Het jaar van CB's Creations in Haakpatronen

Het jaaroverzicht van CB’s Creations in Haakpatronen

 

Het was me een jaartje wel! Ik houd ervan om lijstjes en planningen bij te houden, die heb ik ook bijgehouden van de haakpatronen die ik in 2021 heb ontworpen en uitgegeven. Het waren er maar liefst 12 en daarnaast nog alle patronen voor in mijn Amigurumi Haak Bookazine Aan de Kust! Bij elkaar dus 27 patronen! Dat het een productief ontwerp en haak jaar was, kan ik dus nu wel stellen!

Het was ook een heel divers jaar van patronen voor Pasen naar Halloween en Kerst, tot een aantal vogels, een sterke man, allerlei Strand en Kust haakpatronen met als afsluiting voor het jaar een leuk gratis patroontje.

Lees je mee? Het is altijd leuk om weer oude bekenden te zien of nieuwe inspiratie op te doen!

Strand, Zee en Zand Haakpatronen

Het afgelopen jaar stond in het teken van Aan de Kust! Mijn eigen Amigurumi Haak Bookazine. Ik liep al een tijdje met het idee rond om mijn eigen haakboek te gaan maken. Ik wilde zo dicht mogelijk bij mij zelf blijven, dus werd het thema Strand, Zee en Zand. Het bedenken en haken begon in februari, het uittypen volgde in juli en augustus. In augustus, op een hele mooi middag, zijn de buitenfoto’s gemaakt door Antoinette E Pas van AE Fotografie. In september zijn de test haaksters Wilma, Marion, Thea en Yo aan de slag gegaan, in de tussentijd ben ik de patronen en foto’s in tijdschrift vorm gaan gieten. En toen in november was daar opeens mijn eigen boek met haakpatronen! Als je het zo snel achter elkaar zet, dan lijkt het niets, maar het was stevig doorwerken voor 9 maanden, met daarnaast alle andere patronen die ik nog mijn hoofd uit moest haken!

 

Aan de Kust staat vol met gehaakte creaties die voor mij iets met de kust en het strand te maken hebben. Zo kom je er Jutter Nol en Vuurtorenwachter Rinus in tegen, maar ook Matroos Jo en Eb en Vloed die een dagje naar het strand zijn. Het zijn mijn mijmeringen over de tijd dat ik doorbracht in Den Helder, mijn stukje Kust. Maar mijn creaties zou je net zo goed op elk ander stukje van de Nederlandse Kust kunnen tegenkomen.

Het was zo’n geweldige en leerzame ervaring om mijn eigen bookazine te maken en uit te geven!

 

Wil je zien welke patronen er nog meer in Aan de Kust staan?

Bloemen en parfum in de vorm van een haakpatroon

Het jaar begon in Januari met het uitbrengen van het amigurumi haakpatroon van Poppy. Poppy is mijn klaproos Elfje. Oorspronkelijk is de klaproos rood van kleur, maar er zijn tegenwoordig meerdere kleurvarianten. Poppy is heerlijk zoet van kleur in allerlei roze tinten die je ook bij klaprozen tegen kunt komen. Ze heeft een kanten randje aan haar sokjes en broekje. Ook heeft ze een klaproosje op haar hoedje en een klaproostas. Ze is klaar om op visite te gaan! Bij wie? Misschien komt ze wel bij jou langs!!

 

In Februari werd dit bloemenmeisje gevolgd door parfumflesjes, maar dan wel op de gehaakt manier natuurlijk!

Deze parfumflesjes hebben een vintage/brocante uiterlijk. Leuk om er een paar bij elkaar te zetten, bijvoorbeeld onder een stolp. Om het nog echter te laten lijken, heb ik voor één van de flesjes gebruik gemaakt van een lade of kastknopjes als dopje. Het is een haakpatroon gecombineerd met een klein beetje knutselen.

 

Luidruchtige vogels om te haken

Je kent ze vast wel, die luidruchtige vogels die ’s ochtends als je nog in bed ligt, in de boom met hun vrienden luidruchtig aan het praten zijn! Vind jij ook niet dat het lijkt alsof ze het altijd over jou hebben?! Ik keek in mijn bak vol met Stone Washed garen en kreeg gelijk inspiratie!

Ik heb een hele familie luidruchtige vogels ontworpen om zelf te haken. Ze zijn heel kleurrijk en weten wanneer ze hun snavel moeten houden. Deze Squeek, Tweet en Sweet zijn heel erg geschikt om al jouw fantasie op los te laten. Maak ze zo kleurrijk als jij wilt!

