De allerleukste herfstpatronen

de aller leukste herfst amigurumi haakpatronen

De allerleukste herfst amigurumi haakpatronen

Herfst en de allermooiste haakpatronen

Zeg je herfst, dan denk ik gelijk aan mooi najaarsweer. Lange wandelingen in het bos maken, kastanjes, eikeltjes, dennenappels en beukennootjes zoeken om er thuis een mooi schaaltje mee te vullen. Herfst is ook een heel kleurrijk seizoen, de bladeren van de bomen krijgen de mooiste kleuren, er zijn veel mooie paddenstoelen te zien.

 

Maar zeg je herfst, dan betekent dat ook dat het kouder wordt, dat het weer slechter wordt. De blaadjes van de bomen gaan weer vallen! Herfst is ook een tijd van gezelligheid. Kaarsjes aan! Buiten stormt het maar binnen is het warm en gezellig!

Ideaal om jouw makkelijke stoel op te zoeken en een paar mooie herfstdecoraties te gaan haken.

 

De herfst begint op 21 september

De herfst loopt officieel (astronomisch gezien) van 21 september tot en met 20 december, maar rond 23 september staat de zon precies boven de evenaar waardoor dag en nacht overal op aarde even lang duren. Dat is de reden dat de herfst meestal op 22 of 23 september begint. Weerkundig beschouwd duurt de Herfst van 1 september tot en met 30 november.

Paddenstoelen

Voor paddenstoelenliefhebbers is DE herfst het seizoen! Vanaf oktober schieten namelijk veel paddenstoelen uit de grond omhoog. Paddenstoelen zijn de vruchtlichamen van schimmels. De omstandigheden voor paddenstoelen om te groeien zijn in de herfst het best. In de herfst heb je vaak een nog warme grond, een relatief hoge temperatuur en doorgaans veel regen. De regen zorgt voor een vochtige ondergrond. Deze elementen creëren een ideale plek voor paddenstoelen om zich te laten zien. 

 

Haakpatronen passend bij de herfst

Met de herfst in gedachten heb ik alle haakpatronen van CB’s Creations passend bij dat thema bij elkaar gebracht.

Nu kun je een heleboel patronen aanpassen aan de herfst als je varieert met kleuren. Zo kun je Poppy bijvoorbeeld haken in mooie bruine en oranje tinten, zodat ze op een herfstbloem gaat lijken. Maar deze creaties zijn ontworpen met de herfst in gedachten.

Klik op de foto en je wordt naar het patroon gebracht!

Deze Paddenstoelen Gnome is een variatie op mijn Voorjaars  Gnome.

Hoogste tijd voor Herfst

Natuurlijk is het de hoogste tijd voor de herfst met dit haakpatroon, waarbij ik één van mijn bezigheden combineer: knutselen en haken!!

Deze super leuke wekker is gehaakt om een kwarkbakje. Dus eerst lekker een cheese cake bakken en dan deze wekker haken!

 

Met dit patroon kun je ook de Hoogste Tijd voor Halloween haken. Naast de plastic bakjes heb je ook nog een dopje, aluminium draad en uiteraard katoen en een haaknaald nodig. Je kunt op dit haakpatroon heerlijk jouw fantasie los laten!

De 7 kleine patroontjes van de heksenmuts, de pompoen, de herfstblaadjes, het eikeltje en bijvoorbeeld de bezem,  die erbij horen vind je als laatste in dit haakpatroon.

Ama en Nita gaan winkelen

Als je een wandeling in het bos gaat maken, kun je ze zomaar tegenkomen. Paddenstoelen met een rode hoed met witte stippen. Met een duur woord Amanita, of tewel vliegenzwammen. .

 

De Vliegenzwammen Ama en Nita gaan erop uit, deze dames gaan winkelen. Voor de gezelligheid hebben ze hun huisslak meegenomen!

Het zijn opvallende verschijnselen, deze paddenstoelen met een rood met witte stippen hoed! Veel voorkomend in de bossen in de herfst, maar als je deze dames haakt, staan ze het hele jaar bij jou in huis. Behalve als ze even boodschappen aan het doen zijn!

 

Ama en Nita zijn gehaakt met acryl garen en haaknaald 3. Haak je ze met katoen en haaknaald 2.5 of 2, dan worden het leuke kleine paddenstoelen.

Jiggle de Kabouter

Jiggle houdt van muziek en dansen. Hij voelt zich heel gelukkig als hij kan bewegen als marionet! Maar zoals je op de foto kunt zien, is hij zonder zijn touwtjes en in leuke kabouterkleuren ook super!! Jiggle was net even aan het uitrusten bij wat paddenstoelen, kon ik mooi even een foto van hem maken!

