De leukste gehaakte strand en zee decoraties voor in huis

Zand in mijn haakwerk, blog CB's Creations

De leukste gehaakte strand en zee decoraties voor in huis

Als je niet dicht bij de zee woont en toch het strandgevoel in huis wilt halen, dan is het leuk om er zelf mee aan de slag te gaan. Ik doe je een aantal ideeën aan de hand hoe je, met jouw gehaakte creaties rond het thema strand en zee, leuke decoraties voor in huis kunt maken.

Je ziet ze hier allemaal voorbij komen: zeepaardjes, zeesterren, vissen, zeemeeuwen en strandhuisjes!

Strand en Zee

Ik ben opgegroeid in Den Helder. Echt zalig zo dicht bij de zee en het strand. Je hoeft niet lang in de auto te zitten om naar het strand te gaan. Met de fiets was het 10 minuten en dan stonden we aan de strandafslag.

 

Heerlijk om in het voorjaar, najaar en winter door de duinen en over het strand te wandelen en  schelpen te zoeken. Als het hard waait kijken naar de zee en gezandstraald worden! Wat wil je nog meer?

 

In de zomer gingen we altijd vroeg op pad, om 9.00 uur waren we al op het strand. Dan is het nog rustig en is de zon nog niet zo heet. Garnalen scheppen deden we vroeger ook. Tegen 12.00 uur, als het strand vol loopt en het wel heel erg warm wordt,  gingen we weer naar huis.

Claudia op het strand

Aan de Kust, amigurumi haakpatronen

Met deze herinneringen in gedachten heb ik het Amigurumi Haak Bookazine Aan de Kust ontworpen. Net zo als Eb en Vloed gingen mijn broer en ik met onze ouders naar het strand om zandkastelen te bouwen, schelpen te zoeken en garnalen te scheppen. We gingen ook wel eens een patatje halen en aten de lekkerste ijsjes terwijl we de meeuwen over het water zagen vliegen.

Marina draagt bijvoorbeeld dezelfde hoed en slippers als ik vroeger had en Matroos Jo is naar mijn vader vernoemd. In het Bookazine Aan de Kust kom je o.a. ook nog Jutter Nol en Vuurtorenwachter Rinus tegen.

 

Maar ik woon niet meer dicht bij de zee, helaas!

Elk jaar moet ik weer even zee en strand zien, ruiken en voelen! Even zee snuiven! Wat je wel snel vergeet is dat het er altijd hard waait!

Amigurumi haakpatronen Eb en Vloed Aan de Kust

Strand en Zee bij mij thuis

Omdat ik niet even gauw naar het strand kan, is dus het idee ontstaan om het strand naar mijn huis te halen. Ik heb in de woonkamer een pallet hangen. Het is een pallet die ik geschilderd heb met wit krijtverf, met een extra plankje erin, 2 knoppen en wat haakjes eraan. Daar passen mijn zeemeeuwen, reddingsboeien en vis van drijfhout van het haakpatroon Strand en Zee perfect in.

 

Ik kan me goed voorstellen dat niet iedereen een pallet aan de muur heeft om wat strand, zee en kust creaties aan te hangen en op te zetten, maar er zijn nog andere leuke ideeën die je kunt doen om al hakende thuis een strandsfeer te creëren.

Mijn pallet in zomer stand!

Dienblad met gehaakte zeesterren

Neem een leuk dienblad met een opstaande rand. Haak een paar zeesterren en versier deze met Franse knoopjes of kraaltjes. Strooi wat zand op het dienblad, gebruik bijvoorbeeld schelpenzand, leg hier wat gehaakte zeesterren op, aangevuld met schelpen en bijvoorbeeld wat stukjes drijfhout die je zelf op het strand gevonden hebt of bij de bekende winkels hebt gekocht.

