• 👉 Patronen in ✔ Nederlands ✔ English ✔ Deutsch
  • 📌Unieke, veelzijdige, verrassende en zelfs verslavende amigurumi haakpatronen!

Van idee naar creatie Deel 2

Hoe krijg ik toch die ideeën uit mijn hoofd omgevormd naar daadwerkelijke ontwerpen of creaties? Dat kan op heel veel verschillende manieren! Ik gebruik zeer veel verschillende wegen om mijn einddoel te bereiken.

Zonder inspiratie kan ik geen ontwerpen creëren. Inspiratie kan uit zeer verschillende hoeken komen.

 

De inspiratie voor Douwe Dabbert.

 

Zo ben ik erg gecharmeerd van het werk van Anton Pieck en Rien Poortvliet. De tekeningen van de Efteling en de Kabouters zijn geweldig! Wat had ik vroeger graag voor de Efteling gaan werken… Ook het kijken naar films zoals The Labyrinth en The Neverending Story zorgen voor veel inspiratie. Wat dacht je van Disney tekenfilms of stripboeken zoals Douwe Dabbert! Vanaf het moment dat het verhaal van Douwe Dabbert in de Donald Duck verscheen ben ik een fan van dat kleine vreemde oude mannetje, met zijn toverknapzak, die altijd aparte avonturen beleeft. Mijn meest favoriete verhaal van Douwe Dabbert is: De heksen van eergisteren. 

Nu had ik Douwe Dabbert al eens gemaakt van klei, met een lijf van, deels textiel, deels klei. Nu moest er ook een gehaakte versie van komen! Ook dit keer ben ik weer begonnen met het hoofd. Nu heb ik een hoofd ontworpen waarbij je wat dikkere wangen haakt. Je kunt het hoofd nog meer vormen door bijvoorbeeld de ogen wat meer naar binnen te trekken of door een mond te maken.

 

 

Douwe Dabbert is een klein, wat gezet mannetje, dus ook het lichaam moest klein en gezet worden. Ook bij Douwe Dabbert heb ik een frame van elektriciteitsdraad gemaakt, zodat hij zelfstandig kan staan. Douwe Dabbert heeft aan elke hand vier vingers. Zijn jasje zorgt ervoor dat hij wat dikker lijkt. Zijn baard heb ik gemaakt van acryl garen en dat flink uitgekamd met een kattenborstel. Na het bevestigen op zijn gezicht heb ik de baard een trimbeurt gegeven. Een takje uit de tuin voor zijn knapzak en Douwe kan de wijde wereld in op zoek naar nieuwe avonturen. :)

 

 

Het lichaam van Douwe Dabbert was het begin en is nu een “standaard” lichaam geworden voor meerdere van mijn creaties, met steeds een paar aanpassingen. Zoals voor De Grapjas! en Penny La Fleur, allemaal met 3 vingers en één duim. En er zitten er zeker nog 3 in mijn hoofd! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.