• 👉 Patronen in ✔ Nederlands ✔ English ✔ Deutsch
  • 📌Unieke, veelzijdige, verrassende en zelfs verslavende amigurumi haakpatronen!
Home » Blog » Alle familieleden » Herinneren jullie hem nog?

Herinneren jullie hem nog?

In een van mijn vorige blogs heb ik deze meneer voorbij laten komen. Een creatie waar ik aan begonnen was en niet wist hoe ik nu verder moest. Hij heeft weken, misschien wel maanden beneden in de woonkamer gestaan zodat ik steeds even kon kijken en misschien, heel misschien zou ik dan spontaan weten hoe ik verder zou gaan. Later is hij verhuisd naar de slaapkamer, kon ik hem nog steeds zien, maar niet zo vaak.

 

 

Ik heb hem gehaakt met Royal van Zeeman op haaknaald 3. Het hoofd is vrij groot geworden. Mijn man vond dat ik het bij een hoofd moest laten, mooi op een houten sokkel! ‘Dat is ook wel leuk’, dacht ik, ‘maar ik wil er toch een lichaam bij.’ Als ik een bijpassend lichaam zou maken dan zou hij wel erg groot gaan worden.

Dus het eerste idee was ontstaan: ik zou opnieuw beginnen met katoen en op haaknaald 2,5. Maar dan…

 

 

Er zat al een idee in mijn hoofd, dat hij een soort faun moest worden, een soort meneer Tumnus van Narnia maar dan heel anders! Ik had al een schetsje van zijn hoofd gemaakt. En zoals je kunt zien ben ik daar ook weer iets van afgeweken.

Wat nu als ik hem half trol, half faun zou maken? Een creatie met hoorns, behaarde benen en grote blote voeten! Ik had zelfs al een naam via internet voor hem gevonden, gebaseerd op zijn hoorns: Alwin Rapidhorn. Want wat is een creatie zonder naam? Maar ook namen kunnen veranderen…

 

 

Ter inspiratie ben ik op internet gaan zoeken en ik kwam op Pinterest een aantal heel bijzondere en interessante afbeeldingen tegen. Eén ervan was een zeer interessante dame met een staf met een dromenvanger van Bryan Syme. Dat zou leuk zijn voor Alwin, een staf met een dromenvanger! 

 

 

Hij had nu armen, benen, haar van een stukje bont van een oude jas van mijn oma, en een staf maar hij zat nog steeds met een ontbloot bovenlijf.

 

 

Ik vind hem echt een bosfiguur en al gauw kwam ik op een soort vestje van bladeren, van eikenbladeren om precies te zijn. Nog een eikeltje erbij en het plaatje is compleet.

 

 

Mag ik jullie voorstellen aan Alwin Eikenblad, Vanger van Dromen!

 

 

Alwins vader is een faun en zijn Moeder is een trol. Hij leeft in het bos bij een grote oude eikenboom. ’s Nachts gaat hij op pad om slechte dromen te vangen. In de morgen glijden deze slechte dromen van zijn dromenvanger af en drogen op in de ochtendzon. Soms laat hij een magische eikel zodat je weet dat hij langs is geweest…

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.