 

Tak met gehaakte vissen en reddingsboeien

Zoek een mooie grote tak. Een grote tak die je op het strand hebt gevonden is super, maar een tak uit het bos is ook erg mooi! Je kunt eventueel de bast ervan afhalen.

Haak nu een vis van drijfhout, een paar gewone vissen, wat zeesterren en reddingsboeien.

Bevestig aan al deze gehaakte creaties vissersgaren of dun sisaltouw en knoop deze aan de tak.

Laat ze verspringend hangen, zodat je een mooie muurhanger maakt.

 

Je kunt een kleine versie maken met 1 vis van drijfhout, een zeilbootje en een zeester, of je maakt een grotere zoals hierboven beschreven.

Stem de kleuren van jouw gehaakte strandcreaties op elkaar af, dan wordt het een mooi geheel.

Amigurumi haakpatroon zeesterren
Haakpatroon van vissen
Reddingsboei, vis van drijfhout en een bootje, allemaal gehaakt.

Zeepaardje Zena

Dit leuke zeepaardje mag natuurlijk niet ontbreken! Zie je haar al hangen aan die grote tak, tussen de vissen en zeesterren?! Net zoals bij de vissen en zeesterren kun je variëren in kleur maar ook met het gebruikte garen. Kijk maar eens naar deze 3 verschillende zeepaardjes gehaakt met Stone Washed garen, Durable Soqs Tweed sokkenwol en gewoon katoen garen. Afhankelijk van het garen kun je ook spelen met kleine kraaltjes of Franse knoopjes naast de manen/vinnen van het zeepaardje.

Amigurumi haakpatroon zeepaardje Zena met stone washed garen.
Haakpatron Zeepaardje van Sokkenwol
Zeepaardje Zena van katoen garen

Zee en strand in de kinderkamer

Tik een vissersnet op de kop (of haak ‘m). Hang deze op in de kinderkamer met allemaal vissen, reddingsboeien en zeesterren erin. Allemaal gehaakt natuurlijk! Vergeet ook niet een paar zeemeeuwen te haken, er zijn 2 verschillende, om het nog echter te laten lijken!

 

Voor de allerkleinsten kun je een baby mobiel maken met bijvoorbeeld allemaal vliegende zeemeeuwen. Of gecombineerd met een reddingsboei, een zeilbootje en een zeester!

 

Mandala met zeesterren

Maak een hele simpele mandala, die veel lijkt op een vissersnet. Haak wat kleine zeesterren en reddingsboeien en je hebt een super toffe decoratie!

Zeemeeuwen, haakpatronen
Strandhuisjes op het strand, haakpatroon

Hele handige Strandhuisjes!

Deze Strandhuisjes zijn heel erg decoratief. Je kunt ze heel mooi tussen alle andere kust decoraties neerzetten. Je kunt ze vullen met al jouw haaknaalden en ander haakbenodigdheden, maar je kunt ze ook vullen met potloden voor de kinderen om een mooie kleurplaat van de zee te laten maken! Of wat dacht je als koffie hulpje met suiker, melk en roerhoutjes erin!!

Haak je een recht lapje, dan kun je daar een dakje van maken en heb je een dicht huisje!

Ik hoop dat ik je genoeg inspiratie heb gegeven om het strand ook bij jou in huis te halen!

 

Alle Strand, zee, zand en kust patronen kun je hier vinden:

Strand en Zee: Zeemeeuw, vis van drijfhout, zeilbootje en reddingsboeien

Aan de Kust: Zeesterren, vissen, reddingsboei en nog heel veel meer

Zeepaardje Zena

Strandhuisjes

Foto's maken op het strand

Mijn liefde voor het strand en daar dan foto's maken van mijn gehaakte creaties vind je terug in dit blog: Help er zit zand in mijn haakwerk!

Maar wist je dat ik ook een blog heb met allemaal tips om goede en leuke foto's te maken van jouw amigurumi's? 

Hoe maak je leuke foto's van jouw amigurumi?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.