Creations is nu ook aan de andere kant van de wereld te vinden! Dit is echt een leuke afsluiter van het jaar!

Geen goede patronen zonder mijn Testhaaksters!

Dank je wel aan  mijn Testhaaksters: Wilma, Marion, Christine, Antoinette, Yolanda en Thea!! En uiteraard dank je wel aan mijn gast Testhaaksters Marget en Jenny!! Zonder jullie waren mijn patronen niet zo duidelijk!

Ben je nieuwsgierig naar wie mijn testhaaksters zijn? Kijk dan eens hier: Interview met mijn Testhaaksters.

Super leuk als je helemaal tot het einde mijn jaaroverzicht hebt gelezen!!
Welk patroon van mij is jouw favoriet van 2023? Ik ben heel benieuwd! 

Reactie plaatsen

Reacties

Claudia
6 maanden geleden

Hoi Claudia, Wat heb je leuke dingen gedaan in 2023 zeg! Ook super dat je voor ons "Gek op Haken" een leuk patroon hebt ontworpen. Ik wens je hele fijne feestdagen en een creatief en gezond 2024!
Liefs, Claudia (Team Gek op Haken)

Angelique Millonzi
6 maanden geleden

Wat een mooie blog! Heel leuk om te lezen wat je allemaal hebt gedaan het afgelopen jaar. Veel en erg gevarieerd! Op naar een nieuw jaar waarin we elkaar weer gaan zien. Liefs, Angelique