• 👉 Patronen in ✔ Nederlands ✔ English ✔ Deutsch
  • 📌Unieke, veelzijdige, verrassende en zelfs verslavende amigurumi haakpatronen!
Home » Blog » Overal is inspiratie » De zomer komt er aan!

De zomer komt er aan!

Boer Henk

Van het weekend hoorde ik het! De zomer komt er aan!

 

Ik zat heerlijk in de tuin met mijn gezin koffie te doen en hoorde het typische scherpe geluid van de zwaluw. Ik keek omhoog en zag er niet 1 maar meerdere. En je weet wat het spreekwoord zegt: “Eén zwaluw maakt nog geen zomer.” Dus dat belooft wat.

 

 

Heb jij het geluid van de zomer ook al gehoord? Zet jouw geluid aan en luister even mee:

 

 

Het gaat hier om de gierzwaluw.  Half april-begin mei arriveren zij in ons land, na de winter doorgebracht te hebben in het grote gebied tussen Mali en Congo. In de nazomer trekken ze weer weg in zuidwestelijke tot zuidoostelijke richting.

Eten, drinken en slapen gebeurt in de lucht. De vlucht is afwisselend met snelle, diepe vleugelslagen en lange glij- of zweefvluchten. Ze kunnen tijdens het vliegen snelheden bereiken van 120 km per uur. En dat voor een vogel van zo’n 16 cm lang met een spanwijdte van 42 cm. Vaak zijn ze te zien in groepjes, elkaar achtervolgend en daarbij het typische schreeuwende geluid producerend.

 

Gierzwaluw
Boerenzwaluw

 

Zo’n twee jaar geleden toen ik de zwaluwen zag rondvliegen bedacht ik dat het wel leuk zou zijn om de zwaluw in een creatie te verwerken. Even wat plaatjes/foto’s opgezocht van zwaluwen en ik kwam een hele leuke boerenzwaluw tegen.

 

foto is van Rob Bouwman

 

Zo is mijn Boerenzwaluw ontstaan, een boertje met een blauwe broek, blauw jasje en een wit shirt, net zoals het buikje van de boerenzwaluw. Verder aangekleed met klompen, geiten wollen sokken van echt sokken wol, een zakdoek om en een pet in de vorm van het hoofdje van een zwaluw. Hij is grotendeels uit een stuk gehaakt en ongeveer 21cm groot.

 

 

Later heb ik de Boerenzwaluw weer aangepast en er Boer Henk van gemaakt. Boer Henk heeft een pet op gekregen en een kistje met bloemkolen. Uiteraard heeft Boer Henk zijn eigen verhaal:

 

Boer Henk heeft een grote boerderij waar hij allerlei groenten verbouwt, waaronder ook bloemkool. Boer Henk is ook een grote vogelliefhebber. Zijn favoriete vogel is de Boerenzwaluw. Ze nestelen in zijn boerenschuur en zijn ware luchtacrobaten. Van april tot oktober verblijven zij in Nederland en kondigen de zomer aan! Daarom draagt Boer Henk één keer per jaar zijn speciale zwaluw-pet en zakdoek en hoopt op een mooie zomer!

 

 

En dat je van Boer Henk geen traditionele Boer hoeft te maken bewijst deze mooie Vintage Boer Henk van Martine De Schepper.

 

Vintage Boer Henk

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.