Interview met mijn team van testhaaksters

Een geweldige groep dames die mijn patronen testen!

Ontmoet mijn testhaaksters!

 

Een goed haakpatroon is altijd getest!

Een goed haakpatroon wordt altijd getest! Waarom? Om het patroon nog beter en duidelijker te maken voor degene die het patroon gaat haken! Als ik een patroon ontwerp, dan schrijf ik alles op in mijn notitieboekje. Ik heb er ondertussen al weer heel wat volgeschreven met patronen.

Daarna ga ik de patronen uittypen, zorg ik dat de foto’s al op zijn plaats staan en dan vraag ik mijn groep van super testers of ze tijd en zin hebben om mijn patroon te testen.

Tussen het noteren in mijn notitieboekje en het uittypen kan het wel eens gebeuren dat ik een typ-fout maak. Ook komt het wel eens voor dat ik iets niet goed uitleg, of dat ik met het knippen en plakken in mijn document iets totaal verkeerd doe. Ja, dat kan allemaal gebeuren.

Mijn team van testhaaksters zorgt ervoor dat deze fouten eruit worden gehaald, ze kijken of het patroon goed loopt en waar ik het een en ander duidelijker moet omschrijven.

 

Ik heb al eens een blog geschreven met een ode aan mijn testhaaksters, deze keer komen de testhaaksters zelf aan het woord! Ik heb ze namelijk allemaal een paar vragen gesteld, zodat je ze beter kunt leren kennen! Je zult het zelf lezen; het is een groep van 6 geweldige en bijzondere dames! Zonder hen zouden mijn patronen niet zo duidelijk en goed te volgen zijn!

Interview met mijn testhaaksters

Kun je een beetje over jezelf vertellen?

 

Yolanda: mijn naam is Yolanda. En ben getrouwd, samen hebben wij 1 zoon.

Mijn grootste hobby is haken, mijn andere hobby is kerst dorpen bouwen. Daarnaast maak ik ook graag bloemstukken en lekker fröbelen met van alles en nog wat.

 

Antoinette: Ik heet Antoinette Pas, ben getrouwd, heb 1 volwassen zoon en schoondochter en 2 katten.  Deze 2  gaan altijd  mee met onze kampeer weekenden en vakanties.

Buiten haken heb ik nog meer creatieve hobby’s. Onder andere het fotograferen van mijn gemaakte creaties, kantklossen, naaien met vilt, naaldvilten….

 

Marion: Mijn naam is Marion, ik ben 55 jaar geleden geboren in Amersfoort, waar ik nog steeds woon. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen, allebei jongens, van 31 en 28 jaar. En ik heb 1 kleindochter die 4 jaar is.

En een superlief hondje. Mijn hobby's zijn haken en lezen, al lukt dat momenteel allemaal niet zo goed wegens persoonlijke omstandigheden. Hoop snel weer plezier te krijgen in mijn hobby's.

PS: Ondertussen heeft Marion heel voorzichtig haar haaknaald weer opgepakt!

Testhaakster Yolanda

Yolanda

Fotograaf en testhaakster Antoinette

Antoinette

Marion, testhaakster

Marion

Wilma: Mijn hobby's zijn: haken, borduren, lezen, kokkerellen, tarot lezen daar heb ik lang geleden een cursus voor gevolgd. Ik ben geïnteresseerd in Wicca ook daar heb ik een cursus voor gedaan. Het is een natuur religie.

Ik ben 62 lentes jong en ik ben 10 en half jaar getrouwd. We hebben een samengesteld gezin. Ik heb 2 zoons en 3 kleinkinderen (waar ik al veel voor gehaakt heb). Ook heb ik 2 bonus dochters, een bonus zoon en een bonus kleindochter. Alle kinderen wonen niet meer thuis.

 

Christine: Hallo, ik ben Christine Francken, 56 jaar jong. 36 jaar gehuwd en moeder van 2 prachtige dochters en 1 pluskleinkind 💗

Veel te veel hobby's, maar vooral haken en bloemschikken zijn de meest courante. Vroeger heb ik heel veel truien en vesten gebreid voor groot en klein.

 

Thea: Ik ben Thea. Getrouwd met Rolf en moeder van 2 dochters en 1 zoon.

Testhaakster Wilma

Wilma

Testhaakster Christine

Christine

Thea, testhaakster

Thea

Wat is het gekste dat je ooit gehaakt hebt?

Yolanda: Een anemoon voor een aquarium.

 

 

Hiernaast zie je Franklin Forge in zijn kerst-outfit, gehaakt door Yolanda

Franklin Forge in Kerst outfit van Yolanda

Wanneer ben jij aangestoken door het haakvirus?

