Interview met Pixel2Mix

Pixel 2 Mix Interview

Pixel 2 Mix ontwerpt hele kleurrijke amigurumi's met inspiratie uit Zuid-Amerika en de rest van de wereld. 

Ze zijn niet alleen leuk om mee te knuffelen maar je kunt er ook een leuk kiekeboe spelletje mee spelen!

 

Het gezicht achter Pixel 2 Mix -Homemade Crafts is Marja Hermes. In dit interview kom je alles te weten over Marja en Pixel 2 Mix.

Veel leesplezier!

Vertel eens iets over jezelf

Ik kom uit Berkel en Rodenrijs, geboren (1967), opgegroeid en nog steeds woonachtig. Bijna 25 jaar heb ik bij een distributeur (Five 4 U) van Apple gewerkt als senior inkoper. In eerste instantie was het een klein bedrijf (12 medewerkers) en deed ik bijna alle werkzaamheden, van telefoon aannemen tot ingewikkelde berekeningen om producten in te kopen. Was echt ontzettend leuk!

 

Doordat dit bedrijf steeds groter werd (uiteindelijk 3500 medewerkers), moest er op een gegeven moment worden gereorganiseerd en kwam mijn functie te vervallen.

 

Maar bij de pakken neer gaan zitten, is niets voor mij. Aangezien ik al een aantal jaar aan het haken was én ook zelf aan het ontwerpen was geslagen, ben ik gaan onderzoeken of een eigen tokootje iets voor mij zou zijn, zodat ik van mijn hobby mijn werk kan maken en ook nog eens al mijn ervaringen uit het verleden kan gebruiken.

 

De ene deur ging dicht, maar een andere deur ging zeker weer open.

 

Marja Hermes

Hoelang haak je al? Heb je het jezelf aangeleerd?

Sinds de basisschool schijn ik al te kunnen haken. Laatst kwam ik nog een projectje tegen wat ik in die tijd heb gehaakt, maar dat wist ik niet eens meer. Het bleek dat ik de basissteken dus allemaal wel kon haken. Mijn moeder is altijd een fanatiek haakster en breister geweest, dus ik heb het handwerken altijd wel om mij heen gezien.

 

Ongeveer 10 jaar geleden kwam ik meer thuis te zitten Ik zat op Pinterest te neuzen en ik zag zulke leuke gehaakte dingen voorbijkomen dat ik dacht: “Dit moet ik ook kunnen!”. Toen ben ik mega veel Granny’s gaan haken met allerlei verschillende steken, zodat ik als basis dat in ieder geval kon (ze liggen trouwens nu nog in de kast).

 

Mijn eerste gehaakte knuffel, was Olivier * De olifant van Christel Krukkert. Filmpjes kijken, haken, weer uithalen, haken, weer uithalen en weer haken en in elkaar zetten. Ik dacht echt daarna: “Jeetje ik kan dit!”. Niemand had ik verteld dat ik ermee bezig was. Ik liet het olifantje aan mijn moeder zien en ze zei: “Heb je deze gekocht of heb JIJ deze gehaakt met een Big Smile?” Een groter compliment kon ik niet krijgen. Dit is dus het begin geweest van mijn haakavontuur.

 

Daarna ben ik heel veel knuffels gaan haken van haakpatronen van anderen en heb ik ook op een markt gestaan in Amsterdam met mijn nichtje, ook genaamd Marja Hermes.

Olifantje Olivier
Markt in Amsterdam

Waarom heb je voor Pixel2Mix gekozen?

In eerste instantie wilde ik de naam Maison d’Hermes gaan gebruiken, maar dat werd me door menigeen ontraden, omdat het modehuis Hermes roet in het eten zou kunnen gooien, terwijl Hermes toch echt mijn eigen achternaam is.

 

Hmmmm daarom moest ik iets anders gaan verzinnen. Op een strand in Griekenland, had ik een eureka-momentje. Een haaksteek is toch ook een Pixel, welke in de Mix wordt gebruikt. Kortom; Pixel 2 Mix -Homemade Crafts- was geboren.

Haakpatroon Daisy
Donald en Donatelle Haakpatronen
Olivia en Orwin, uil haakpatroon

Waar haal jij jouw inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie komt eigenlijk voornamelijk vanuit mijn Reizen, welke ik over de gehele wereldbol heb gemaakt. Het kleurrijke van markten, de natuur, de wildlife, maar zeker ook van straatbeelden, oftewel het alledaagse leven van dier, mens en kind. Dit, in combinatie met grappige tekeningen, ontstaat dan een idee in mijn hoofd en wil dan graag iets uit mijn haaknaald toveren waar je ook een glimlach van krijg.

Kindje uit Peru
Tegeltjes

Beschrijf jouw werkplek eens, wat mag daar echt niet ontbreken?

Grappige vraag, omdat ik eigenlijk niet echt één werkplek heb. Mijn computer, printer en bolletjes wol liggen in de logeerkamer. Het maken van foto’s doe ik in mijn garage, heb daar een fotoplek ingericht. Het echte haakwerk en het ontwerpen gebeurt eigenlijk in mijn luie stoel voor de TV met bolletjes wol, haaknaalden, schaar, steekmarkeerders, vulling én een pen en papier binnen handbereik. Kortom mijn gehele huis staat in het teken van ‘Haken’.

Garage Pixel 2 Mix
Haaknaalden Pixel 2 Mix

Stel je zou een heel ander beroep moeten kiezen, wat zou je dan graag doen?

Een aantal jaren geleden heb ik reeds gekozen voor de switch van senior inkoper naar onderneemster/ontwerpster van haakpatronen. Mijn ervaringen uit het verleden komen hier goed bij van pas en ik ben heerlijk mijn eigen baas. Hetgeen ik nu doe daar word ik echt blij van. Ik kom er steeds meer achter, mede door mijn gezondheid, dat dit wel heel erg belangrijk is.

Waar ben je op dit moment mee bezig?

Op dit moment ben ik net klaar met 2 nieuwe ontwerpen voor Pixel 2 Mix: Coco * Het Kippetje met Konijnenmuts en Cucu * Het Haantje met Konijnenhoed. Je zou ze voor Pasen kunnen haken, echter zijn ze altijd schattig.

 

Verder ben ik voor Gek op Haken (www.gekophaken.nl) een vaste ontwerpster van hun team. Zij verkopen abonnementen voor haakpatronen. Elke week krijgen de leden een haakpatroon aangeboden. Voor hen ben ik nu bezig om een nieuw haakpatroon te verzinnen, te ontwerpen, te testen en uit te werken. Wat het gaat worden, verklap ik nog eventjes niet.

Coco en Cucu , pixel 2 mix
Coco en Cucu met pet op, haakpatroon

Pixel 2 Mix

De haakpatronen zijn te bestellen via de Nederlandse website www.pixel2mix.nl

en via de Engelse website www.pixel2mix.com

 

Neem ook eens een kijkje op Facebook bij Marja: Pixel2Mix

Wil je graag een interview met een andere ontwerp(st)er lezen? Laat het me weten en ik ga kijken of ik deze ontwerp(st)er een paar vragen mag stellen!

Reactie plaatsen

Reacties

Evelien Bijl
2 jaar geleden

Hallo, ik had al gereageerd op FB, nu ook maar even hier.
Ik ontwerp dan wel geen patronen, maar ik kan me vinden in ,dat het hele huis in het teken van “mijn” haken staat😁.
Ik hou van je patronen.
Groetjes Evelien