 

Leuk om te weten is dat je een compleet garenpakket van Kabouter Jiggle kunt bestellen, waar ook alle benodigdheden inzit om een marionet van hem te maken.

Alwin Eikenblad, vanger van dromen

Wat heeft dit haakpatroon van Alwin Eikenblad met de herfst te maken zul je misschien denken? Voor mij is het feit dat hij in een grote oude eikenboom woont, eikeltjes uitdeelt en een vestje van eikenbladeren aanheeft, bewijs genoeg! Hij maakt deel uit van het bos en is er dus ook altijd in de herfst te vinden, de eikenboom verandert dan ook zo mooi van kleur!

 

Alwins vader is een faun en zijn Moeder is een trol. Hij leeft in het bos bij een grote oude eikenboom. ’s Nachts gaat hij op pad om slechte dromen te vangen. In de morgen glijden deze slechte dromen van zijn dromenvanger af en drogen op in de ochtendzon. Soms laat hij een magische eikel achter zodat je weet dat hij langs is geweest…

 

Haak zijn vestje eens in de kleuren van de herfst! Pas ook zijn dromenvanger aan op de herfstkleuren! Haak hem en je zult heerlijk slapen!

 

Over het ontstaan van Alwin heb ik een speciaal blog geschreven: Alwin Eikenblad, Vanger van dromen

Ent, dromen over bomen

Met de herfst vind ik het leuk om een wandeling in het bos te maken. En wat maakt een bos een bos? Juist bomen!

 

Kon hij maar een boom worden! Ent is een Elf en is helemaal gek op allerlei dieren die in het bos leven. Als het zou kunnen zou hij een boom worden. Maar als je goed kijkt is hij dat ook al bijna, met een vogelnestje op zijn hoofd en alle klimop die om hem heen groeit. De staf met pinda’s heeft hij ook voor de vogeltjes meegenomen, maar als een eekhoorn er eentje mee wil nemen vindt hij dat ook niet erg. Hij gebruikt een bloemklokje om de dieren te waarschuwen voor gevaar.

Ferre zoekt paddenstoelen

Als je dan toch in het bos aan het wandelen bent, dan kom je vaak paddenstoelen tegen. Als je goed kijkt kom je Ferre misschien ook wel tegen!

 

Ferre is een elf en weet alles van paddenstoelen! Hij gaat regelmatig in het bos op zoek naar paddenstoelen! Hij heeft er al aardig wat gevonden! Wat hij er mee gaat doen? Hij heeft allerlei brouwseltjes in gedachte… Maar hij heeft vandaag zin in een lekkere ragout! Wist je dat je ook bier kunt maken met paddenstoelen?

 

Je kunt de paddenstoelen van dit haakpatroon ook gerust in rood met witte stippen haken, maar dan zijn ze niet meer eetbaar!!

Zodra Ferre zich in het bos laat zien, gaan Ama en Nita altijd even boodschappen doen. Hoe zou dat toch komen?

Flint, het stoere elfje

Dit stoere ventje voelt zich eigenlijk wel thuis in elk seizoen, maar zeg nou zelf, is hij niet super leuk tussen de paddenstoelen? Hij is lekker klein, zodat hij altijd met je mee kan gaan in jouw jaszak. Dus mocht je een leuk plekje vinden om foto’s van en met Flint te maken, dan is hij altijd bij je!!

Wil je weten hoe je leuke foto’s van Flint en andere amigurumi creaties kunt maken, dan raad ik je aan dit blog te lezen: Hoe maak ik foto’s van mijn amigurumi

Van Herfst over in Halloween!

Herfst gaat voor mij samen met Halloween. Als je je huis gaat decoreren met herfst decoraties dan horen daar ook pompoenen bij. Eind oktober is het Halloween en dan worden deze pompoenen vaak mooi versierd of er worden enge gezichten uit gesneden. Bij mijn eigen herfst decoraties kom je ook altijd maiskolven tegen en Vince mijn Vogelverschrikker. Hij kan dan ook mooi blijven staan bij mijn Halloween decoraties!

 

Vogelverschrikker Vince

Een vogelverschrikker is bedoeld is om vogels af te schrikken. Nou, voor Vince de Vogelverschrikker zijn de vogels niet bang! Ook kan hij het goed vinden met de muisjes die in zijn jas wonen!

Ga lekker het bos in en zoek 2 stokken voor dit haakpatroon en maak deze super vriendelijke Vogelverschrikker. Een echte dierenvriend die zich bij jou helemaal thuis voelt, tussen de maiskolven, pompoenen, dennenappels en alle andere herfst decoraties!

Alle Halloween haakpatronen heb ik bij elkaar gebracht in een ander blog: De vrolijkste Halloween Haakpatronen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.