• 👉 Patronen in ✔ Nederlands ✔ English ✔ Deutsch
  • 📌Unieke, veelzijdige, verrassende en zelfs verslavende amigurumi haakpatronen!
Home » Blog » Crochet Along » Mijn eerste HMOM!

Mijn eerste HMOM!

Gepubliceerd op 15 maart 2018 om 19:22

HMOM? Praten met een mond vol? Nee, HMOM staat voor Haak Met Ons Mee, beter bekend in de hele haakwereld als CAL (Crochet ALong). En omdat CAL beter bekt dan HMOM zal ik het ook over CAL’s hebben.

 

 

De opzet van een CAL is dat een nieuw of bestaand patroon in een aantal weken wordt verdeeld en dat je gezamenlijk dit patroon haakt.

Nu heb ik zelf al aan een aantal CAL’s meegedaan of voorbij zien komen.

 

 

Hier een aantal van mijn bevindingen:

 

 

In een aantal Amerikaanse Haakgroepen worden nog al eens CAL’s georganiseerd van een kooppatroon. Het patroon kun je dan vaak met korting aanschaffen. Er wordt van te voren aan gegeven welk deel wanneer gehaakt gaat worden. Ik heb ook al eens CAL’s voorbij zien komen waarbij je elke dag van de week een stukje “moet” haken. Je hoeft geen vorderingen van je haakwerk te tonen om een volgend deel te krijgen en je bent geheel vrij in jouw keuze van garen en kleuren.

 

Leuk om te doen zijn ook de CAL’s van de Duitse Haakgroepen. Bij degene waar ik aan mee heb gedaan, moest je het eerste deel of in de groep tonen of met een berichtje sturen naar het beheer (vaak de ontwerpster). Daarna werd je toegelaten in de CAL groep of je kreeg je het volgende deel toegestuurd. Zodra je een deel af hebt krijg je het volgende deel, dus je hoeft niet een week op het volgende deel te wachten. Vaak worden garen en kleurkeuze vrijgelaten, alhoewel ik twee keer aan een CAL heb meegedaan waarbij de kleuren vast stonden. En aangezien ik me niet aan de kleuren hield ben ik uit de groep gezet. De CAL’s van Witchi Art Designs zijn altijd erg leuk om aan mee te doen.

 

 

De Nederlandse haakgroepen die CAL’s organiseren zijn over het algemeen zeer tolerant, een enkeling daar gelaten. Garen en kleurkeuze zijn vrij, je kunt op eigen tempo mee haken. Uiteraard zijn er ook regels: een deel van het patroon staat 1 week bij de bestanden, zodra het volgende deel wordt geplaatst, verdwijnt het vorige deel. Je hebt dus een week de tijd om elk deel te downloaden en gelijk te haken of om later een keer te gaan haken. Maar mocht je een deel missen, dan is het patroon vaak gelijk of na de CAL te koop bij de ontwerpster, of te vinden in de Albums of bestanden van de groep.

 

 

Maar goed, mijn eigen eerste CAL!

 

 

Ik was al een tijdje lid van de groep I CAL Knuffels en vroeg mij af of ik ook op deze groep een keer iets van mijn creaties kon laten zien, omdat er op de groep aandacht wordt besteed aan kleine ontwerpers. Ik heb Tirza Haasnoot, alias The Purple Lady, begin van dit jaar een berichtje gestuurd. Ze reageerde enthousiast terug dat dit geen enkel probleem was. En mocht ik eens een CAL willen ontwerpen dan was dit ook heel welkom! 

 

Daar mijn ontwerp-brein toen al op volle sterkte draaide, ben ik daar eens serieus over na gaan denken. Maar zoveel knuffels had ik nog niet gemaakt, alleen Gene de Wasbeer en de Muisjes Val en Tijn. Mijn eerste idee was om een vis te ontwerpen, maar dat idee heb ik weer naast me neer gelegd. Toen duurde het even voordat er een ander idee naar boven kwam borrelen. Teveel afgeleid door andere leuke dingen!

 

 

Al zolang ik me kan herinneren teken ik een hondenkop met twee oogvlekken en lange oren. Dus ik besloot zo’n soort hondje te gaan haken. Ik ben zelf zeer tevreden met het eindresultaat en ik geloof Tirza en mijn twee testhaaksters Marion en Jude ook. 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.