 

Marion: In 2014 begon ik te haken. Ik was ziek en kon niet veel dus zocht iets om te doen.

 

Wilma: In 2015 haakte ik een vliegengordijn voor in ons chalet. Er zaten ook mooie kralen in. Ik kreeg een compliment voor het gordijn en ik kreeg een waardebon van de winkel waar ik mijn eerste bollen katoen en haaknaald kocht.

Erna zag ik op Facebook een oproep om Earley birds te haken en ging ik een aantal Earley birds haken.

Ik had verder nog nooit gehaakt maar van YouTube heb ik veel geleerd.

Ervoor heb ik wel veel gebreid maar door een operatie aan mijn schouder kon ik dat niet meer en ik kwam erachter dat ik kon haken zonder pijn. Van het een kwam het ander en ben toen echt aan de haak gegaan, dat ging me steeds beter af en ik had er plezier in. Privé gebeurde er wat dingen en toen voelde ik ook de rust die ik van het haken kreeg.

 

Christine: Het echte haakvirus heeft mij getroffen zo een acht jaar geleden.

Weet je, een haakwerk is al wat gemakkelijker en veiliger 🙂 om even weg te leggen. Het is ook handiger om al eens mee te nemen 😉

 

Thea: Een aantal jaren geleden kreeg ik zin om 't haken weer op te pakken jaren had ik er niet naar getaald. Ik ben begonnen met wat kleine dingen te maken om ‘t geheugen wat op te frissen Toen kwam ik de patronen van Claudia tegen en zag Franklin, die uitdaging ben ik aangegaan.

 

Antoinette: Wanneer ik aangestoken ben door het haakvirus…. Ik denk ongeveer in 2011.

 

Yolanda: ik ben zo’n jaar of 8 geleden aangestoken door het haken. Mijn eerste lap die ik maakte was zeer kunstzinnig maar alles behalve recht hahaha, maar de aanhouder wint en nu is het een verslaving.

Als ik het weg leg dan heb ik het binnen een half uur weer vast.

Franklin Forge, haakpatroon, gehaakt door Marion

Stoere Franklin Forge gehaakt door Marion

Houten pop Pinokkio gehaakt door Wilma

Wilma haakte deze geweldige Pinokkio

Theekopje met hondje in het water, gehaakt door Christine

Het eerste patroon van CB's Creations van Christine: Schuitje varen, theetje drinken

Heb je ooit per ongeluk je haaknaald verwisseld met iets anders in je dagelijkse leven?

 

Antoinette: Jazeker, ik wilde beginnen aan een nieuw projectje en dacht mijn haaknaald te pakken maar bleek mijn breihaakje te zijn. Die gebruik ik bij de breivork.

 

 

Jiggle hiernaast is getest door Antoinette.

Wist je dat Antoinette ook de foto's heeft gemaakt van mijn Amigurumi Haak Bookazine Aan de Kust?

Haakpatroon Kabouter Jiggle, gemaakt door Antoinette

Weet je nog het eerste patroon dat je van mij gehaakt hebt? Heb je daar ook nog een foto van?

 

Christine: De haakgroepen op Facebook hebben deze hobby behoorlijk uitgebreid. En zo heb ik ook ontwerpers ontdekt zoals CB's Creations.

Mijn eerste patroon van CB's Creations was een wiebeldiertje, mijn eerste Crochet Along van CB’s Creations was  "Schuitje varen, theetje drinken"

 

Thea: Franklin was de eerste en na Franklin kwamen Victoria en de bok, Milton James.

 

Yolanda: Mijn allereerste kennismaking van jouw patronen was Franklin en Victoria.

Ik weet nog goed dat ik je een aantal keer een privé berichtje heb gestuurd om dat ik  het niet meer wist. Jij was zo lief om mijn steeds weer te helpen. En nu heb ik een kerst en een gewone Franklin.

 

Antoinette: Het eerste patroon dat ik van jou gehaakt heb is bloempothuis van mol en muis. Volgens mij via Facebook een Crochet Along.

(Dat klopt helemaal, dit was bij de Facebook groep Haak met ons mee!)

 

Marion: Jazeker! Dat was Franklin Forge.

 

Wilma: In 2018 kreeg ik voor mijn verjaardag en Moederdag van mijn zoon en schoondochter een patroon van CB's Creations met bolletjes katoen. Ik kocht zelf een ander patroon van CB's Creations , MR. Franklin Forge waar ik nog steeds veel avonturen mee beleef.

Alwin Eikenblad was het 1e patroon  van CB's Creations.

