IJsbrand de Beer

Gepubliceerd op 28 januari 2019 om 19:27
IJsbrand de Beer

IJsbrand de Beer, mijn eerste Crochet Along

Mijn eerste eigen CAL is achter de rug! Dit was mijn derde CAL, maar de andere 2 werden door I CAL Knuffels en Haak Met Ons Mee georganiseerd. Dan worden er veel taken uit handen genomen door de beheerders van die groepen. Deze heb ik helemaal zelf georganiseerd. Gelukkig had ik hulp van mijn test haaksters Wilma, Martine en Marion. Daarvoor nogmaals: dank jullie wel!

Wil je trouwens precies weten wat een Crochet Along is en hoe het in zijn werk gaat? Ik heb er een paar blogs over geschreven, je kunt het best starten met: Wat is een Crochet Along?

 

Van ontwerp naar Crochet Along

IJsbrand is speciaal ontworpen om er een CAL (Crochet A Long) van te maken. Om zo veel mogelijk mensen de mogelijk te geven mee te doen met de CAL is IJsbrand gehaakt met Royal van de Zeeman.

 

Ruim voor de Kerst worden er al een heleboel CAL’s georganiseerd, dus heb ik er voor gekozen om een WinterCAL te organiseren. 

 

Dus aan de slag: IJsbrand ontwerpen, zijn kleren ontwerpen, haken en gelijk meeschrijven en foto’s maken. Waar zou ik zijn zonder mijn opschrijfboekje! Maar dan komt het: het patroon uittypen, het patroon laten testhaken, foutjes veranderen, het patroon vertalen in Engels en Duits en in delen verdelen!

Berichtjes erover maken en een speciale groep ervoor oprichten: Crochet Along with CB’s Creations. In totaal zijn we begonnen met 1699 leden op de groep. Wie had dat ooit verwacht!?!

 

Ook werd ik benaderd door Woolys of zij pakketten in katoen bij de CAL mochten leveren. Hartstikke leuk! 

 

Elke week 1 deel van het patroon samen haken

We zijn gestart  op 21 december 2018 en dan 5 weken lang, werd er elke week een deel van het patroon geplaatst, zodat er na 18 januari 2019 allemaal IJsbrand-beren vrolijk rond zouden huppelen!

 

Dat houdt ook in dat je in die 5 weken vragen beantwoordt over het patroon, over het downloaden van het patroon, over het vergeten te downloaden van een patroondeel. Gelukkig had ik naast de hulp van Marion, Martine en Wilma ook hulp van de leden zelf, die elkaar op weg hielpen als iemand ergens niet uit kwam. Uiteraard krijgt iedereen een like die een deel af heeft en een complete IJsbrand laat zien.

 

 

En of het zo heeft moeten zijn: op 22 januari 2019 ging het sneeuwen! Het was al heel leuk om al die IJsbrand-beren te zien, maar het is toch heel speciaal om alle beren in de sneeuw te zien spelen!

 

 

Binnenkort weer een CAL? Nee, niet binnenkort, want zoals jullie hebben kunnen lezen is het best wel veel werk. Maar het is zeker voor herhaling vatbaar!

 

Ondertussen heeft IJsbrand er een vriendinnetje bij gekregen: Nordine!

 

Beide patronen vind je hier: 

Haakpatronen IJsbrand en Nordine de Beer

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.