Home » Blog » Van idee naar creatie Deel 1

Van idee naar creatie Deel 1

Gepubliceerd op 15 februari 2018 19:56

Hoe krijg ik toch die ideeën uit mijn hoofd omgevormd naar daadwerkelijke ontwerpen of creaties? Dat kan op heel veel verschillende manieren! Ik gebruik zeer veel verschillende wegen om mijn einddoel te bereiken.

Zonder inspiratie kan ik geen ontwerpen creëren. Inspiratie kan uit zeer verschillende hoeken komen. De aanzet tot het ontstaan van CB’s Creations ligt bij het modelleren met klei. Klei en haken? Ja!

De inspiratie voor Mr. Franklin Forge, Steampunk Elf.

Al vanaf dat ik kan freubelen heb ik ook echt gefreubeld; tekenen, haken, borduren, mozaïeken, Tiffany, glas in lood, kransen maken met van alles en nog wat, beren maken, met servetten werken. Ik heb zelfs nog een korte tijd een poging gewaagd om te schilderen. Ook heb ik een tijd poppen en creaties gemaakt van klei. Het opbouwen van een gezicht met klei gebeurd vaak volgens een vaste volgorde, maar met elke keer weer een andere uitstraling.

Na een tijdje met veel plezier patronen van anderen gehaakt te hebben (en dat doe ik nog steeds regelmatig) wilde ik eens iets zelf ‘bedenken’.

Zou het mogelijk zijn om de klei modeleer technieken toe te passen bij het haken van een gezicht?  Ja, dat kan! Zo is Mr. Franklin Forge, Steampunk Elf ontstaan. Ik ben begonnen met de opbouw van zijn gezicht. Dit voodoo gezicht, alle onderdelen van het gezicht waren nog vastgespeld, heb ik geplaatst op Facebook in een aantal haakgroepen (voornamelijk Amerikaanse haakgroepen). Hier kwamen veel leuke en grappige reacties op, waaronder dat het hoofd zou lijken op een personage uit Harry Potter. Nu hebben de meeste huis elven in Harry Potter niet zo veel kleren aan en het sprak me ook niet zo aan. Maar dat hij een Elf zou worden stond nu al wel vast! Wel met kleren aan, maar toch op blote voeten.

Voor mij hoeven mijn creaties ook geen knuffels te worden, waar je mee kunt spelen, dus heb ik van elektriciteitsdraad (aangeleverd door manlief) een frame voor het lichaam gemaakt. Zo kan hij zelfstandig staan.

De oudste zoon opperde Steampunk en daar ben ik de kleding op aan gaan passen. Samen hebben we op internet gezocht naar een toepasselijke naam, die nog niet in gebruik was: Mr. Franklin Forge, Steampunk Elf.

Bij de Design Contest van Amigurumi Patterns heeft hij een mooie 99ste plaats weten te bemachtigen. Niet slecht, als je bedenkt dat er meer dan 700 inzendingen waren.

Zo zie je dat voor het maken van Franklin Forge de inspiratie, voor de verschillende onderdelen, uit verschillende hoeken kwam.

»

Reactie plaatsen

Er zijn geen reacties geplaatst.