Steampunk poppen gehaakt door Thea

Franklin Forge samen met Victoria Amber Fleming en Milton James, gehaakt door Thea

Herfsttafereel met Ent, gemaakt door Yolanda

Ent, dromen over bomen is het eerste patroon dat Yolanda heeft getest!

Bloempot huisje gehaakt door Antoinette

Bloempothuis van Mol en Muis, was de eerste kennismaking van Antoinette met CB's Creations

Heb je ooit een project moeten redden na een 'close call' met een schaar of een dierbaar huisdier?

Marion: Nee gelukkig niet.

 

 

Hiernaast zie je Viking Pedr Hansson gehaakt door Marion

Gehaakte Viking Pedr door Marion

Hoe lang test je al mijn patronen?

 

Antoinette: Ik ben begonnen met het testen van jouw Haakpatronen in januari 2021 met Poppy.

 

Marion: Ik moest even terugzoeken, sinds januari 2018.... dus al bijna zes jaar!

 

Wilma: Ik denk in 2018 of begin 2019 dat je hebt gevraagd om voor jou te test haken, ik was blij verrast dat je dit aan mij vroeg want zo lang haakte ik nog niet.

 

Christine: Sinds eind aug 2021 test-haak ik, nog steeds met eer en genoegen, voor CB's Creations...amai, al 2 jaar seg!

 

Thea: Na Milton James kreeg ik van Claudia de vraag of ik een keer voor haar een patroon wou testen en zo is ‘t begonnen. Dit is nu zo'n 3 jaar geleden.

 

Yolanda: Sinds 2020 mag ik testen voor jou en Ent was de eerste die uit mijn haak naald kroop..

Daarna zijn er nog veel meer komen kijken uit mijn haaknaald.

Strandhuisjes gehaakt door Christine

Strandhuisje getest door Christine

Gehaakte clowns door Wilma

ROFL en Grapjurk vermaken zich bij Wilma

Haakpatroon Poppy gehaakt door Thea

Poppy is het eerste patroon dat Thea getest heeft

Als je garen een persoonlijkheid had, hoe zou je die beschrijven?

Wilma: Ik noem ze mijn toverbollen en die liggen in mijn sprookjes paradijs waar ik ondanks dat ik nu niet veel haak door omstandigheden ze wel regelmatig bekijk en weer verplaats.

Ik laat mijn handen dan ook door mijn favoriete fluffy garen gaan dat is een heerlijk gevoel.

 

 

Hiernaast zie je Franklin Forge en Milton James de Bok, gehaakt door Wilma

Steampunk Franklin Forge en Milton James gemaakt door Wilma

Wat vind je zo leuk aan het testen van patronen?

 

Wilma: Het testen is erg leuk om te doen, niemand weet nog dat dit patroon bestaat en ik mag deze al haken.

Ook de vrije hand in kleurgebruik is nooit een probleem en zo leuk om alle gehaakte test patronen naast elkaar tot leven te zien komen in allerlei kleuren is erg leuk.

 

Christine: Testhaken is supertof! Hoe meer fouten ik vind, hoe leuker…haha!

Het is ook leuk om als testhaakster onze eigen haakondervinding door te geven aan de ontwerpster, want elke haakster haakt en/of leest een patroon anders.

 

Thea: Ik vind het leuk om de patronen te testen om te kijken of ‘t klopt en dat het zo wordt zoals het bedacht is.

 

Yolanda: Jouw patronen zijn net even anders dan alle andere patronen. Omdat dit Elfjes zijn hebben ze gewoon een zeer leuke uitstraling. En je kan nog steeds je eigen draai aan geven  met kleur bijvoorbeeld. Veder zijn de patronen makkelijk te lezen in Jip en Janneke taal, met een hoop foto’s

 

Antoinette: Het leuke aan testhaken is, vind ik, dat je het samen doet ondanks dat we niet samen zijn. Er is een leuke interactie met de ontwerpster. Dan pas besef je wat een tijd er in gaat zitten voordat een patroon klaar is. Ik vind het ook leuk dat je op een andere manier met haken bezig bent. Ik haak en lees dan bewuster omdat je aan het speuren bent naar mogelijke foutjes in het patroon.

 

Marion: Het haken zelf en het resultaat. En kijken of de patronen helemaal kloppen.

Yolanda haakte Victoria en Franklin

Franklin Forge en Victoria genieten van het zonnetje bij Yolanda

Vogel Squeek gehaakt door Antoinette

Squeek, super mooi gefotografeerd door Antoinette

Honkballer Bobby Joe gehaakt door Marion

Baseballer Bobby Joe is het eerste patroon dat Marion getest heeft

Als je een superkracht kon hebben die gerelateerd was aan haken, wat zou dat dan zijn?

