De 10 aller leukste gehaakte cadeautjes

Gehaakte cadeautjes om te geven met gratis patronen

De 10 aller leukste gehaakte cadeautjes van gratis patronen

Wie vindt het krijgen van een cadeautje nou niet leuk? Het is natuurlijk super leuk om een zelfgemaakt cadeautje te krijgen!

Het allerleukste is uiteraard om een zelfgemaakt cadeautje te geven! En helemaal als het een gehaakt cadeautje is!

 

Gratis haakpatronen

Met dit overzicht van 10 leuke kleine projectjes om te haken, maak je in een handomdraai een leuk klein cadeautje passend bij de ontvang(st)er. Deze kleine projectjes zijn leuk voor de verjaardag van de juf, voor Moederdag, een cadeautje tussendoor of iemand die wel een opkikkertje kan gebruiken. En al deze haakpatroontjes zijn gratis!

 

Tips

Als extraatje staat er bij elk cadeau-idee een tip, hoe je jouw zelf gehaakte cadeau nog specialer kunt maken.

 

Via de foto’s kom je bij de gratis patronen, maar ook onderaan dit blog vind je de link naar de gratis patronen!

1 Voor de boekenwurm: een gehaakte boekenlegger

Een super schattig klein cadeautje is deze boekenlegger. Deze boekenlegger met bloem zorgt ervoor dat de lezer steeds precies weet waar hij of zij gebleven is in het boek.

Varieer eens met de kleuren en de lengte van de steel, zo past het in elk boek, ongeacht hoe groot het is.

 

Tip: geef een boekenlegger samen met een haakboek of een boekenbon!

 

2 Een superlief gehaakt hartje voor jouw allerliefste

Als je iemand gewoon wil laten zien hoe lief je diegene vindt, dan is het haken van een hartje het juiste cadeautje! Maak er een paar en gebruik dan steeds een andere dikte van draad. Je krijgt dan een leuke verzameling van verschillende hartjes.

Als je een hartje haakt van sponsgaren zoals Rico Creative Bubble en vult met een puff/badspons, dan kan het hartje ook mee onder de douche of in bad!

 

Tip: geef een hartje van sponsgaren samen met een lekker ruikende doucheschuim!

 

3 Een lekker ruikend geurzakje

Dit gehaakte geurzakje is niet een heel opengewerkt zakje en daarom zeer geschikt om te vullen met potpourri of bijvoorbeeld met lavendel.

Leg zo’n heerlijk ruikend zakje in jouw kledingkast, in het toilet of in de auto. Vul het geurzakje met rustgevende kruiden als lavendel, kamille en valeriaan en leg het in de slaapkamer om het inslapen te vergemakkelijken.

 

Tip: Doe een lekker ruikend stukje zeep in het geurzakje, samen met een handdoek en washandje wordt het een heel leuk cadeau.

4 Een kleine Dromenvanger om te haken

Deze dromenvanger haak je in een zilverkleurige armband. Deze armbandjes koop je meestal per tien en kun je dus heel goed als armband dragen, maar tover je ook zo om in een dromenvanger.

Als de dromenvanger gehaakt is, dan hang je er natuurlijk nog een paar leuke veertjes aan, of een paar schelpjes of kralen. Kortom, je kunt het zo bont maken als je wilt.

 

Tip: haak eens drie kleine dromenvangers, zoek een leuke tak en hang de dromenvangers eraan, elk met een andere lengte, zodat ze verspringend hangen. Of verbind ze aan elkaar, zodat ze onder elkaar hangen, met alleen aan de onderste de mooie veren etc. Een super leuke muurhanger!

 

5 Een lief gehaakt vintage muisje

Een variant op het geurzakje is het Vintage Muisje. Dit muisje kun je bijvoorbeeld vullen met lavendel. Dan is het lang zo erg niet om muizen in huis te hebben!!

Maar deze muisjes zijn ook heel geschikt om aan een sleutelbos of tas te hangen! Haak er een hele boel, leuk om uit te delen op een verjaardagsfeestje!

