2022: Een jaar vol leuke amigurumi haakpatronen

Kleurrijke en knuffelbare amigurumi haakpatronen

2022: Een goed jaar vol leuke amigurumi haakpatronen!

Een goed jaar voor amigurumi

Het was weer een heel leuk en productief ontwerp en haak-jaar! Nee, niet net zo productief als het jaar ervoor, toen ik naast al mijn andere patronen ook nog mijn boek Aan de Kust heb gepubliceerd, maar productief op een andere manier. Er zijn 11 patronen uitgekomen dit jaar, waarvan er 2 eerder al in het haakmagazine Aan de Haak hebben gestaan.

 

Ook is er 1 gratis patroontje bij gekomen. Dit gratis patroontje van Kerstornamentjes heb ik samen met Marja Hermes van Pixel 2 Mix ontworpen. Dit was een hele soepele lopende samenwerking, die vast nog wel een vervolg gaat krijgen.

 

Naast al mijn ontwerpen die ik in 2022 heb gemaakt, heb ik ook veel veranderd aan mijn website. Aan het uiterlijk is er het één en ander veranderd, maar ik heb aan de achterkant van mijn website ook hard gewerkt om  alles gestroomlijnder te laten verlopen. Er zijn ook heel veel informatieve blogs bij gekomen. Zoals bijvoorbeeld die met tips om met Fluffy garen te haken!

 

Steekmarkeerders en Nep Bontjes

Mijn steekmarkeerders en meer zijn uitgebreid met hele leuke steekmarkeerders, sleutels en veel nep bontjes. Ook mocht ik in 2022 twee keer in het haakmagazine Aan de Haak staan, één keer met een workshop hoe je zelf jouw oogjes kunt verven voor jouw amigurumi’s en één keer met het patroon van mijn kleine zeesterren uit mijn boek Aan de Kust.

Mijn Viking Gnome wordt helemaal een beroemdheid, want naast de Nederlandse en Duitse Aan de Haak/Häkeln, heeft hij ook in de Engelstalige versie gestaan: Fun Crochet Magazine.

KreaDoe en een Super Sinterklaas Haak Feest

Afgelopen jaar heb ik een aantal leuke ontmoetingen gehad met collega ontwerpers in het “echt”, maar ook via Zoom. Een aantal van hen heb ik ook een aantal vragen mogen stellen voor een interview. Ik heb zelfs Bea King van Cottontail & Whiskers mogen interviewen.

Een aantal internationale ontwerpers, Sue Stapleton van Auburncraft Crochet Design en Kate McCully van Make Me Roar, hebben een gastblog voor me geschreven en ik heb voor hen ook een gastblog mogen schrijven.

Van Durable mocht ik het Sokkenwol Durable Soqs Tweed uitproberen en mijn review over dit garen is bij CraftKitchen terug te vinden.

Ik heb een middag mijn werk mogen promoten op de KreaDoe op de stand van Aan de Haak en werd daarbij verrast door één van mijn testhaaksters Christine. Zij had ook haar versie van IJsbrand de Beer meegenomen.

 

In december mocht ik weer, samen met 8 super leuke collega’s, een Super Sinterklaas Haak Feest organiseren! Dat was met recht een heel leuk feestje! Ook heb ik samen met Marja van Pixel 2 Mix een gratis patroontje gemaakt. Dat was nog eens een leuke samenwerking!

2022 was ook het jaar dat CB’s Creations alweer haar 5 jarig bestaan mocht vieren!

Kortom, het was een heel divers en leuk ontwerpers-jaar!  Ik neem je nu mee op reis lang al mijn ontworpen amigurumi haakpatronen van 2022. We starten met Chef Antoine! Alle patronen zijn snel terug te vinden door op de foto’s te klikken!

 

2022: allemaal leuke amigurumi haakpatronen

 

Chef Antoine en al zijn bak-benodigdheden

Gnomes: Viking Gnome, St. Patrick Gnome en Kerst Gnomes

Mijn eigen Paashaas: Harrison Haas

Crochet Along: Nelson de Kikker en zijn Banjo

Op pad met Franklin en zijn Magische Spulletjes!

Zeepaardje Zena

Foto’s maken met Flint, het stoere Elfje

IJsbrand de Beer als Kerst Elf

Beleef een Vrolijk Kerstfeest met Merri X-Mas

Gratis Haakpatroon: Kerst-ornamentjes

Chef Antoine en al zijn bak-benodigdheden

In januari ben ik jarig en Chef Antoine was een leuk patroon om mijn verjaardag mee te vieren! Het idee kwam van Marget Oomen, zij wilde graag een kok maken voor het 5-jarig bestaan van het restaurant Dis van Teun, een vriend van haar zoon.

 

Ik had nog geen Kok tussen al mijn haakpatronen en vond het idee zo leuk, dat ik Chef Antoine heb ontworpen.

