• 👉 Patronen in ✔ Nederlands ✔ English ✔ Deutsch
  • 📌Unieke, veelzijdige, verrassende en zelfs verslavende amigurumi haakpatronen!

Van idee naar creatie Deel 3

Hoe krijg ik toch die ideeën uit mijn hoofd omgevormd naar daadwerkelijke ontwerpen of creaties? Dat kan op heel veel verschillende manieren! Ik gebruik zeer veel verschillende wegen om mijn einddoel te bereiken.

Zonder inspiratie kan ik geen ontwerpen creëren. Inspiratie kan uit zeer verschillende hoeken komen.

 

 

 

De inspiratie voor Gene de Wasbeer en de Muisjes Val en Tijn.

 

 

Op vakantie in Noord-Holland. Ik ben geboren in Maarssen, opgegroeid in Den Helder en ik woon nu al weer bijna 23 jaar in Papendrecht. Nee, ik wist in het begin ook niet waar dat lag! (in Zuid-Holland, vlakbij Dordrecht!) Maar één keer in de zoveel tijd moet ik even zee snuiven, zee horen en het strand zien. We waren dus op vakantie in Noord-Holland, vlak bij de zee. Op de jaarmarkt in Schagen stond een wolkraam en de zeer fluffy uitziende wol riep mij gewoon….

 

 

Het was Grizzly van Scheepjes en maar €1,00 per bolletje! Dus ik heb van een mooie kleur grijs 5 bollen meegenomen. Nog geen echte inspiratie, maar ik moest ze hebben.

 

Tijdens deze vakantie heerlijk naar het strand geweest, even weer in Den Helder wezen kijken en gehaakt aan de CAL van Echtstudio Amigurumidag. En zo af en toe eens naar de bolletjes fluffy gekeken.

Eenmaal thuis wist ik wat ik ervan wilde maken: een wasbeer. Op internet vond ik een leuke foto van een echte wasbeer die ik na wilde maken. Nu is haken met dit soort garen wel een uitdaging. Je ziet niet echt waar je steken zijn en erg strak haken kun je er ook niet mee. Dus deze keer zou het wel een knuffel worden. Met veel steekmarkeerders en steeds weer uitproberen, uithalen en opnieuw proberen is er, in  combinatie met katoen garen, een leuke wasbeer uitgekomen. Maar hoe zal ik hem gaan noemen?

 

 

Die inspiratie kwam toen ik samen met mijn broer en oudste zoon naar een concert van KISS ging in Rotterdam. Geen betere naam dan Gene!!

 

 

Net zoals Scheepjes Grizzly mij inspireerde tot Gene de Wasbeer, zo inspireerde Zeeman Cotton mij tot de Muisjes Val en Tijn. Ik had meegedaan met de Hygge Cal, maar wilde daar niet te veel geld aan uitgeven. Ik heb de Hygge toen gemaakt met Zeeman Cotton als basis. En hij is erg mooi geworden! Zodoende had ik nog een paar bolletjes grijs Cotton over. Hmmm, wat is grijs? Een muis!. Weet je wat, ik maak gelijk twee muizen, die niet zonder elkaar kunnen. En ze leefden nog lang en gelukkig!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.