• 👉 Patronen in ✔ Nederlands ✔ English ✔ Deutsch
  • 📌Unieke, veelzijdige, verrassende en zelfs verslavende amigurumi haakpatronen!
Home » Blog » Weetjes over mij » Op vakantie, wat neem je mee?

Op vakantie, wat neem je mee?

Gepubliceerd op 8 juli 2019 om 19:16

Volgens mij zijn er maar weinig hakers en haaksters die niet een klein projectje met zich meenemen op vakantie. Of ik moet me heel erg vergissen! Laat ik het anders zeggen: ik neem altijd een projectje mee op vakantie. Soms ontwerp ik zelfs een nieuwe creatie op vakantie!

 

Wij vinden het heerlijk om onze vakantie in een huisje door te brengen, waar je alle vrijheid aan jezelf hebt. Niet op tijd opstaan omdat je anders het ontbijt mist of als je een keer geen zin hebt om ’s avonds uit eten te gaan om dan iets makkelijks te koken in het huisje, te BBQ-en of iets te halen.  Vrijheid blijheid! Heerlijk lezen of luieren in de tuin die uiteraard bij het huisje hoort. De omgeving verkennen, dagjes weg en dan ’s avonds lekker uit eten en daarna nog even lezen of haken. Ik haak, hij leest. ;)

 

Mijn tas is dan ook altijd gevuld met mijn Kipling etui met alle benodigdheden, zoals haaknaalden, schaar, tangetjes, binddraad, steekmarkeerders, naalden en spelden, potlood, gum en puntenslijper. Ook ga ik niet weg zonder mijn opschrijfboekje; je weet nooit welk idee er op de loer ligt. Uiteraard heb ik ook een paar bolletjes katoen, een patroon (niet noodzakelijk) en een zakje met vulling bij me.

 

Het gebeurt ook regelmatig dat ik op vakantie langs een winkel kom waar bolletjes acryl of katoen worden verkocht en ik kan het dan toch niet laten om wat te kopen… Dus aan haakspullen geen gebrek!

 

Nu gaan wij meestal met de auto op vakantie, dan is het makkelijk om alle spullen die je mee wil nemen en die in de auto passen!?! om die ook mee te nemen. Ik haak nooit in de auto want dan krijg ik last van wagenziekte. Maar eenmaal op vakantie kan ik naar hartenlust haken.

 

Harald de Kikker
Haken in het vliegtuig

Haaknaald in het vliegtuig?

 

Maar wat nu als je met het vliegtuig op vakantie gaat? Mag je dan jouw dure metalen haaknaald mee het vliegtuig innemen als handbagage? Kort antwoord: Nee. Want het is een metaal voorwerp met een scherpe punt.

Maar, ja er komt nog een maar, je kunt natuurlijk wel een paar goedkope plastic of houten haaknaalden mee het vliegtuig innemen. Jouw dure, prettige haaknaalden doe je in jouw ruimbagage, zodat je op jouw vakantie met jouw fijne haaknaalden kunt haken.

 

Nu zijn er genoeg verhalen dat haaknaalden wel als handbagage mee worden genomen, vaak in een brillenkoker of ook met een kurk erop. Het is bij geen één luchtvaartmaatschappij in Nederland toegestaan, maar het ligt vaak aan de security controle bij de gate waar de handbagage wordt gecheckt. Heb je mazzel dan is er niets aan de hand, anders kun je jouw haaknaalden inleveren.

 

Hetzelfde geldt voor een schaar, die mag al helemaal niet mee als handbagage. Maar heb er je al eens gedacht om tand floss mee te nemen, daarmee kun je ook jouw draad snijden. Of nog beter: een draad snijdertje!  

 

Op onze vakantie naar Rome bijvoorbeeld, zat mijn haakwerk tijdens de vlucht in onze ruimbagage, het was toch maar een korte vlucht. En tijdens de vakantie heb ik het amper aangeraakt! Ja ook dat kan!

 

Mocht je nog een projectje zoeken om mee te nemen op vakantie, kijk eens op mijn website.

 

Ik wens je een prettige en creatieve vakantie!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.