Chef Antoine is dol op koken! Met veel plezier maakt hij diners van meerdere gangen! Maar zijn passie ligt bij het maken van desserts en dan vooral het bakken van taarten en koekjes! Hij houdt erg van slagroom…

Dat kwam met mijn verjaardag goed uit, dat Antoine taartjes en koekjes kon bakken! Echt een haakpatroon waar je hongerig van wordt!

 

Als extra heb ik nog meer bak-benodigdheden ontworpen voor Chef Antoine. Deze spulletjes kon Antoine goed gebruiken om een taart te bakken: een deegroller, een bakblik en ovenwanten. Hij heeft zelf de taart nog even gebakken!

 

Je kunt Chef Antoine en zijn basis bakproducten als patroon kopen, zijn extra bak-benodigdheden zijn ook apart als patroon te koop en je kunt Chef Antoine met al zijn bakproducten, inclusief de extra bak-benodigdheden, in 1 keer kopen.

Gnomes: Viking Gnome, St. Patrick Gnome en Kerst Gnomes

In februari was het de beurt aan mijn Viking Gnome om hem eens onder de aandacht te brengen op mijn eigen website. Ik heb hem ontworpen voor het haakmagazine Aan de Haak en hij mocht ook al pronken in de Duitse versie: Häkeln!

 

Maar deze stoere Viking Gnome is niet alleen! Hij wordt vergezeld van zijn vrienden de St. Patricks Gnome, een echte geluksbrenger en de 2 Kerst Gnomes. Een echte Kerstman Gnome en de Kerstboom Gnome. Één patroon met 4 verschillende Gnomes! Ze zijn echt allemaal super leuk om te haken! Maar pas op, voordat je het weet heb je een invasie van Gnomen in huis!

Mijn eigen knuffel Paashaas: Harrison Haas

Ik wilde graag een grote haas haken voor de Pasen. Dat is me met Harrison goed gelukt! Ik heb er Stone Washed garen voor gebruikt en haaknaald 3, waardoor hij 50 cm groot is geworden.

 

Harrison is natuurlijk heel druk met het beschilderen van paaseieren. Om te ontspannen schildert hij graag stillevens. Nu is hij bezig met een meesterwerk, een levensecht schilderij van een wortel! Je vindt dus in zijn haakpatroon ook het patroon van een pot verf, een verfkwast, eieren en een wortel.

Wist je dat hij ook een echte knuffelhaas is?

Crochet Along: Nelson de Kikker en zijn Banjo

Deze muzikale kikker was het onderwerp van de Crochet Along van 2022. Met een grote groep dames is Nelson gehaakt, inclusief zijn banjo! Wat zal het een dolle boel geweest zijn met al die Banjo spelende Kikkers! De inspiratie voor zijn naam kwam trouwens van Willie Nelson!

Nelson speelt op een 4 snarige banjo, wat het best in de hand ligt voor zijn 3 vingers! Deze banjo’s worden vaak gebruikt om er dixieland/jazz en Ierse muziek op te spelen. Maar Nelson speelt er met gemak ook zijn bluegrass nummers op!

Wil je precies weten wat een Crochet Along is, dan heb ik een paar leuke blogs voor je, je vindt ze hier: https://www.cbscreations.nl/blog/crochet-along

 

Een gehaakte kleine vijver

Een passend patroon voor Nelson, die op zijn Banjo speelt is deze vijver.

Het is een leuke kleine zinken teil met water, lisdodde en waterlelie

Het is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook super leuk om cadeau te geven. Je kunt “in het water” nog een leuk cadeautje verstoppen!

Door het blauwe garen en het plastic dekseltje lijkt het net echt water!

Op pad met Franklin en zijn Magische Spulletjes!

Op een dag kreeg mijn Franklin Forge een pakketje van een verre oom. Bij het pakketje zat een briefje: “Van jouw grootvader vond ik nog een aantal spulletjes, ik denk dat jij ze goed kan gebruiken! Maar let op, niet alles werkt precies zoals je denkt of zult verwachten!”

Dus als je Franklin ook al eens gehaakt hebt, dan kunnen deze Tas, Verrekijker (Hollandse Kijker), Wandelstok, Fles en Fototoestel natuurlijk niet ontbreken.

 

Dit haakpatroon heeft echt iets magisch! Niets lijkt wat het is! Haak deze fles, fototoestel, tas, verrekijker en wandelstok en beleef leuke avonturen!

Wist je dat ook andere gehaakte creaties blij zullen zijn met zo’n leuk fototoestel?!

Zeepaardje Zena

Durable bracht het Sokkenwol Durable Soqs Tweed uit en daar mocht ik het een en ander van uitproberen. Ik heb bijvoorbeeld het patroon van mijn Hondje Tanja gehaakt met dit sokkenwol en een review erover geschreven. Dit review is gepubliceerd op Craftkitchen:

https://www.craftkitchen.nl/files/blog/werkbeschrijving-reviewdurablesoqstweed.pdf

 

Toen ik het roze en groene Durable Soqs Tweed zag, vond ik dat heel goed passen bij een zeepaardje. Dat is Zeepaardje Zena geworden. Door het gebruik van dit super leuke sokken wol is verdere aankleding van dit zeepaardje niet echt nodig. Ze heeft allerlei kleurtjes als spikkeltjes over haar hele lijf! Zie je haar al zwemmen?! Probeer ook eens wat andere kleuren en combinaties uit!