Christine: Wie weet lukt het mij ooit eens om zelf iets te ontwerpen, maar die superkracht bezit ik nog niet (of die heb ik nog niet ontdekt, dat kan ook)

CB's Creations haar ontwerpen zijn karaktervol, uniek en speciaal. In den beginne moest ik aan bepaalde ontwerpen wennen. Toch is er daarvan ook al gehaakt en ze bevielen me super. Zo zie je maar, zelfs met haakwerkjes mag je je niet baseren of verdergaan op enkel het uiterlijk.

 

Hiernaast zie je Vuurtorenwachter Rinus, uit Aan de kust, gehaakt door Christine.

Vuurtorenwachter Rinus gehaakt door Christine

Wat staat er nog op jouw lijstje dat ik nog een keer zou moeten ontwerpen?

 

Thea: Ik zou het leuk vinden als je nog eens een mooie bos-elf met tierelantijnen ontwerpt. Ik hou van dat soort poppen .

 

Yolanda: Er zijn eigenlijk twee dingen:  1. een klein kind voor Franklin en Victoria

  1. een grappige ooievaar.

 

Antoinette: Hmm katten zijn mijn favoriet en daar heb je al een leuk patroon van ontworpen maar een echte Noorse trol lijkt me ook wel leuk.

 

Marion: Een vliegende fakir, zoals in de Efteling.

 

Wilma: Jouw ontwerpen zijn zo mooi, ik hou van deze mooie en grappige elfen met hun grote blote voeten.

Wat ook leuk zou zijn is een magisch dier of een elfen baby met grappige oortjes en teentjes.

 

Christine: Of er iets specifieks is wat ik zou willen dat je nog ontwerpt?

Goh, niet echt, je verrast me elke keer leuk met een nieuw ontwerp 💗

Als je garen een geur kon hebben, welke geur zou het dan hebben?

Thea: Als garen een geur zou hebben zou het naar lavendel mogen ruiken. Dat doet me denken aan de nostalgische markten in mijn geliefde Frankrijk vanwaar ik nu onderweg ben naar huis terwijl ik de vragen van dit interview beantwoord.

 

 

Hiernaast zie je Marina uit Aan de Kust, gehaakt door Thea.

Marina gaat naar het strand, gehaakt door Thea

Ik hoop dat je genoten hebt van de antwoorden van deze geweldige dames en ze wat beter hebt leren kennen! Zoals je kunt lezen zijn er 2 dames bij die al een hele tijd voor me testhaken!

 

Dames, hartelijk bedankt voor jullie openheid en super mooie antwoorden!! Op nog veel meer patronen om te testen!!

Reactie plaatsen

Reacties

Christine Francken
7 maanden geleden

Wat heb je er een mooie blog van gemaakt
Superleuk om te lezen en te zien met de mooie omkadering erbij ! Proficiat !
Fijn jou testhaakster te zijn. Dankjewel 😍

Anneke Halley
7 maanden geleden

Alles bij elkaar vind ik het een heel leuk (beeld)-verhaal !!

Monique Veltman
7 maanden geleden

Heel mooi allemaal, alle dames mijn complimenten hoor

Marjan Schepers
7 maanden geleden

Wat leuk om al deze fantastische testers een beetje te leren kennen! Mooie blog en de testers verdienen deze aandacht!

Angelique Millonzi
7 maanden geleden

Erg leuk om zo jouw testers beter te mogen leren kennen. Wat een topteam!

Sofie
7 maanden geleden

Och, wat leuk om zo’n blog te lezen.
Zelf test ik ook al jaren voor andere ontwerpers, maar dan meer sjaals en dekens. Ook amigurumi hoor.
Groetjes Sofie, Fie haakt!

Marleen Bardyn
7 maanden geleden

Beste Dames en Ontwerpster, jullie zijn kuntstenaars zo'nprachtige haakwerken .ikzelf haak ook heel veel en heb ook al aan de hand van een bestaand patroon mijn eigen versie eraan gegeven ,en dat vraagt veel tijd ,en werk maar je hebt er ook veel plezier aan. Doe zo verder jullie zijn uniek grtjs Marleen

Nancy Verbraak
7 maanden geleden

Super tof om je blog te lezen, heel knap gedaan!!
Proficiat aan de testhaaksters, jullie leveren mooi werk 🥰

Carin Rietveld-van Gaans
7 maanden geleden

Wat ontzettend leuk om te lezen, echt top. Als je ooit nieuwe testhaaksters zoekt, geef even een seintje, jouw patronen zijn stukvoorstuk top!