Wat maakt een crochet along zo leuk?

Wat maakt een crochet along zo leuk?

Wat maakt een crochet along van CB's Creations zo leuk?

Jij als haakfanaat weet natuurlijk precies wat er met een crochet along wordt bedoeld! Maar mocht je nog niet zo lang haken, dan kan het zijn dat je nog nooit van een crochet along hebt gehoord. Dus als je je bij het lezen van de titel afvraagt wat een crochet along is dan heb ik een mooi blog voor je klaar staan om een uitgebreide beschrijving over wat een CAL is, zoals het ook genoemd wordt, te lezen. Wat is een crochet along?

In het kort is een crochet along: in een aantal weken, een haakpatroon samen haken. Elke week ontvang je een deel van dat haakpatroon.

Strandhuisjes gemaakt door Wilma

Strandhuisjes gemaakt door Wilma Raar-Sprengers

Gezelligheid

Elk jaar probeer ik een unieke creatie te bedenken voor een crochet along, dat we in ongeveer 5 weken samen kunnen haken. Ik probeer dan ook zoveel mogelijk rekening te houden met wat ik ontwerp en het te gebruiken garen. Het is natuurlijk leuk als het onderwerp zoveel mogelijk mensen aanspreekt, hoe groter de groep, hoe meer gezelligheid! Het is zo leuk om te zien dat er velen enthousiast meedoen aan een crochet along. Er wordt gedeeld met welk materiaal men meedoet, elke week worden trots de vorderingen laten zien. Iedereen helpt elkaar en heeft een aardig woord over voor de haakkunsten van een ander. Er heerst een grote verbondenheid in de groep omdat je samen met hetzelfde project bezig bent.

 

Garenpakket of eigen materiaal

De materialenlijst wordt ruim van tevoren verstuurd. Je staat helemaal vrij in de keuze van het materiaal dat je gaat gebruiken om aan de crochet along mee te doen. Niets is verplicht en alles mag. Dus duik vooral eens in jouw eigen voorraad of je leuke combinaties kunt maken voor de CAL.

Ook heb ik vaak een kant en klaar garenpakket samengesteld, voor als je het makkelijk vindt om alles in één keer bij de hand te hebben. Alles wat je nodig hebt om mee te doen aan de crochet along zit erin, inclusief een leuk extraatje. Zelf moet je zorgen voor de vulling en een haaknaald.

Strandhuisjes gemaakt door Christine

Strandhuisjes gemaakt door Christine Francken

Geen tijdsdruk

Je kunt meedoen aan de crochet along in jouw eigen tempo. Het is niet verplicht na één week een deel van het patroon af te hebben en te laten zien. Het is wel leuk om de vorderingen van iedereen te zien, maar totaal geen verplichting.

De delen van het patroon vind je terug in de bestanden en deze blijven daar tot de groep sluit. Het is wel aan te raden ze te downloaden, het is toch fijn om een patroon in je eigen verzameling patronen te hebben.

Als het een week niet uitkomt om te haken, dan kun je het patroon gewon afmaken wanneer het jou uitkomt.

 

Er is altijd hulp

Mocht je vragen hebben, dan kun je ze altijd stellen. Je krijgt echt altijd antwoord op jouw vraag. Is het niet van mij, dan van een van de testhaaksters die ook in de groep aanwezig zijn. Maar je zal zien dat ook andere deelnemers aan de crochet along bereid zijn om jouw vragen te beantwoorden! Na 5 weken haken heb je een creatie gehaakt om trots op te zijn!

Strandhuisjes gemaakt door Antoinette

De Strandhuisjes gemaakt door Antoinette E Pas

Haakpatroon CB’s Creations

Een crochet along is tevens een ideale manier om eens kennis te maken met mijn stijl van patronen maken. Je hebt ook de zekerheid dat er een nieuw en uniek haakpatroon wordt gemaakt! Het zijn duidelijk omschreven patronen die grondig zijn getest door mijn team van Super Test Haaksters. Alle fouten zijn er uit gehaald tijdens het testen, een typefoutje kan over het hoofd gezien worden, het is fijn als je het meldt, dan corrigeer ik het direct.

Strandhuisjes als haakhulpje!

Strandhuisjes als Haakhulpje

Dit jaar is het de eer aan de Strandhuisjes om te schitteren in de crochet along.

Deze Strandhuisjes zijn super handig! Je kunt er al jouw haaknaalden, schaar en nog veel meer in kwijt! Jouw meetlint krijgt ook een speciaal plekje en een lieve krab zorgt voor jouw spelden!

In 5 weken tijd haak je 2 van deze handige Strandhuisjes!

 

Wat maakt een crochet along voor mij zo leuk?

Ik vind het geweldig leuk om te zien dat iedereen aan hetzelfde patroon haakt en dat elke creatie er weer compleet anders uit ziet!. De één is nog leuker, mooier, grappiger dan de andere!

Alle foto’s in dit blog, behalve de laatste, zijn creaties van mijn Super Test Haaksters van de Strandhuisjes. Hier zie je ook al goed dat elke Strandhuisje weer anders is en zo precies bij de bewoners past!

Ik kan niet wachten om kennis te maken met jouw eigen Strandhuisjes!

 

Reserveer jouw Ticket hieronder en je bent verzekerd van een plek in een super leuke en behulpzame facebookgroep om samen deze haakhulpjes te haken. Er zijn ook complete garenpakketten te koop om 2 Strandhuisjes te maken. Een Ticket reserveren is dan niet nodig.

Heb je geen facebook? Geen probleem, dan krijg je elke week jouw deel per e-mail toegestuurd en kun je me ook alle vragen stellen.

Haak je ook mee? We starten op 7 juni 2023! Je kunt een ticket bestellen tot en met 13 juni 2023.

 

Mocht je deze keer geen tijd hebben om mee te haken, weet dan dat het haakpatroon van de Strandhuisjes ook te koop komt. Wie weet zie ik je dan bij een volgende Crochet along.

Wil je weten hoe het er achter de schermen van een Crochet Along van CB's Creations aan toegaat? Lees dan dit blog: Achter de schermen van een Crochet Along.

Wie weet zie ik je bij een volgende Crochet along.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.