Maar ook met Stone Washed garen ziet ze er geweldig leuk uit! Echt een patroon dat je kunt haken met elk soort garen!

Foto’s maken met Flint, het stoere Elfje

Ik wilde ook eens proberen of ik wat kleine creaties kon maken. Het is net even wat meer priegelen, maar ook leuk om te doen. Gebruik je dikker garen, dan wordt hij vanzelf groter!

 

Flint is een stoer klein elfje! Zo klein als hij is, zo stoer is hij! Wist je dat hij ook heel goed kan luisteren? Hij hoort graag jouw verhalen en het hoeven niet allemaal stoere verhalen te zijn!

 

Gehaakt met katoen garen, past hij met gemak in de jouw hand. Maar hij past ook heel goed in jouw jaszak. Zo kun je hem overal mee naar toe nemen. Flint is ook heel fotogeniek. Je kunt de mooiste betoverende foto’s van hem maken!

Wil je nog wat tips over het nemen van mooie foto’s van jouw amigurumi? Lees dan vooral eens dit blog: Hoe maak je leuke foto’s van jouw amigurumi?

https://www.cbscreations.nl/blog/tips-hoe-wat-waarmee/1007772_hoe-maak-je-leuke-foto-s-van-jouw-amigurumi

IJsbrand de Beer als Kerst Elf

IJsbrand was een grote hit als Crochet Along in de winter van 2018. IJsbrand de Beer is dol op sneeuw en ijs maar hij gaat niet naar buiten zonder zich warm aan te kleden.

Speciaal voor het haakmagazine Aan de Haak heb ik in 2020 een Kerstoutfit voor IJsbrand ontworpen zodat hij de Kerstman kan helpen als Kerst Elf.

In 2018 was IJsbrand gehaakt met acryl en haaknaald 3, maar deze keer met katoen en haaknaald 2.5. En dit jaar werd het hoog tijd dat hij ook een mooi plekje op mijn website kreeg.

 

Mocht je IJsbrand nog nooit gehaakt hebben, dan kun je kiezen welk patroon van IJsbrand je neemt. Maar ook is zijn Kerst-outfit als apart patroon in de webshop te vinden. Zo kan IJsbrand ook nog eens wat anders aantrekken!

Beleef een Vrolijk Kerstfeest met Merri X-Mas

Mijn  laatste patroon van 2022 is Merri X-Mas. Ik heb mij laten inspireren door mijn eigen haakpatroon Merri Longbeard. Maar alleen de wielen van het karretje, zijn handen en zijn laarzen nog hetzelfde. De rest is helemaal vernieuwd.

 

Merri X-Mas is heel handig, hij komt je helpen om de Kerstboom naar huis brengen! Als jij de kerstboom aan het versieren bent, gaat hij alle Kerstcadeautjes voor je halen!

Door weer en wind en natuurlijk sneeuw rijdt hij heen en weer met Kerstbomen en cadeautjes. Hij is uitgeroepen tot super helper van de Kerstman! Vrolijk Kerst Feest!!

Gratis haakpatroon: Kerst-ornamentjes

Samen met 8 andere ontwerpers heb ik, van 30 november tot en met 5 december, het Super Sinterklaas Haak Feest georganiseerd. Het was echt een super feest! Op de laatste dag hebben Marja van Pixel 2 Mix en ik een gratis patroontje gepresenteerd: 2 leuke Kerstornamentjes!

Deze leuke samenwerking gaat vast nog wel een vervolg krijgen!

Het snoepje is ontworpen door Marja en de zuurstok door mijzelf. Maak er zoveel dat je de komende Kerst jouw boom er mee vol kan hangen!

 

Het is toch altijd leuk om mijn creaties zo bij elkaar te zien staan! Dit waren ze voor 2022, maar dit waren niet alle patronen van 2022. Er staan al een paar ontwerpen te trappelen om kennis met je te maken in 2023! Op naar weer een jaar vol met leuke creaties!!

Welke van deze patronen heb jij al gehaakt of staan nog op jouw verlanglijstje? Ik ben heel benieuwd. Alle andere patronen vind je hier:

Wil je ook nog een kijkje nemen welke patronen er allemaal in 2021 werden gepubliceerd? 2021: Alle haakpatronen

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe patronen, acties, feitjes, weetjes en kortingen? Volg dan de verhalen van Franklin!

Hij heeft ook gelijk een leuk gratis haakpatroontje van zijn Zakhorloge voor je!

Reactie plaatsen

Reacties

Jenny
een jaar geleden

Dit is weer een heel leuk verhaal over het afgelopen jaar.
Wat fijn om deze terug te zien