 

Haakpatronen van de Vogel familie Squeek, Tweet en Squeek

Haken voor Pasen, Halloween en Kerst

Gnomes zijn zulke grappige kaboutertjes, je kunt er ook zo leuk mee variëren. Deze Gnomes willen graag jouw eitjes warm houden!! Ze zijn te leuk om ze dit niet toe te staan. Maak ze in alle kleuren die je wilt, vrolijk jouw ontbijttafel ermee op en tover een glimlach op ieders lippen! Wil je voor dit leuke haakpatroontje voor Pasen geen baardje haken met fluffy garen? Gebruik dan eens een stukje nep bont!

 

Halloween

Heksen, Vogelverschrikkers, Mummies en Spookjes zie je vaak met Halloween. Voor dit jaar heb ik een Halloween Kat en Muis haakpatroon ontworpen.

Kat Simsala is heerlijke muizensoep aan het maken! Om precies te zijn, Muis Bim soep! Nee, natuurlijk niet! Kat Simsala en muis Bim houden wel van een geintje! Ze vieren Halloween en gaan straks een heerlijke Pompoensoep koken!

 

Mijn laatste patroon voordat mijn Haak Bookazine uitkwam was Hope en Sparkle. Op vakantie van de zomer heb ik de laatste hand gelegd en dit leuke stel.

Sparkle en Hope zijn mijn vintage Kerst elfjes! Echte helpers van de Kerstman, ze zijn van alle markten thuis! Ze helpen met het inpakken van cadeautjes en het bakken van lekkere koekjes. Als je even niet kijkt hebben ze de kerstversiering al opgehangen. Bij mij mogen ze uitrusten, heerlijk met z’n tweeën, op de rand van het dressoir, waar ze hun beentjes over de rand kunnen laten bungelen.

Gebruik voor dit amigurumi haakpatroon echte Kerstkleuren als je niet zo van de vintage kleuren bent!

Sterke man Simon als haakpatroon

Haak een Sterke Man

In mei  liet Simon zien hoe sterk hij wel niet is! Nu is de CB’s Creations familie 2 sportieve mannen rijk! Eerst

Wie wil er nu niet een keer heel erg sterk zijn?! Net zo als de sterke mannen van een eeuw of 2 geleden, dat waren niet zulke gespierde, maar wel heel sterke mannen! Maar waren ze ook echt zo sterk? Maak het amigurumi haakpatroon van Simon en je komt erachter!

 

Zin in een kopje thee? Pak je haaknaald!

In juni en juli organiseerde ik mijn 6e Haak met mij mee, of te wel Crochet Along (CAL). Ik liet mij inspireren door het kinderliedje Schuitje varen, theetje drinken.

Wie kent dit liedje nou niet! Heerlijk dobberen op het water, op weg naar de overkant waar we een heerlijk kopje thee gaan drinken. Het hondje vermaakt zich prima in het Theekopje, voor de zekerheid heeft hij ook maar zijn zwemband-eendje meegenomen, voor het geval het Theekopje omslaat. Als roeispaan gebruikt hij uiteraard het lepeltje. Aan het vlaggetje op het mastje zie je van waar de wind waait!

Het is weer een haakpatroon geworden, waar knutselen en haken centraal staan.

Haakpatroon van Kopje Thee met hondje

Gratis Haakpatronen

Drie gratis haakpatroontjes heb ik dit jaar uitgebracht.

Allereerst, nog voor Poppy, mijn bloemenmeisje, heb ik een boekenlegger ontworpen, met een klein klaproosje. Haak met dit patroontje zelf  een super lief bloemetje als boekenlegger voor tussen jouw favoriete haakboek of leesboek!

 

Na het uitbrengen van het Kopje Thee patroon, vond ik dat het tijd werd voor een leuk klein cadeautje voor een echte theeleut! Haak een Thee-cadeau-zakje, stop er een lekker theetje in, er is ook nog ruimte voor een lekker chocolaatje! Versier het zakje met een leuk hartje of iets wat helemaal bij de theeleut past!

 

En als laatste heb ik mijn restjes donker rood en bordeaux garen opgemaakt, door een heleboel rode pepertjes te haken. Ik heb ze allemaal aan een gevlochten streng sisaltouw vastgemaakt en op een houten snijplank vast gemaakt. Het is een leuk klein haakprojectje met een hoge decoratieve waarde.

Hij hangt in mijn keuken naast de streng met gehaakte knoflookjes.

Haakpatroon boekenlegger bloem
Haakpatroon Thee cadeau zakje
Haakpatroon van een rood pepertje

En? Welke van deze patronen heb jij al gehaakt of staan nog op jouw verlanglijstje? Ik ben heel benieuwd. Alle andere patronen vind je hier:

Ook alle haakpatronen van 2022 zijn verzameld in een blog! 2022: Alle haakpatronen!

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe patronen, acties, feitjes, weetjes en kortingen? Volg dan de verhalen van Franklin!

Hij heeft ook gelijk een leuk gratis haakpatroontje van zijn Zakhorloge voor je!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.