 

Tip: Ken je een kaasliefhebber? Een klein kaasplankje met zo’n super leuk gehaakt muisje erbij is een geweldig cadeau!

6 Haak voor de theeliefhebber een leuk thee-cadeau-zakje

Je maakt een theeleut erg blij met dit kleine gehaakte thee-cadeau-zakje. Haak het in de lievelingskleuren van de theedrinker en stop een zakje lekkere thee erin, samen met een chocolaatje of koekje.

 

Tip: Koop een mooie beker om thee uit te drinken of een wat chiquere kop en schotel. Samen met het theecadeau-zakje met thee en lekkere chocolaatjes heb je een super cadeau om te geven!

 

7 Een cadeautje voor een keukenprins(es)

Als je iets meer tijd hebt dan is dit wel een heel leuk cadeau: een gehaakte streng met knoflook!

Iemand die graag kookt met verse ingrediënten kan dit zeker waarderen. Zoek er in de kringloopwinkel een passende snijplank bij, maak een vlecht van sisaltouw en bevestig alle knoflookjes eraan! Zo decoratief!!

 

Tip: Eigenlijk is een snijplank met zo’n mooie streng gehaakte knoflook al genoeg, maar wil je toch iets extra’s doen? Wat dacht je van een leuk kookmagazine of een klein flesje knoflook-olie?

8 Een opkikkertje

Kan iemand wel een opkikker gebruiken? Dat komt goed uit! Deze schattige kikker leent zich daar prima voor! De basis van zijn lijf is een kubus. Speel met verschillende diktes van garen en je kunt grote en kleine kikkertjes haken. Wiebeloogjes zijn er ook in allerlei maten en kleuren en geeft de kikker iets grappigs!

 

Tip: Houdt degene die een opkikker kan gebruiken van snoepjes? Geef er eens een potje met groene kikkertjes bij! Je kunt ook de deksel omhaken en daar de kikker op vastnaaien!

 

9 Bij een feestje, hoort een gehaakt taartje!

Zeg je feest, dan zeg je taart of gebak! Deze cheesecake is zeer goed voor de lijn, met maar weinig calorieën! En zeg nou zelf, zo’n gehaakt taartje is toch altijd leuk als cadeautje!

Als je deze met heel dun garen haakt, kun je er zelfs een hanger van maken voor aan een sleutelbos of tas.

 

Tip: Haak een aantal van deze lekkere taartjes en zet ze samen op een glazen schaaltje. Of vul een kleine etagère met deze gebakjes. Een stolp met een gehaakt taartje eronder is ook heel bijzonder om te geven!

 

10 Iets meer pit nodig? Gehaakte Spaanse Pepers!

Deze streng met gehaakte pepers is al net zo decoratief voor in de keuken als de streng met gehaakte knoflook. Zoek een mooie snijplank, maak een vlecht van sisaltouw en naai daar alle pepers aan vast. Iemand die van pittig eten houdt, zal blij zijn met dit cadeau.

 

Tip: Er zijn heel veel pittige sauzen op de markt, kies er eens één die er leuk uit ziet of waarvan je zelf weet dat deze heet is en geef deze bij dit pittige cadeau! Of wat dacht je van een zakje zaadjes om zelf pittige pepertjes te kweken?

 

Ik hoop dat ik je weer voldoende inspiratie heb gegeven om allemaal leuke cadeautjes te haken.

Al deze kleine projectjes vind je onder het kopje Gratis Patronen! Welke ga jij als eerste maken?

PS: Er is nog een nummer 11!

Altijd bij de tijd!! Dit zakhorloge is een ideaal cadeautje om aan een tas of sleutelbos te hangen. Geef hem aan iemand die wel eens vergeet op tijd te komen, of iemand die zegt nooit geen tijd te hebben of juist aan iemand die altijd de tijd vergeet! Een leuk cadeautje met een knipoog en je kunt op deze manier jouw eigen tijd creëren!

Je vraagt dit gratis haakpatroontje hier aan:

Gratis haakpatroon zakhorloge

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.